Skriv ut

Räkmousse

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

2 Gelatinblad
400 g stora skalade räkor
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 msk vitt vin
1 msk saft från citron
2 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
2 msk pepparrot på burk
1 burk stenbitsrom
Salt, svartpeppar

Färska räkor, dill och citron till garnering.


Instruktioner

Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
Grovhacka räkorna, men spara några till garnering.
Blanda crème fraiche, ovispad grädde, pepparrot, dill och gräslök.
Smaksätt med citronsaft, salt, peppar och cayennepeppar.
Rör ner räkor och stenbitsrom. Krama ur gelatinbladen och smält tillsammans med vinet i en kastrull på svag värme.
Låt svalna. Rör ner i räksmeten.
Fyll fyra portionsglas och ställ kallt i minst ett par timmar så att moussen stelnar.
Du kan även låta moussen stelna i portionsformar. Doppa formen en kort stund i hett vatten och dra med en kniv längs kanten så lossnar moussen och det går lätt att stjälpa upp den på tallrik.
Dekorera med färska räkor, en dillkvist och en tunn, halv citronskiva på toppen.