Happy friday!
Nu vankas det helg minsann!
Här kommer ett gott recept på en förrätt 💕
Förbered gärna kvällen innan.

Räkmousse
- Portioner: 4
Ingredienser
2 Gelatinblad
400 g stora skalade räkor
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk vitt vin
1 msk saft från citron
2 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
2 msk pepparrot på burk
1 burk stenbitsrom
Salt, svartpeppar
Färska räkor, dill och citron till garnering.
Instruktioner
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
Grovhacka räkorna, men spara några till garnering.
Blanda crème fraiche, ovispad grädde, pepparrot, dill och gräslök.
Smaksätt med citronsaft, salt, peppar och cayennepeppar.
Rör ner räkor och stenbitsrom. Krama ur gelatinbladen och smält tillsammans med vinet i en kastrull på svag värme.
Låt svalna. Rör ner i räksmeten.
Fyll fyra portionsglas och ställ kallt i minst ett par timmar så att moussen stelnar.
Du kan även låta moussen stelna i portionsformar. Doppa formen en kort stund i hett vatten och dra med en kniv längs kanten så lossnar moussen och det går lätt att stjälpa upp den på tallrik.
Dekorera med färska räkor, en dillkvist och en tunn, halv citronskiva på toppen.
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

5 kommentarer
Det framgår inte vilken mängd pepparrot det ska vara. I beredningen står den angiven men som sagt ingen mängd.
Detta är ytterligare en av mina favoriter från dina recept, mums!! Ha en skön helg!
Kul att höra! Håller med, så god! 😍
Ser jättegott ut! Hur många beräknar du att receptet ska räcka till? Ha det fint på Kreta!
Hej! 4 st 🙂
Tack! 💕