Saffranslax

av Åse

Hej från Stockholm!

Vi har det så trevligt här uppe! Vilken premiär Magnus bjöd på i fredags och igår strosade vi runt hela dagen och åt & drack gott.

När Alice fyllde i torsdags så önskade hon sig lax! Och lax fick hon 😍

Denna klassikern har jag lagt upp förr men den tål att läggas ut igen! Så god!

I denna rätten har jag använt Creme Fraiche saffran & tomat det är den som gör smaken.

Vill man använda naturell creme fraiche så måste man tillsätta mer saffran, vitt vin och tomatpuré. Nu utgår receptet från en färdiga smaksatta creme fraichen så vill ni inte använda den så får ni komponera ihop ingredienserna själv.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffranslax


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Description

6 portionsbitar laxfiléer
salt, peppar
1 gul lök, finhackad
2 burkar Creme Fraiche med smak av Saffran och Tomat
1 dl grädde
1 paket saffran á 0,5 g
2 dl riven lagrad ost (parmesan tex)
5 körsbärstomater
2 dl skalade räkor
smör att steka i


Ingredienser

Sätt ugnen på 200 gr.
Dela filéerna i mindre bitar. Lägg laxfiléerna i en form, salta och peppra.
Fräs finhackad lök i lite smör i en kastrull, rör ner creme fraiche, grädde och saffran och koka upp. Dra bort kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av och häll såsen över laxen. Fördela halverade tomater över och sätt in i ugnen i 20 minuter. Fördela räkor över vid servering.


 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

12 kommentarer

Maria 26 december, 2023 - 21:35

Wow, vilken succe denna saffranslax blev. Blev annandagsjul-miidag men slull passa perfekt på nyårsafton.. Smakrik, mustig härlig smak av saffran och parmesan osten. Gjorde pressad potatis till.

Svara
JULIGA DAGAR & Barrica Mat & Vinbar - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 22 december, 2021 - 11:21

[…] går var det saffran för hela slanten hehe! Först en Don Saffron och sedan Saffranslax! MUMS! Såååå god är den ju och så enkel! jag skippade räkorna igår och tog tre burkar creme […]

Svara
Millan 6 oktober, 2019 - 12:44

Det blev supeergott! Jag fick blanda ihop creme fraiche, saffran, tomatpuré, och vitt vin själv då jag inte hittade Arlas saffran och tomat ( alla andra smaker fanns förstås!), men det gick bra det också, jag tycker att det blev suveränt gott och kommer definitivt att göra om den!

Svara
Sanne 30 september, 2019 - 19:21

Åh, jag älskar lax!

Svara
Henny 30 september, 2019 - 16:01

Tack för biljetterna till Magnus som jag vann! Vi hade en fantastisk kväll! Såg dig och Victoria på håll bland publiken och era fina herrar som hämtade dryck 😊tack igen i massor, denna helg lever vi länge på!

Svara
Eva 30 september, 2019 - 09:22

Hej😍 du tipsade om ett par sköna svarta byxor med mudd från ellos för ett tag sen. Och jag har försökt att söka på det här på din blogg men hittar inte det igen.
Hur hittar jag dom? Har du nåt tips vad jag ska söka på? Kram

Svara
Åse 30 september, 2019 - 10:07 Svara
EVA 30 september, 2019 - 11:31

Tack vad gullig du är🙏😘

Svara
Eva 30 september, 2019 - 11:35

Åh nej! Fanns ju inga storlekar kvar. Bara 34 och 46🥴 Typiskt!

Svara
MosterM 29 september, 2019 - 19:23

Perfekt hade glömt det här receptet. Du är bästa inspiratören.

Svara
Lena 29 september, 2019 - 18:22

Åh, vad gott det ser ut. Riktig festmåltid😋
Vi ska till Stockholm den 1/11 och se Magnus; ser verkligen fram emot det😊
Har du någon trevlig restaurang att rekommendera i Stockholm. Vi ska bo på hotell Kung Carl😊
Tack för en fantastisk fin blogg, ser fram emot dina inlägg.
Kram Lena Nilsen

Svara
Anna 29 september, 2019 - 11:38

Åh herregud så gott det lät! Det måste jag testa. Vi har så sällan fiks på middagsbordet.
Tack för receptet.
Ha en skön söndag!
Kram Anna Haeggman

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.