Saftiga smakrika färsbiffar i ostsås och kålrotspommes

1 juni, 2020

Här ommer ett användbart recept som går att variera med både val av färs och val av ost! Ett superbra grundrecept!
Kålroten kan ersättas av rotselleri eller sötpotatis tex.

YUMMIE!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftiga smakrika färsbiffar i ostsås och kålrotspommes


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Biffar:
500 g färs (nöt, lamm, kalv)
1 ägg
100 g smulad fetaost
1/2 dl hackade svarta oliver
1 riven vitlök
1 riven schalottenlök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 handfull hackad färsk timjan
Sås:
2,5 dl grädde
2 msk kalvfond
1 msk soja
1 skvätt vitt vin eller matlagningsvin
60 g chèvre eller gorgonzola

Pommes:
1 kålrot
salt
2 msk rapsolja, olivolja eller kokosolja utan sma.


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ihop ingredienserna till biffarna och forma sm biffar som steks i matfett.
Ta upp och lägg på tallrik, torka av pannan. Häll i grädde och övriga ingredienser, koka upp. Lägg tillbaka biffarna och låt småputtra ihop några minuter.
Skala kålroten och skär i skivor, skär sedan varje skiva i långa smala stavar.
Blanda stavarna med olja, lägg ut på plåt och stek i ugn tills de ftt fin färg och känns klara. Går bra att göra i Airfryer också.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
Ytterkläder för höst- och vintern! HÄR

¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

lisbeth 30 april, 2021 - 12:57

Tack för receptet !Finemang!Kan inte med att jobba med det här på mobilen men som sagt ska be sonen om hjälp!Tusen tack älskar den salladen!Nu hamnar receptet på kylskåpet!

Svara
lisbeth 30 april, 2021 - 12:53

nu klickade jag här på din länk men hamnade lik förbannat på färsbiffarna!Ursäkta språket!Måste fråga min datakunige son om det är min dator det är fel på???

Svara
Åse 30 april, 2021 - 12:54

Ja för här fungerar det som det ska? Har du provat din mobil?

Svara
lisbeth 30 april, 2021 - 12:43

snälla vad har hänt med din receptlista vissa recept kommer jag omöjligen in på landar på något annat istället försöker läsa chipåotle potatissallad men hamnar på dessa färsbiffar istället!Gång på gång!Och ett av dina senare biffrecept var det också omöjligt att komma in på????

Svara
Åse 30 april, 2021 - 12:43

Hm, vad skumt! Var går du in menar du?

Svara
lisbeth 30 april, 2021 - 12:47

jag går in i din receptlista!Har även försökt gå in från google!kan du ge mig ingredienserna här kanske?Har glömt om det var creme fraiche eller philadelhia?eller majjo kanske!Den är ialla fall såå god!

Svara
lisbeth 30 april, 2021 - 12:52

behöver inte ha mängderna bara ingredienserna!

Svara
Åse 30 april, 2021 - 12:55

1 stor skalad och tärnad zucchini
1 gul lök
smör eller olja att steka i
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1–2 msk chipotle paste
1 tsk paprikapulver
salt och peppar

INSTRUKTIONER
Skärn zucchinin i tärningar, finhacka löken.
Fräs grönsakerna i smöret, salta och peppra lite, låt de mjukna något och ta upp och låt de kallna.
Blanda gräddfil eller creme fraiche med majonnäs, chipotlepaste, paprikakrydda och rör ner det avsvalnade zucchinifräset.

Åse 30 april, 2021 - 12:47

Klickar jag på Chipotle Zucchinisallad här: https://www.56kilo.se/receptlista/
så kommer jag till https://www.56kilo.se/chipotle-zucchinisallad/

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.