Persiljejärpar i konjak- och kantarellsås

2 juni, 2021

Hej hej!

Här kommer ett recept från min bok MINA FAVORITER!
Lika gott och festligt till vardags som på helgen.
Konjak går att utesluta men ger mycket god smak i såsen.

Vi åt även supergott igår! Ska lägga ut till er!

KRAM!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Persiljejärpar i konjak- och kantarellsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
1 dl persilja
500 g nötfärs
1 msk pofiber
1 dl grädde
1 ägg
½ msk japansk soja
1 msk kalvfond
salt, peppar
matfett att steka i

Sås:
200 g kantareller
(färska eller upptinade från fryst)
1 gul lök
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 msk japansk soja
1 ½ msk kantarellfond
1 ½ msk konjak
matfett att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv löken och finhacka persiljan. Blanda alla ingredienserna till färsen. Forma till järpar och stek dem runt om i matfett i en stekpanna tills de får fin färg. Rada upp dem i en ugnsform.
Vispa ur pannan som du stekte järparna i med lite vatten. Sila ner i kastrull. Torka ur pannan.
Skär kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt.
Lägg i en klick matfett och stek kantarellerna några minuter.
Finhacka löken och lägg i med kantarellerna och låt dem steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka ihop i några minuter.
Häll såsen över järparna och sätt in i ugnen 8–10 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


3 kommentarer

Annika Karlsson-Mukka 4 juni, 2021 - 09:14

Hej! Ser super gott ut måste prövas 👌 Får jag fråga vad jag ska ersätta fiberhusk med som inte finns nå mer ? Vet att du skrivit om det tidigare men hittar inte igen det, tack! Trevlig helg 🌞

Svara
Annika Karlsson- Mukka 4 juni, 2021 - 10:37

Tack så hemskt mycke ❤️ Har beställt det 👌

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.