Sallad ala Chèvre Chaud

av Åse

Hej vänner!

Kikar in med ett recepttips till er!
Här hemma blir det Mustig Höstgryta med rotfrukter men detta ska det nog bli till helgen!

Chèvre Chaud betyder bokstavligen ”varm getost” på franska – och är en klassisk rätt i det franska köket, ofta serverad som förrätt eller lätt lunch! I LOVE!
Rätten består i grunden av varm getost (chèvre) som värms eller gratineras tills den blir mjuk och krämig, och serveras på rostat bröd eller toast ovanpå en grönsallad.
Äter man inte bröd så går det självklart huuuur bra som helst att skippa brödet.

En traditionell Chèvre Chaud-sallad brukar innehålla:

Chèvre (ofta i form av skivor av getost från en liten rund, t.ex. Crottin de Chavignol)
Bröd – rostat lantbröd, baguette eller briocheskivor
Sallad – t.ex. blandade salladsblad som mâche, frisée, ruccola eller babyspenat
Valnötter – ger fin crunch
Honung – ringlas ibland över osten innan gratinering
Dressing – ofta en syrlig vinaigrette med dijonsenap, vinäger och olivolja
Tillbehör – ibland skivade päron, rödbetor eller torkade tranbär för sötma och kontrast

Testa detta BUMS!
Kram på er!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chèvre Chaud Sallad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

  • Author: Åse
  • Yield: 2

Ingredients

200 g små tomater, gärna i olika färger
6 skivor lufttorkad skinka
1 rulle chevre, skuren i 6 skivor
Crostinis eller rostade brödskivor, rundlar
olivolja
honung
3 små förkokta rödbetor
1/2 silverlök
1 påse sallad (mixad)
1 dl grovt hackade valnötter

Dressing:
3 msk olivolja
1 msk honung eller fibersirap
2 msk vinäger av valfri sort, gärna god äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
lite salt & peppar


Instructions

Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla olivolja över och gärna lite mörk balsamvinäger. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter. Under tiden:
Skiva chevren.
Lägg runda crostinis eller rosta bröd och gör rundlar i samma storlek som chevreskivorna på bakplåtspapper.
Ringla lite olivolja över och lägg på chevreskivorna. Ringla lite honung över. Sätt in i ugnen när tomterna är klara.
Gratinera i ugnen, osten ska bara få lite färg,
Skiva löken, klyfta rödbetorna, gör dressingen.
Montera salladen:
Lägg salladen i djupa tallrika, skeda dressingen över. Lägg på lök, gurka, rödbetor, lufttorkad skinka, chevre chaud och grovt hackade valnötter.
Ringla gärna lite mer dressing över allt.

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Annons för TrendRehabMin kod 56KILO ger 20% rabatt - även på redan nedsatta priser Vibbplatta & IR madrass är fantastiska för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab