PULLED PORK (med hemmagjord BBQ utan socker)

av Åse
Innehåller annonslänkar

Hej vänner!

Hoppas ni har en fin start på helgen – det har jag!
Lunchdejt med maken idag efter bankärenden -blev samma bord på Olssons som jag och Anna hade förra fredagen!

Nu ligger jag nerbäddad ovanpå sängöverkastet med världens bästa värmefilt och Alfons i knäet, ska unna mig en film mitt på blanka dagen och ta tidig helg!

För nästan exakt 10 år sedan postade jag detta receptet och det blev väldigt populärt!
Färdig BBQ sås innehåller ju mycket socker och många uppskattade att göra den här med mindre socker!

Kommer ni ihåg hypen med Pulled Pork?
Det var på allas mun och i var och varannans mage 🙂

Detta äter vi ikväll! Fast jag tänker göra den i min Crockpot Turbo Express  med tryckkokarfunktion, då är det klart på 1 timme!

Jag älskar maträtter som sköter sig själv i ugnen!

Pulled pork kan man servera md bröd eller som här med lite olika tillbehör.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

PULLED PORK (med hemmagjord BBQ sås utan socker)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

Barbequesås
Drygt 1 dl vatten
Drygt 1 dl chilisås (Felix osötade)
0,5 dl äppelcidervinäger (gärna BRAGGs)
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
1,5 msk worcestershiresås
1 dl finhackad rotselleri
1 msk dijonsenap
12 msk honung
1 msk oxfond eller 1 köttbuljongtärning
1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
ev 1/2 msk liquid smoke
salt, peppar

Pulled Pork
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1-2 tsk chilipulver
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl barbequesås


Instruktioner

Sätt ugnen på 125 grader.
Börja med barbequesåsen:
Finhacka lök, vitlök, rotselleri. Stek dem i smör i stekpanna tills det blivit gyllengult. Tillsätt vatten och fond/buljong. Rör och tillsätt sedan övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av.

Krydda köttet rejält och lägg det i en lergryta eller gryta med lock som tåler värme. Skala och klyfta den gula löken och lägg runt köttet. Skala vitlöken och lägg även den runt köttet.
Häll barbequesåsen över köttet och löken.
Låt gå i ugnen i ca 6 timmar och dra sedan sönder köttet med två gafflar så det fördelas med såsen. Servera med valfrit tillbehör.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Catti 29 juni, 2023 - 22:49

Jag tänkte laga det här receptet i crockpot till helgen. Vad skulle du rekommendera för tillagningstid; jag tänker typ 8 h på låg…? Låter väldigt gott och skönt att slippa allt dolt socker i köpt BBQ.

Svara
Pulled Pork Crockpot Express (Turbo) - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 14 mars, 2023 - 17:44

[…] använde mitt vanliga recept på Pulled Pork: HÄR som […]

Svara
Rigmor 18 februari, 2023 - 09:49

Gjorde din köttfärslimpa, fylld med mjukost, soltorkade tomater mm. Men vad gott det blev, fick sånt beröm av mina gäster. Tack för alla recept du lägger ut. Toppen 👍❤️

Svara
Åse 19 februari, 2023 - 15:36

Vad roligt att höra Rigmor!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.