Saftig köttfärslimpa -grundrecept

av Åse

Happy friday darlings!

Andra veckan in på nya året är nu snart till ända och sakta men säkert börjar rutinerna ramla på plats igen.

Dagens vitaminkick blev den här gröna smoothien med grönt äpple, apelsin, citron, ingefära, några frusna bananskivor,  spenat och lite frysta jordgubbar och 1 dl kokosmjölk.

Vi är fortfarande lite slitna här hemma efter sjukveckan med Alice och att ha kastats in i jobb och skola igen så vi ska bara vara hemma ikväll och mysa med grannarna, vi tänkte ha lite pizzafest här hemma och bara njuta i soffa med varsitt glas rött. ❤️

Ni vet ju hur mycket jag älskar husmanskost och jag har många recept här på köttfärslimpa, de flesta fyllda med olika saker.
I går gjorde jag en helt vanlig köttfärslimpa som jag serverade med grönsaker, potatis och gräddsås – den blev SÅ god! Höll ihop fantastiskt bra och alla barnen sa att det var gott! Bästa betyget ju ❣️😍

Istället för ströbröd så hade jag glutenfria havregryn i men man kan ta 1/2 dl pofiber i stället eller skippa helt men det blir saftigare med tex havregryn i.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftig köttfärslimpa -grundrecept


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

2 gula lökar, finrivna
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 ägg
2,5 dl gräddfil eller liknande
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk konc. kalvfond
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 tsk salladskrydda
1 msk japansk soja (tex Tamari)
1200 gr. nötfärs
Till pensling: soja + smält smör


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ihop alla ingredienser utom köttfärsen och låt svälla i 10 minuter.
Blanda ner köttfärsen, tänk på att inte blanda för länge, då blir smeten seg. Forma en limpa i en ugnssäker form och pensla med smält smör + soja.
Sätt in i ugnen i ca  35-40 minuter (innertemperatur 72 gr) Om köttfärslimpan ser ut att börja få för mycket färg, lägg på ett aluminiumfolie.
Servera uppskivad med valfritt tillbehör.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Köttfärslimpa med skinka och persilja | Full koll 16 mars, 2024 - 14:57

[…] Nästa gång provar jag nog något nytt. Kanske den här. […]

Svara
Ewa 23 september, 2023 - 16:37

Det här är absolut det bästa receptet på köttfärslimpa. Så saftig och smakrik. Nu har vi ätit den igen och uppskattningen är total från alla runt bordet. Gräddsås och tillbehören är verkligen pricken över i:et. Idag gjorde jag pressgurka till och lingon såklart.

Svara
Sonja Domlin 31 augusti, 2023 - 11:48

Svara
Veckans matsedel v. 11 - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 12 mars, 2023 - 17:25

[…] Måndag: Saftig köttfärslimpa -grundrecept (Servera med valfritt tillbehör och en god SÅS) […]

Svara
Mozzarellaköttfärslimpa i Crockpot - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 12 april, 2021 - 19:30

[…] lägger jag sedan direkt i crockpoten (Har du ingen Crockpot så tillaga limpan enligt anvisningar HÄR) Använd ovansida av handen till att göra en urgröpning i mitten, lägg skivad mozzarella där, […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.