Rabarberchutney sockerfri

5 juni, 2018

Hej hej! Här kommer receptet på rabarberchutney! Sååå god till hemmagjord glass eller till ostar!
Jag ger er två versioner, den ena blir lite mildare och passar mest till ostar och tex glass – den andra till kött, kyckling och grillat!
Använd receptet som bas, så kan ni addera / ta bort sötning, vinäger och kryddor.

rabarberchutney

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rabarberchutney sockerfri


  • Författare: Åse

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 23 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk ica sötströ alt. uteslut.

För chutney med mer smak: (tex till kött, kyckling, grillat)

  • 2 rödlökar, finhackade
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 msk curry
  • salt, peppar
  • lite chiliflakes

Instruktioner

Skär rabarbern i mindre bitar, noppa och halvera jordubbarna. Blanda i kastraull med vinägern och sötning (görs den andra versionen, addera de ingredienserna).
Koka upp och sänk sedan till låg värme, låt sjuda i ca 25 minuter.
Fyll en burk och låt stå i kylskåp några dagar. Eftersom inget riktigt socker används så är hållbarheten kortare.

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

7 kommentarer

Angelica 6 juni, 2022 - 06:06

Hej! Undrar bara hur länge den klarar sig i kylen och om man ev kan frysa den? Använder i Coleslaw😊

Svara
Lotten 6 juli, 2021 - 21:09

Hur mkt är ”lite” chiliflakes?? 😅🤷‍♀️🙈

Svara
Åse 7 juli, 2021 - 13:12

Några flingor 😅

Svara
Annika 6 juni, 2018 - 08:02

Tack! För att du alltid har så många bra recept!😊👍🏻Det finns alltid något gott att hitta här hos dej!
Ha en härlig dag!☀️🇸🇪🌸

Svara
Åse 6 juni, 2018 - 08:55

Kul det uppskattas! Glad Nationaldag! 🇸🇪

Svara
Masale 5 juni, 2018 - 19:44

Åh, detta måste jag prova då vi har mycket rabarber 🙂
Tack för allt som du föreslår som är sockerfritt/mindre socker <3

Kram

Svara
Åse 5 juni, 2018 - 19:44

Härligt! ❤️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.