Skriv ut

Rosévinbräserad kyckling med rosmarin

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfiléer
  • 1 citron skivad
  • 2 st gula lökar
  • 1 vitlök i klyftor klyftor
  • 200 g champinjoner i kvartar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 3 dl rosévin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt, peppar
  • 1 msk tamarisoja
  • lite redning
  • 23 msk hackad färsk rosmarin
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Skiva citronen i skivor och stek i smör tills den fått fin färg, lägg åt sidan.
  2. Skär champinjonerna i kvartar och skala och skiva löken. Skala vitlöken.
  3. Stek grönsakerna med kycklingen i smör eller kokosfett utan smak tills allt fått fin färg. Salta och peppra.
  4. Häll i vinet, buljongen, tamarisoja och tomaterna. Låt allt puttra på svag värme i 15 minuter.
  5. Häll i rosmarinet och låt allt puttra i ca 5 minuter till. Lägg ner citronskivorna vid servering.
  6. PS: Det går att reda av med lite grädde om man vill 🙂


Näringsinnehåll

  • Portioner: 4