I annonssamarbete med Dryckestipset.se
God eftermiddag!
Nu börjar det kurra i magen faktiskt och jag hade mer än gärna satt i mig nedan skapelse nu! Men men det får väl bli några kokta ägg! Haha!
Nu börjar det bli fullt under granen! Älsk på det! I år tänker jag inte vara ute i sista sekund och speciellt nu när man shoppar det mesta online. Jag ska beställa hem julmaten på torsdag så hinner det komma i tid!
”Detta kan vara den godaste pizzan jag ätit!”
Nu är ju inte det första gången han säger just liknande ord haha! (Jag har en ytterst lojal man 😻) Men det blev faktiskt OTROLIGT gott!
Så det här skulle jag vilja säga är ett perfekt förplock eller en gående förrätt till Nyår!
Ni får givetvis laga detta när ni vill – men detta passar perfekt med bubblet jag berättar om längst ner.
Jag är själv väldigt förtjust i Pizza Bianco, dvs att man använder vit sås istället för tomatsås.
GODAST tycker jag att det blir med 50/50 creme fraiche och färskost (typ philadelphia.
Jag blandar ihop och brer på och så drar jag ett par varv med salt och pepparkaren. En bra grund på Bianco pizza.
Vad hade jag sedan på? Jo favoriter som:
- Buffelmozzarella
- serrano
- färska fikon
- ruccola
- pinjenötter
- mild ädelost (castello är en favorit)
- Ugnsbakade saftga och söta romanticatomater, bakade med olivolja och balsamvinäger
- OM jag hade haft det hemma hade jag ringlat lite Crema di Balsamico över!
Pizzabottnen var Libabröd, det använder vi ofta här hemma. Det blir inte mycket bröd (som jag ju håller nere på) och det blir krispigt och gott. Viktigast är ju pålägget inte det som är under.
Vill man ha ett lågkolhydratalternativ (med libabröd blir det 5 kolhydrater per slice) så hittar ni massor med recept på pizzadeg i denna kategorin)
TIPS! Förbered pizzan och när gästerna kommer så hetta upp en ugn med ugnsplåt i till 300 grader.
Ta ut plåten när ugnen stått i 10 minuter och lägg pizzan på så värms pizzabottnen (och pizzan) på och blir krispig och god!
Pizza Bianco med serrano, fikon och balsamicotomater
- Yield: 2-4
Ingredients
1/2 förpackning romanticatomater
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger, mörk
1 libabröd
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl färskost
salt, svartpeppar
1 buffelmozzarella
100 serrano (skinka)
2 st färska fikon
60 g mild ädelost
Topping: Ruccola
Pinjenötter
Instructions
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg tomaterna i en ugnsform och ringa olivolja och balsamvinägern över. Sätt in i ugnen tills tomaterna ser klara ut (ca 30 min)
Höj värmen till 200 gr.
Bred creme fraiche blandad med färskost på bottnen. Salta och peppra. Skiva buffelmozzarellan och dela i mindre bitar och fördela över. Sätt in i ugnen tills osten bubblar och kanterna fått lite färg.
Ta ut och fördela serranon ovanpå, sedan lite ruccola och halverad fikon. Avsluta med smulad ädelost, pinjenötter och ringla gärna lite balsamico ovanpå.
Rosa bubbel är ju alltid lite festligt och det är underbart att para ihop mat med vin – det är ett stort intresse hos mig och jag vet att ni är många som uppskattar dessa tipsen.
Detta var en match made in heaven!
Casalforte Prosecco Rosé Brut Millesimato 2019 är en rosa Prosecco och just rosa Prosecco är en nyhet då Prosecco-konsortiet har jobbat med regelverket runt detta DOC vin och äntligen enats. Nu får ett rosa mousserande vin heta PROSECCO!
En av de första ut är detta torra bubblet från det populära Prosecco- huset Cantine Riondo.
Casalforte Prosecco Rosé är ett torrt och friskt mousserande rosé vin med doft av hallon och vilda smultron. Smaken är fräsch och äppelfrisk med toner av röda bär och persika.
Vinet är gjort av den typiska Proseccodruvan Glera och 10% Pinot nero, mer känd som pinot noir. Färgen i pinot nero skalen ger vinet sin vackra laxrosa färg och de härliga tonerna av röda bär, Pinot Noir gör också att den rosa proseccon inte upplevs så söt som många andra proseccon och det uppskattar jag väldigt mycket!
Prosecco Rosé är lätt att tycka om med sin blommiga arom och friska smak med smultrontoner. En dryck med en underbar blekrosa färg som ser elegant ut i glaset” säger vinmakaren Giorgio Marchiotto.
Det här är i mitt tycke en mycket trevlig festlig prosecco och passar till en god charkbricka med goda ostar, lufttorkad skinka & salami och mitt förslag: En härlig skaldjursbricka med ost och andra godsaker!
Info om vinet:
ART NR 76927 | Casalforte Prosecco Rosé | 750 ML | ALK 11 % | 79 KR
HÄR kan ni beställa det till ert systembolag! (Tänk på att det är högt tryck på beställningar nu så var ute i tid)
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
8 kommentarer
Supergott!
Jag äter inte pizza i vanliga fall, men den här var toppen!
Det blir ju inte så otroligt många kolisar. Pålägget är ju relativt kolhydratsnålt o ch så var det det där med 80/20 regeln.
Ha en God Jul och ett Gott Nytt År
Dina recept är världsbäst!
Nä nu svimmade jag nästan, har ändå Åses favoritkyckling i ugnen. Men är jag så trög…är det de färdiga pizzorna du värmer upp en gång till på jättevarma plåtar? Så gott med pizza, men som sagt svårt att hålla varmt när man många.
Jag vet inte om det här är sättet att hålla 56 kilo;)
Funkar alldeles ypperligt 😉
Men du, lägger du på tomater, skinka, och vad man nu vill ha på efter den har varit i ugnen? Rostar tomaterna för sig först o.s.v…….?
Meeeeen instruktionerna kom ju inte med! Vänta =)
*S* Tackar och bockar! NU vet jag hur jag gör…….*S*