Skriv ut

Saftig köttfärslimpa -grundrecept

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

2 gula lökar, finrivna
2 vitlöksklyftor, finrivna
2 ägg
2,5 dl gräddfil eller liknande
1 dl havregryn
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 msk konc. kalvfond
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 tsk salladskrydda
1 msk japansk soja (tex Tamari)
1200 g nötfärs
Till pensling: soja + smält smör


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ihop alla ingredienser utom köttfärsen och låt svälla i 10 minuter.
Blanda ner köttfärsen, tänk på att inte blanda för länge, då blir smeten seg. Forma en limpa i en ugnssäker form och pensla med smält smör + soja.
Sätt in i ugnen i ca  35-40 minuter (innertemperatur 72 gr)
Servera uppskivad med valfritt tillbehör.