6,8K
Hej på er!
Hoppas ni haft en skön helg! Jag tog lite bloggfritt och ägnade mig åt familjen ❤️
I fredags kom syrran och svågern och deras barn hit och i går var vi på julbord på Big Bowl med tillhörande bowling, härlig tradition med svärmor! En mysig helg helt enkelt 🙂
Jag tänkte bjuda på ett underbart glassrecept från min bok Ät & Njut! Detta är en av de goooooodaste glassarna jag vet! Smakar pepparkaksdeg!
Skriv ut
Pepparkaksglass sockerfri
Ingredienser
- 4 ekologiska äggulor
- 4 dl vispgrädde
- 1 tsk ekologisk vaniljpulver
- 2–3 tsk pepparkakskryddor
- 4 msk sockerfri sötning (jag använder xylitol + några droppar Stevia Sweet Drops)
Instruktioner
- Vispa äggulorna riktigt pösiga tillsammans med sötningen.
- Vispa grädden, inte för hårt men fast. Vispa ner vaniljpulvret och pepparkakskryddor.
- Vispa ner grädden i äggsmeten och smaka av så rätt sötma och smak är uppnått.
- Sätt på glassmaskinen och rör ner smeten. Har du ingen glassmaskin, häll ner i bytta och sätt in i frysen. Rör i smeten 1 gång i timmen tills glassen är färdigfryst.
- Servera med varma mosade lingon.
Noteringar
- Per portion
- 429 kcal
- 5 g protein
- 44 g fett
- 3 g kolh
Nutrition
- Serving Size: 4
annonslänkar
56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
3 kommentarer
Tack för alla spännande recept! Jag gjorde din variant av mörk chokladmousse till nyår och den blev kanongod. Hade innan det gjort pannacotta med sötningsmedel, men den slängde jag bort då den blev för söt.. man vänjer sig och mindre söta smaker blir plötsligt mycket sötare än förr! Har nu svårt att äta normalt sötade grejer 🙂
Hej Åse!
Stämmer det att det blir 2 portioner? För i så fall får jag inte ihop din uträkning på kcal.
Tack för härligt recept.
Nej! Du har rätt, det är till 4 port. =) Ändrat! tack!