Pizza med bresaola, pinjenötter och tryffelcreme

31 augusti, 2019

Hej hej på er!

Är det kanske sista varma sensommardagen?
Jag tänker njuta deluxe i alla fall! Påta i trädgården, grilla till lunch och bara koppla av.

I går så blev det pizza! Längesedan så det var på tiden.
Jag hade mitt ostbrödsrecept på pizzadeg men nä… jag tycker att DETTA receptet är det absolut bästa LCHF/Lågkolhydratreceptet!

Det blev lite same same som detta pizzareceptet på Pizza med tryffelcreme och bresaola
Det är ju så himla gott! Tunna skivor av bresaola är bland det godaste jag vet – godare än parma och serrano men den måste vara riktigt tunn, annars blir den seg tycker jag. Jag ber alltid charken skära extra tunna skivor.

Inte de bästa bilderna men ni får nöja er med dem =)

Till pizzan drack vi ett mycket gott rött vin: VILLA CAVALLO en sangiovese som passade perfekt till.

Skriv ut

Pizza med bresaola, pinjenötter och tryffelcreme

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 sats fathead
1 dl pizzasås
2 st buffelmozzarella (a 125 g)
2 stora nävar ruccola
100 g tunnskivad bresaola
1 påse pinjenötter (a 70 g), lätt rostat i torr het panna
1 dl parmesan i flagor
Tryffelcreme:
1,5 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1 msk vit tryffelolja
1/2 tsk rivet citronskal
2 krm salt
1 krm svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 g
Gör pizzadegen enligt receptet. Antingen två rundlar eller en plåtpizza.
Lägg på pizzasås och skivad buffelmozzarella. Sätt in i ugnen så osten smälter. Ta ut och lägg på ruccola, bresaola, rostade pinjenötter, parmesan. Fyll tryffelcremen i en spritser och spritsa över.
Servera



Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

1 kommentar

Jenny Johansson 31 augusti, 2019 - 14:24

Ser så gott ut😃

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.