Rosévinbräserad kyckling med rosmarin

av Åse

Visst låter det gott? Det var det också!
I går var det veckans vinprovning med Vinguiden som vanligt och jag provade det populära rosévinet Castelforte Rosato och jag förstår varför det är så omtyckt! Riktigt gott!
Bärig doft med inslag av geléhallon, persika och citrus.
Ett ganska fylligt vin som passar fiskrätter, sallader och till kyckling.
Ett italienskt vin från Venetien med otroligt vacker färg och endast 4 gram socker per liter! Jag är glad om vinerna jag dricker ligger mellan 4-6 gram per liter.
Jag avskyr söta roséviner men samtidigt så ska ett rosé i min smak vara lite fruktig, detta var perfekt!
09092015-012A5395


Jag valde att göra en kycklingrätt och jag valde att använda rosévinet i maten! Blir alltid så gott när man gör det!
Recepte utgår från mitt recept ”Tomatbräserad kyckling i vitt vin” från LCHF 2.0 (den är sååå god också!)
10092015-012A5424
Först stektes citronskivor i smör, blir såååå gott!
09092015-012A5399

09092015-012A5401
I pannan ligger lök, hela vitlöksklyftor, champinjonkvartar och kycklinglårfiléer
09092015-012A5403

Detta är min favritredning! Fungerar lite som Maizena men betydligt bättre och i princip kolhydratfri. Finns HÄR
Jag brukar bara pudra över det som ska redas!
09092015-012A5406

09092015-012A5410
09092015-012A5413

Jag serverade kycklingen med zucchininudlar och en god sallad. MUMS!!
Prova detta hörrni!
09092015-012A5416

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rosévinbräserad kyckling med rosmarin


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfiléer
  • 1 citron skivad
  • 2 st gula lökar
  • 1 vitlök i klyftor klyftor
  • 200 gr. champinjoner i kvartar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 3 dl rosévin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt, peppar
  • 1 msk tamarisoja
  • lite redning
  • 23 msk hackad färsk rosmarin
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Skiva citronen i skivor och stek i smör tills den fått fin färg, lägg åt sidan.
  2. Skär champinjonerna i kvartar och skala och skiva löken. Skala vitlöken.
  3. Stek grönsakerna med kycklingen i smör eller kokosfett utan smak tills allt fått fin färg. Salta och peppra.
  4. Häll i vinet, buljongen, tamarisoja och tomaterna. Låt allt puttra på svag värme i 15 minuter.
  5. Häll i rosmarinet och låt allt puttra i ca 5 minuter till. Lägg ner citronskivorna vid servering.
  6. PS: Det går att reda av med lite grädde om man vill 🙂

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

Vinet kan beställas HÄR
Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

6 kommentarer

Veronika 16 oktober, 2023 - 20:45

Funkar det med vanlig japansk soja istället för tamari?

Svara
Åse 17 oktober, 2023 - 08:41

Det går bra!
Tamarisoja är en japansk soja som är glutenfri, gjord på gerenterade sojabönor. Har en mild rund smak.

Svara
malin 3 november, 2015 - 10:10

Gjorde detta igår, supergott, fast jag hade vitt vin, inte säsong för rosé i skafferiet just nu.
En liten varning bara om fler än jag använder gjutjärnspanna, att steka citron på järn blir ingen höjdare, vilket jag borde listat ut med min utbildning men det tänkte jag inte på just då. Det sura drar ut järnet och de smakar helt enkelt järn :S

Svara
Jenjo 10 september, 2015 - 19:23

Men MUMS!!! 😀

Svara
André 10 september, 2015 - 13:40

Kan tipsa om alkoläsken Shape som innehåller 0g Socker och 0g Kolhydrater.
Finns i Systembolagets beställningssortiment i smakerna ”Smultron & Gojibär” och ”Grönt te & Citron”.

Svara
Åse 11 september, 2015 - 15:49

Tack för tips!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.