Pulled Pork Crockpot Express (Turbo)

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren & Kocken

Pulled pork är en sådan där rätt som jag nästan glömt bort, vi gör det sällan numer!
Synd för det är ju SÅ gott!

I söndags så gjorde jag den i min Crockpot Turbo Express!
Perfekt Pulled Pork under timmen! Galet!

Jag använde mitt vanliga recept på Pulled Pork: HÄR som grund.

Om man inte vill ha BBQ sås så hade jag rekommenderat att antingen ha köttbuljong och chilisås (tex 1 dl chilisås + 1,5-2 dl köttbuljong) eller blanda 1 dl chilisås med 2 dl mörk öl som porter)
Jag ska prova porter nästa gång!

Pottan satte jag på manual i 1 timme, sedan turboknappen så går tiden ner!

När tiden är ute så gör ett naturligt luftutsläpp på 15 minuter, släpp sedan ut resterande och öppna luckan.

Dra i sär köttet och blanda med såsen. Håll varm tills det ska ätas.

Voila!

Servera med valfria tillbehör som sallad, gurka, tomat, majs, picklad rödlök, yoghurt och koriander.

Små tortillas är goda att servera pulled pork i.

Även självklart gott i en Pulled Pork Sallad!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pulled Pork Crockpot Express (Turbo)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

Pulled Pork
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1-2 tsk chilipulver
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl barbequesås (mitt sockerfria recept HÄR)


Instruktioner

Klyfta skalad lök och vitlök och stek i smör i panna. Lägg i crockpoten.
Blanda kryddorna i en liten skål. Putsa karrén och klappa in kryddorna i den, spara ca hälften.
Stek köttet runt om tills den fått fin färg. Lägg över i crockpoten ovanpå löken. Klappa in resterande kryddning. Häll BBQ såsen över. Stäng locket och ventilen och sätt på manuell i 1 timme, har ni en turbo så tryck in turboknappen.
När tiden är ute så gör ett naturligt luftutsläpp på 15 minuter, släpp sedan ut resterande och öppna luckan. Dra i sär köttet med två gafflar och blanda med såsen. Häll av såsen som blivit över och red eventuellt för att ha som sås till serveringen.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Jenjo 15 mars, 2023 - 15:40

Åh vad smart att byta ut BBQ till annat. Jag äter BBQ men inte min favvo. Ska testa byta ut det.
Så enkelt egentligen, men jag kommer inte på sådana enkla saker själv tydligen. 😂
Ha det bästa fina du. Och stort tack för all den inspiration du ger, alla idéer och alla tips. Du är liksom bäst. 😉🥰
Kram!! ❤️

Svara
Åse 16 mars, 2023 - 12:39

Nä mina flickor är inte heller sååå förtjusta i bbq 😅 Prova och se! ♥️
Tack söta du för att du uppskattar och trivs här och för att du tar dig tid att skriva det 🥰💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.