Rügen – Färjan, Grand Hotel Binz och Weltenbummler

22 oktober, 2020

I annonssamarbete med FRS

Hej hej!

Jisses vad tiden går! I morgon är det redan två veckor sedan vi rullade iväg mot färjan i Ystad som skulle ta oss till Sassnitz och sedan med bil till Binz i Rügen.

Som jag skrivit tidigare i den här resereportageserien om Rügen – Binz så är linjen mellan Ystad och Sassnits ny.
Tiden det tar att ta sig till Tyskland är nu halverad och tar endast 2,5 timme.

En mycket snabb katmaran som faktiskt var snabbast i världen när den byggdes för 22 år sedan.
Detta innebär att det är både enkelt och går snabbt att ta sig Tyskland från södra Skåne.
Jag ser verkligen fram emot att kanske till sommaren och när vi alla kan resa mer obehindrat utforska Rügen än mer för det gav verkligen mersmak! Det är så mycket på ön jag vill uppleva.


Nu stänger rederiet ner sina avgångar men är igång igen till våren.

Ombord kan man sätta sig bekvämt i restaurangen och inta enklare maträtter som Dagens rätt, smörrebröd eller en nordisk tapasbricka.

Tiden med ett glas vin i goda vänners lag gick så snabbt att plötsligt så såg vi de vackra vita klipporna KAP ARKONA som skvallrade att vi var utanför Rügen.

Den 45 meter höga klinten av krita och morän är ett av Rügens mest omtyckta utflyktsmål.

På vägen till Binz så besökte vi bryggeriet Insel Braueri som ni kan läsa om HÄR och efter några härliga timmar där så styrde vi bilen mot Binz och checkade in på anrika Grand Hotel Binz.

Hotellet ligger vackert till precis vid strandpromenaden och med tyska mått graderat som ett femstjärnigt hotell.
Det ligger i den lugnaste delen av strandpromenaden. En fröjd att promenera där och njuta av de gamla vackra husen!

Jag och Daniel fick ett ”Forestside Room” med utsikt över grömområdet, avslappnande vy även då jag är mer för havsutsikt =)

Malin och Fredrik hade ”Seaside Room” och trots att det var en mulen dag så är det ju underbart med vy mot havet!

Promenad kring strandpromenaden och runt hotellet hann vi med!

Badvaktstornet från 1968 ligger precis nedanför hotellet och används till bröllop till bröllop. Ser ut som ett UFO haha! men coolt!

Vi skrattade gott när vi såg denna skylten som uppmanade till avstånd. Kolla in bilden på fåglarna! =)

Frukosten på hotellet var riktigt bra!
Det var ingen trängsel, så här under pandemin så uppmanades man att sprita sina händer före buffén och alla hade munskydd om man var på benen. Vid borden behövde man inte ha dem.

Bra utbud av allt man ville ha! Bubbel (eller Mimosa) om man ville ha det, olika juicer, varm mat, korvar högt och lågt, olika brödsorter, ostar, pålägg, färsk frukt, yoghurt, flingor – allt!

Vi var så klart tvungna att prova SPA delen.

Som förväntat, lugnt och rogivande!

Jag och Malin festade till det på varsin alkoholfri drink, jag tror min innehöll mango och yoghurt om jag inte minns fel.

På kvällen hade vi bord bokat på Weltenbummler som jag hade googlat upp och som verkade vara bra!
Vi blev inte missnöjda!

Låg jättevackert till vid strandpromenaden i en gränd, ca 6-7 minuter från hotellet.

Mycket trevlig personal som hjälpte oss förstå menyn för den var så klart bara på tyska 😉

Daniel festade till det på en Lynchburg lemonade och jag och malin på varsin Cosmo.

Min fina goa Malin! Vilken fin resa det blev! Vi har aldrig rest ihop vi fyra (jag och Malin har ju rest mycket ihop i våra arbeten) men jag kan säga att det var skrattkramp var och varannan minut!

Daniel tog in tonfisk tillförrätt och var LYRISK!

Jag och Malin tog in räkor.

Oxfilé i olika anrättningar för mig och Daniel till huvudrätt.

Fredrik tog in kyckling och bad om dubbel portion och fick det utan problem. Malin smaskade gladeligen i sig sin middag som jag tror var långstekt och mört kött av något slag.

En mycket trevlig kväll och avslut på en lång dag!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.