Pizza och klara, färdiga KÖR!

av Åse

Första måndagen på nya året! NU känns det på något sätt som att det är nyårsdagen! =)
Det är i alla fall första dagen på min egen uppdaterade hälsoresa! Denna veckan kör jag ytterst strikt för att få ur vätska ur kroppen och snabbt få igång ketonproduktionen.
Dessa första dagar blir det hemmaträning eftersom barnen är hemma till torsdag.
I dag blir det därför:
Benböj + press upp (hantlar)
benböj squat (kettlebell)
Utfall (hantlar)
Triceps (hantlar)
Biceps (hantlar)
Höga swing (Kettlebell)
Bröstflyes (hantlar + boll)
Bröstpress (hantlar + boll)
I går så blev det pizza till middag.
Jag brukar göra på lite olika sätt varenda gång. I går så gjorde jag mitt vanliga recept med lite förändringar som jag tyckte blev superbra!
1 plåt – 4 portioner
4 ägg
0,75 dl vatten
1,5 dl mandelmjöl (vid allergi prova sesammjöl istället)
2 msk pofiber
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
Lite salt
100 gr mozzarella eller annan ost
Vispa äggen pösiga. Rör ner vätskan och blanda de torra ingredienserna och rör ner. Rör sedan till sist ner osten.
Låt stå i ca 5 minuter innan smeten smetas ut på plåt. Förgrädda i ugn ca 15 minuter i 175 gr.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!
I går hade jag: Tomatsås, riven mozzarella, peperonisalami, körsbärstomater och ruccola på.
Och så min goda vitlökssås till. YUM!
Tror bestämt det får bli pizza ikväll igen!! Vad är era favoritpålägg på pizza!?? 
012A4933
012A4939

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

31 kommentarer

Tina 21 februari, 2017 - 18:31

Hej Åse,
Har väl inte sån tur att de ser detta nu men min smet är jättlös… den har stått fem min och jag har dubbelkollar så alla ingredienserna är rätt mått. :'( Hur lös/fast blir din smet??? Min kommer bara rinna it nu om jag skulle lägga den på plåten… snyft… 😉

Svara
Åse 21 februari, 2017 - 18:36

Jo sån tur har du 😉
Mkt märkligt! Vispat ägget riktigt pösiga? Rört ner mandelmjöl och fibershusk? 100 g riven ost?
Den bör svälla. Men är ingen fara på taket, häll ut på plåt ändå – ska funka.

Svara
Tina 21 februari, 2017 - 18:39

Åhhhh tack!!! 😃 Ja allt som det ska. Hällde i lite mer mandelmjöl. Bättre men fortf flytande men tjockflytande nu iaf 😂

Svara
Åse 21 februari, 2017 - 18:41

Ja det är ju ingen DEG utan blir en röra liksom :)) Håller tummarna!

Svara
Tina 21 februari, 2017 - 20:47

Det blev superbra!!!! ✌🏻🙏🏻👍🏻 Lät den stå lite extra längre o tjockna. Kanske var äggen för stora el kan det vara att osten var fryst? Läste att ngn här tyckte botten var degig. Jag drog av bakplåtspappret så den bara låg på plåten och satte in den en stund till. Men man skulle kanske inte ha papper alls 😉 Iaf blev det bra till slut och jag är nöjd, glad o mätt!! Tack!!😘

Karin FitnessochHälsa 7 januari, 2015 - 23:19

Visst kan man få till riktigt bra hemmaträning! Perfekt när man har barnen hemma!

Svara
Sara 6 januari, 2015 - 07:44

Hej 🙂
En liten fråga gällande något helt annat..
Jag går på strikt LCHF just nu men dricker smaksatt Loka varje morgon på jobbet. Är det någon nackdel med det? Tänkte om det innehåller något sötningsmedel eller om kolsyran spelar roll? Bara en liten fundering 🙂
Kram på dig! 🙂

Svara
Annette Carlsson 5 januari, 2015 - 21:39

Så gott! Helt klart en ny favorit! Tack!

Svara
Underbara Saker 5 januari, 2015 - 19:23

Ooooo vad smarrigt det ser ut! Jag älskar att göra pizza, känns lyxigt fast att det inte är alls onyttigt, speciellt inte om man gör ”omelettpizza”. Den gör ja ibland just för att kunna äta pizza oftare. Det är väl något som sitter i att man gillar just pizza … 🙂 kram

Svara
Jonna 5 januari, 2015 - 19:09

Hej!
Vill börja med att tacka för en alltid intressant sida med mycket bra tips och recept.
Det hade varit intressant lärorikt att ta del av vad du äter nu när du är väldigt strikt.
Trevlig kväll!

Svara
Emelie Petersson 5 januari, 2015 - 18:19

Älskar din lchf pizza! Märker du någon skillnad när du byter ut grädden mot vatten i bottnen? Vi tänkte laga den till fredag

Svara
al68 5 januari, 2015 - 17:46

Härligt med måndag och jag var åter tillbaks på gymmet, härlig känsla, kommer nog somna gott ikväll. Ha en fin trettondagsafton

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 19:03

Det hoppas jag verkligen vännen! Detsamma till Dig! <3

Svara
Helena 5 januari, 2015 - 17:02

Den ska jag prova. Är det riven mozarella i pizzabotten?

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 17:14

Yes! Eller nnan ost!

Svara
Stina 5 januari, 2015 - 16:27

Min favotopping är Buffelmozzarella, färsk vitlök, parmaskinka, färsk svamp, ev lite mer vanlig ost och soltorkade tomater. Basilika eller oregano på. Använder alltid botten av ost, husk, bakpulver oh ost som i Majas ostplättar. Mycket ost blir det =)

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 16:40

YUM!! Alltså jag måste ha pizza igen i dag, jag knycker nog dina ingred rakt av! Buffemozzarella är ju sååååå gott!

Svara
Ulrika 5 januari, 2015 - 16:24

Hej Åse!
Jag har provat ett antal olika recept på pizzabotten, men jag får bakläxa av maken varenda gång – har hittills aldrig fått till någon krispighet och det är det han saknar. Det här receptet har jag inte provat…det ser lite knaprigt ut – blir det så??
JAG som självmant valt att leva ett lchf-liv kan acceptera att det är svårt att få till något som liknar en ”vanlig” botten, men han som åker med av bara farten (eftersom jag lagar all mat) begriper inte riktigt… 🙂
Tack för en bra blogg, jag har hittat många bra recept här hos dig!

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 16:40

Det är ytterst svårt att få knaprig botten utan stärkelsen i vetemjöl tyvärr däremot blir det ganska brödigt! Härligt att du trivs här!

Svara
pizza 5 januari, 2015 - 16:41

Jag gjorde den pizzan i lördags! Blev sjukt lyckad!
Dock hade jag inne bottnen i kanske 20min istället för 15 som det stod i receptet. Alla ugnar funkar ju dessvärre olika och jag tyckte inte min bottnen var klar efter 15min.
Var också noga så att bottnen är jämn över hela plåten så att inte kanterna bränns eller att mitten fortfarande är degig tillexempel.
Allt detta gjorde att min pizza blev perfekt

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 16:47

Ja det är så olika! Man får prova sig fram helt enkelt!

Svara
Carina 5 januari, 2015 - 15:52

Hej, Åsa!
Är inne på min andra vecka – strikt lchf. Det går jättebra! Så positivt, att få ha mättnadskänsla med lchf!
(Är en föredetta viktväktare,då jag jämt var hungrig! :/ )
Har vart och tränat, 2 gånger Crosstraining och cykla, gåband.
Vad beror det på att, mina ben Känns så tunga??… har liksom ingen ork…! Mvh Carina 🙂

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 16:45

Hej carina! Det beror på att kroppen ändrar primär energikälla från glukos till fett! Det kan dröja 6-8 veckor innan den omställningen är gjord. Addera gärna till ren MCT i samband med träning, det ger dig direkt energi.

Svara
Carina 5 januari, 2015 - 17:34

Tack! :-). Det ska jag köpa!
Åh, din fina bok kom till mig idag! :))

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 19:03

Tjohej!

Svara
Rosa 5 januari, 2015 - 15:48

Pizza-pålæg? … Uh, jeg elsker strimler af oksefilet og masser af blå ost – fx danablu!

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 16:45

Danablu är ALDRIG fel! 😀

Svara
Ulle m 4 5 januari, 2015 - 15:24

Den pizzabotten kör jag alltid när vi skall äta pizza! Den är grym! Sonen är veteallergiker och jag håller mig till lågkolhydratkost. Resten av familjen får helt enkelt bara hänga me 😉
Min favvotopping är salami, mozzarella, färska tomater, rödlök, champinjoner och gröna oliver 🙂 mummmmma!!

Svara
Helena B 5 januari, 2015 - 15:21

Hej!
Jag har två olika fyllningar på pizza, typ lyx- eller mindre lyxvarianter, du får lista ut vilken som är vilken 😉 Antingen har jag på vanlig strimlad skinka, banan, ananas och curry eller parmaskinka, tre sorters ostar, bladspenat och din supergoda vitlöksolja.
Jag kommer ha träningsvärk from hell imorgon! Var och körde ett pass Crosscage, stationsbaserad styrke- och konditionsträning i en slags bur. Orkade knappt lyfta duschhandtaget när jag skulle duscha för musklerna var så trötta, ha ha ha.
Jag måste fråga var du köper t.ex kokosolja, steviadroppar, mct och annat du använder? Jag antar det är någon sida på nätet? Handlade precis på Life och jag tror det blir betydligt dyrare att handla där än att handla på nätet.
Hoppas för övrigt att din nya bok kommer med posten idag….
Tack på förhand!
Kram från Stenungsund

Svara
Åse 5 januari, 2015 - 17:17

Åh båda låter GRYMMA!!
Vad härligt med sånt grymt pass! heja!!
Jag köper MCT och kokosolja/fett hos MMSports.se, steviadropparna köpte jag på bodystore.com KRAM

Svara
Cherie | Börja Spring 5 januari, 2015 - 15:20

Ser galet gott ut. Måste nog testas till helgen 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.