Pust!

av Åse

Ja man blir ju mätt, det är en sak som är säker!
Till frukost blev det en Fazer frökuse med leverpastej, inlagd gurka och skinka. (6,5 pp)
Till lunch har jag ätit ett proppfyllt tunnbröd (fullkorn) med skinka, Keso med smak av grillad paprika, rödlök, äpple och pinjenötter (8 pp) och jag höll mig på detta fram till 18! Utan överdrift. (Ett äpple slank ner på em också dock)
Till middag blev det nötfärsbiff (fylld med fetaost, basilika och sambal oelek) med ugnsrostade grönsaker (olja över) och råris (13 pp) och nu har jag tom PP över ,) Jahapp, får väl hitta på ngt för dem sedan 🙂

Känner att jag inte riiiiktigt lyckats hålla den rekommenderade fördelningen på 8,9,11 + 1 (mellanmål) men nääääästan 🙂 Men jag har varit mätt/ohungrig HELA dagen.

Me like this!!!!

IMG_4186

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Rebecka 14 februari, 2010 - 12:12

Hejsan. Är lite nyfiken på varför du verkar få äta så många poäng?

Jag kämpar verkligen med att hålla mig på 22 p :/

Tycker du är superduktig förövrigt! 🙂

Svara
Åse 14 februari, 2010 - 14:06

Jag får bara äta 29 propoints + veckobonusen på 35 PRO points. Med gamla pointssystemet fick jag äta 19 men det är ju ett helt nytt pointssystemet nu, det vet du va?

Svara
Monica 29 november, 2009 - 12:01

I dag var jag tvungen att tjuv väga mig och detta är helt sjukt, sen jag började med propiontsen i onsdags så har jag gått ner 2 kilo så ååå vilken kick jag fick, denna nystart var absolut vad jag behövde 🙂

Svara
Ellinor 27 november, 2009 - 16:37

Jag var på möte i tisdags och är jätteladdad. Då jag inte klarar mig utan en kalkylator, så köpte jag mig en, men fick inte någon beskrivning på svenska (de glömde ge mig den). Pratade med min konsulent i onsdags och de skulle skicka en till mig på svenska. Jag trodde att jag skulle fått den idag, men det visade sig att de skickade den igår kväll. Är det någon som har möjlighet att skanna in beskrivningen och maila den till mig? Det känns länge att gå hela helgen och inte kunna räkna sina pp ordentligt…
/Ellinor

Svara
Jessica 27 november, 2009 - 16:35

kann tänka mej att det tar ett tag att byta tänk o fördelning:) Men du kommer att fixa det som vanligt:))fniss
Trevlig helg!
KRAM

Svara
Pernilla A 27 november, 2009 - 15:39

Oj det lät ju spännande med propoints. Man har börjat med möten igen där jag bor efter ett lite längre uppehåll. Får kanske ta och masa sig dit för att lyssna lite. Har föresten lyckats med bedriften att tappa de där evinnerliga två kilona som jag har tampats med under hösten =)
Rätt enkel mattematik att det går inte att ta om för min del. Alltså kvällsmaten. Hädanefter så får det räcka med en portion och halva tallriken med god sallad. Skönt att närma sig 58:an i alla fall.
Kram på dej och ha en skön helg OCH första advent!!!!!

Svara
Elisabeth 27 november, 2009 - 15:09

Hej! Det låter som om man får äta en hel del mat. Hoppas att man går ner i vikt då? Tänk om man går ned jättesakta eller inte alls? Det är min enda farhåga. Ni som har kört i gång kan väl meddela om programmet fungerar? (Det kanske finns fler som väger sig hemma mellan vägningarna, själv väger jag mig alltid varje morgon, vare sig jag går upp eller ner.)
Jag är verkligen jättesugen på att komma igång igen, hela hösten har jag kämpat och inte hittat gnistan och kraften. Jag var jättestarK hela våren och även sommaren även om jag stod still i vikt över sommaren. Har tex inte ätit godis eller druckit läsk sedan 5/1. Nu däremot så är jag svag och sugen och suktad hela tiden. Har också gått upp 2,5 kg. NU FÄR DET VARA NOG!!!! Så det nya programmet känns som en räddare i nöden, jag hoppas verkligen det ska vara så bra som det låter.
Kram Elisabeth

PS! Åse, hur kommer det sig att du är intresserad av VV igen, du hade ju hittat din kombination med att undvika kolhydrater och äta en del fett. Du gick ju ner i vikt och hade inget sug alls kommer jag ihåg att du skrev. Varför fortsätter du inte på det viset nu också? DS

Svara
Åse 27 november, 2009 - 15:40

Man får inte äta jättemycket mer, men man äter fler saker (protein) som kräver mer av kroppen att förbränna och man håller sig mätt längre. Saker som vi vetat som kört GI 😉
Man ligger runt 13-1400 kcal på 29 PP (+ veckobonus) och det är en bra kalorigräns, dessutom äter man mer protein som håller en mätt och ökar förbränningen.

Svara
Åse 27 november, 2009 - 15:42

Angående sista frågan så har jag hela tiden skrivit att när jag nått målvikt så vill jag äta varierat och det är det jag gör nu med VV.
Jag äter GI lågt nu även med VV och har således inget sug, men ett liv utan bröd, GI låga kolhydrater etc är inget som passar mig – under en viktminskning, javisst men inte i långa loppet!

Svara
Ev 29 november, 2009 - 19:58

Hej, hur går ekvationen i hop, när man helt plötsligt ska äta mer, för mer blir. Jag har jämfört gamla och nya programmet, och för mig skulle det bli ca 4 points mer enligt det gamla. Och det är ju inte säker att dett blir protein utan det beror på vad man väljer.

Svara
Åse 29 november, 2009 - 21:18

Gamla VV programmet var i mitt tycke en svältkost så det är ju kanon att man får äta mer!! Svältkost = Lägre förbränning.
Sedan kan du INTE jämföra gamla med nya programmet, anledningen till att det tagit fram ett nytt program är ju för att detta programmet ger bättre resultat både i viktminskningsresultatet och i att orka genomgå en viktminskning.

Svara
Ev 29 november, 2009 - 22:14

Hej igen, för ett exempel, mat som jag har ätit under en dag med gamla systemen, frukost, lunch och middag, totalt 18 Points (som var mitt max antal) blir med det nya programmet 25.5 ProPoins (exakt samma mat), dvs jag ska i nya programmet lägga till 3.5 ProPoints upp till 29. (Max i nya). Om jag tidigare har gått ner 0,2 kg i genomsnitt under 6 månader har jag svårt att se att jag kan gå ner med det nya, dessutom med en veckobonus på 35 som motsvarar mer än en dagsranson, utan att göra någon annan förändring. Hälsningar / Eva

Ev 29 november, 2009 - 22:16

0,2 kg i genomsnitt per vecka, total viktminskning 5 kg.

Åse 30 november, 2009 - 08:44

Att äta för lite ger inte alltid den bästa viktminskningen!
Att äta lite mer och framförallt energikrävande livsmedel som protein kan ge bättre viktminskning.
Viktväktarnas nya program handlar inte längre om kalorier utan om omvandlingskostnad, dvs kroppen förbränner pga genom att välja proteinrika livsmedel och mat vi håller oss mätta på och som ligger kvar länge i magen(GI låga livsmedel)
Men jag menar, om du inte känner att du tror på nya programmet så kan du ju fortsätta med det gamla, alla har vi ju val =)

Jajja 27 november, 2009 - 13:41

Halloj.

Jag e me såld=) Ska bara komma in och komma ihåg allt i huvudet, hmm allt det andra sitter som en smäck, men det gör nog detta me snart;)

Åhh det är SÅÅ kul att du med gillar det, för då får jag en massa ny inspiration när jag går in här, men det får jag ju alltid iochför sig, men jaja du hajar nog vad jag menar.

Ska du ha så att man kan räkna ut prp på din sida sen me, så som man kunnat gjort med vanliga points?

Jag har sagt det innan, men tack för en SUPER bra sida.

Kram Jajja.

Svara
Anna-Lena 27 november, 2009 - 12:02

Hej Åse!
Blidde inte VV för mig igår, maken ligger på sjukhuset så jag fick inte ihop tiden till mötet med alla barnen…… Det är sååå himla typiskt när man verkligen har sett fram emot detta och långtat. Så nu är det bara att vänta tills nästa torsdag, för då skall jag j……… gå om jag så skall dra med lillkillen.

Ha en underbar helg!

Kram A-L

Svara
Åse 27 november, 2009 - 12:03

Men vad tråkigt!! Hoppas allt är bra med maken, så det inte är ngt allvarligt!

Kramar!

Svara
Anna-Lena 27 november, 2009 - 15:07

Vi vet ännu inte, men allvarlig tryck på bröstet ärinte det man vill ha när man är 31 år gammal, förresten det vill man väl aldrig ha, man det känns som att han är lite för ung……… Dom har kollat allt och det är bra, så dom vet inte vad det är. Vi får nog anlita en specialist, han har varit för mycket sjuk för sin ålder. Känner att just nu är mina tankar nån annanstans än med VV.
Tack för att jag får följa din mysiga blogg.
Ha en underbar helg!

/Kram A-L

Svara
Ida A 27 november, 2009 - 11:13

Efter jul ska jag ta mig till närmaste vvlokal, har ca 5 mil till Gävle men jag jobbar i Gävle ett par dagar i veckan så jag får nog planera om lite i kalendern så att den passar med vvtiden. Men detta blir först efter jul, för fram till jul tänker jag köra viktklubben (inte för att den fungerar – händer ju inget vågen denna vecka)
Men om jag ger det lite tid så kanske det släpper om ett tag 🙂

Alltid lika inspirerande att läsa din blogg! Tack Åse för att du fortsätter och skriver på ditt härliga sätt.
kramis Ida A

Svara
Teres 27 november, 2009 - 10:25

Låter ju jättespännande Kommer med följa din blogg med spänning.
KRam Teres

Svara
pinkladyw595 27 november, 2009 - 10:16

Hej Annica här, har gått ner 7 kilo sedan 1 okt och är så nöjd…underbar känsla.
Men en fråga som jag missade igår på mötet ang. ProPoints (det är spännande…) är hur funkar jämviktsprogrammet..har du koll, om inte får jag fråga…Möte nästa torsdag.
kramis Annica
Och du har gjort det igen…följer din sida varje dag, har några sidor jag läser varje morgon till kaffet innen jobb och du inspirerar stort…..

Svara
Åse 27 november, 2009 - 11:48

Jämviktprogrammet kommer nog fungera som vanligt, dvs man får ett ökat antal dagliga Ppoints och veckpoints.

Grattis och lycka till!

Svara
Anne 27 november, 2009 - 07:09

Vad får man med sig hem efter första mötet hos vv? är det tillräckligt för att kunna fortsätta forsätta själv hemma sedan?

Svara
Anita 26 november, 2009 - 23:43

Längtar till lördag efter alla era kommentarer om PP!!!!

Svara
anje01 26 november, 2009 - 23:21

Hej.det låter ju helt kanon synd att det inte finns vv-träffar hos oss här. man får åka 8 mil norr ut eller 10 mil söder ut för att komma i kontakt med vv. Men man kan ju köpa brev kurs men känns inte lika peppande.//jenny

Svara
Mariah 27 november, 2009 - 11:10

Det är precis likadant för mig.
Närmaste VV möte är i Gävle 13 mil bort.
Brevkurs är inget för mig heller.
Så nu ska jag åka på ett möte i Stockholm nästa helg och sen passa på att åka nån gång i månaden bara för att hålla i det hela 🙂

Svara
susanne 26 november, 2009 - 23:21

hm på viktväktarnas hemsida var kalkylatorerna slut :/
kan undra när dom finns inne igen… skrev du att man kunde räkna ut individuellt på kalkylatorn hur många pp man ska äta/dag?
köpte föresten laga lätt-tidningen idag 😉

Svara
Sara 26 november, 2009 - 23:06

Håller med dig. Jag har varit mätt hela dagen och det känns kanon :)…
Ska testa tunnbrödsrullen imorgon, den ser smarrig ut 🙂
Ha det
kram

Svara
jessiie 26 november, 2009 - 22:49

De låter ju helt underbart att äta efter detta 😉

Svara
Beata 26 november, 2009 - 22:46

Jösses vad kul! Då kan man kanske äntligen få i sig de nyttiga fetterna utan att behöva gå hungrig. Lite olja på salladen, lite nötter till mellanmål osv. Förr fick jag leva väldigt fettsnålt och överdosera potatis osv för att bli mätt på mina points. Ska bli så kul att läsa om vad du äter! Och ifall det visar sig på vågen snabbt!

Svara
Mariah Geijer, Edsbyn 26 november, 2009 - 22:19

Lockande mat & snygga ljuslyktor! 🙂

På lördag nästa vecka vaknas det VV möte för mig.
Jag hittade två stycken som jag skulle kunna pricka in om allt går som det ska i Stockholm. Jippie!
Ska bli grymt skoj.
Slipper jag åka 26 mil ändå 😀
Jag längtar!
Ska försöka nå -1,6kg till nästa fredag.
Då är mitt första mål nått.
Vore en sån skön känsla.

Kram till dig!

Svara
Åse 26 november, 2009 - 22:27

Lycka till Maria!! Detta grejjar du!! =)

Svara
Mariah 27 november, 2009 - 11:11

Ja, jag har ju ett vad med sambon som jag måste klara innan nyår 😉

Svara
jenny 26 november, 2009 - 22:16

Åh vad det här känns lockande!! Så trist att vv håller möte den ENDA kvällen i veckan som jag inte kan gå…..
Är det svårt att räkna ut sina egna pp?
Känns som om det nya systemet (det lilla jag hört) passar mig bättre men det här med brevkurser etc är inte riktigt min grej tyvärr. Jaja det är ju mina problem 😉
Ha det så gott!
kram

Svara
Åse 26 november, 2009 - 22:27

PP:en räknar du ut med hjälp av calculatorn =)) KRAM!

Svara
jenny 26 november, 2009 - 22:32

bra!! då behöver jag bara införskaffa mig en sån!
tack för tipset!
kram igen… 🙂

Svara
Kakan 26 november, 2009 - 22:16

Hej, vad härligt! Jag var på möte nu idag och kör igång imorgon!! Tack var dig faktiskt och jag tror detta är precis vad jag behöver. Ska bli skönt att kunna vara mätt med gott samvete och samtidigt gå ner i vikt (förhoppningsvis). Det låter nästan lite FÖR bra för att vara sant…

Jag är också helt såld på ”din” kesella/keso/bär + nötter frukost! Brukar ta 2 msk av nöt/frön blandningen. Vad tror du är realistiskt att ge det 2 eller 3 pp??

Hälsningar
Kakan

Svara
Åse 26 november, 2009 - 22:25

Du får nog räkna ut pointsen på det, står nog energivärdet i inlägget va?

Lycka till! =))

Svara
Carina i Tyskland 26 november, 2009 - 22:08

Ja, men visst är det fantastiskt! Jag är verkligen proppmätt hela tiden!! Underbart! Ikväll har jag verkligen festat upp en rejäl mängd extra points. Var nästan svårt att bli av med dem! Hade ju i och för sig inte varit tvungen att göra det, men man vill ju inte spara på sig i onödan 😉

Kramar

Svara
Ann-Sofie 26 november, 2009 - 21:47

Taaack! Du är oslagbar på att inspirera med roliga och goda matkombinationer! Jag har precis kommit hem från VV-mötet och jag är taggad till tusen! Ska nu lusläsa materialet och planera maten för närmaste dagarna. Jag kommer nog inte heller att följa fördelningen 8,11,12,1 helt och hållet, för jag vet att jag kan äta i princip hur mycket frulle & lunch som helst, men däremot middagen måste vara lite lättare för mig. Kommer du att använda checklistan skriftligt eller på webben? Håller du reda på dina ppt’s i kalkylatorn? Tack och heje heja, hoppas du får finfint resultat nästa vecka. Kram.

Svara
Åse 26 november, 2009 - 22:20

Halloj! =) Jag kommer använda den skriftliga fram tills webbsajten är lanserad nästa söndag, sedan blir det webben för hela slanten! =) Är ingen pappersmänniska 😉
Jag har inte fått min calc än (imorgon) men jag kommer inte hålla reda på pp:en genom den.

KRAM kram!

Svara
sofia 26 november, 2009 - 21:46

vad duktig du är..jag har svårt för att få i mig alla pp..
kramiz

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.