Hej vänner!
Hoppas ni har en fin start på helgen – det har jag!
Lunchdejt med maken idag efter bankärenden -blev samma bord på Olssons som jag och Anna hade förra fredagen!
Nu ligger jag nerbäddad ovanpå sängöverkastet med världens bästa värmefilt och Alfons i knäet, ska unna mig en film mitt på blanka dagen och ta tidig helg!
För nästan exakt 10 år sedan postade jag detta receptet och det blev väldigt populärt!
Färdig BBQ sås innehåller ju mycket socker och många uppskattade att göra den här med mindre socker!
Kommer ni ihåg hypen med Pulled Pork?
Det var på allas mun och i var och varannans mage 🙂
Detta äter vi ikväll! Fast jag tänker göra den i min Crockpot Turbo Express med tryckkokarfunktion, då är det klart på 1 timme!
Jag älskar maträtter som sköter sig själv i ugnen!
Pulled pork kan man servera md bröd eller som här med lite olika tillbehör.
Här kommer receptet!
Skriv utPULLED PORK (med hemmagjord BBQ sås utan socker)
- Portioner: 8
Ingredienser
Barbequesås
Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås (Felix osötade)
0,5 dl äppelcidervinäger (gärna BRAGGs)
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl finhackad rotselleri
1 msk dijonsenap
1–2 msk honung
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
ev 1/2 msk liquid smoke
salt, peppar
Pulled Pork
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1-2 tsk chilipulver
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl barbequesås
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 grader.
Börja med barbequesåsen:
Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.
Krydda köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken.
Låt gå i ugnen i ca 6 timmar och dra sedan sönder köttet med två gafflar så det fördelas med såsen. Servera med valfrit tillbehör.
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Jag tänkte laga det här receptet i crockpot till helgen. Vad skulle du rekommendera för tillagningstid; jag tänker typ 8 h på låg…? Låter väldigt gott och skönt att slippa allt dolt socker i köpt BBQ.
[…] använde mitt vanliga recept på Pulled Pork: HÄR som […]
Gjorde din köttfärslimpa, fylld med mjukost, soltorkade tomater mm. Men vad gott det blev, fick sånt beröm av mina gäster. Tack för alla recept du lägger ut. Toppen 👍❤️
Vad roligt att höra Rigmor!