Skriv ut

Saffranslax

  • Författare: Åse

Beskrivning

6 portionsbitar laxfiléer
salt, peppar
1 gul lök, finhackad
2 burkar Creme Fraiche med smak av Saffran och Tomat
1 dl grädde
1 paket saffran á 0,5 g
2 dl riven lagrad ost (parmesan tex)
5 körsbärstomater
2 dl skalade räkor
smör att steka i


Ingredienser

Sätt ugnen på 200 gr.
Dela filéerna i mindre bitar. Lägg laxfiléerna i en form, salta och peppra.
Fräs finhackad lök i lite smör i en kastrull, rör ner creme fraiche, grädde och saffran och koka upp. Dra bort kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av och häll såsen över laxen. Fördela halverade tomater över och sätt in i ugnen i 20 minuter. Fördela räkor över vid servering.