Skriv ut

Pepparkaksglass sockerfri

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 4 ekologiska äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk ekologisk vaniljpulver
  • 23 tsk pepparkakskryddor
  • 4 msk sockerfri sötning (jag använder xylitol + några droppar Stevia Sweet Drops)

Instruktioner

  1. Vispa äggulorna riktigt pösiga tillsammans med sötningen.
  2. Vispa grädden, inte för hårt men fast. Vispa ner vaniljpulvret och pepparkakskryddor.
  3. Vispa ner grädden i äggsmeten och smaka av så rätt sötma och smak är uppnått.
  4. Sätt på glassmaskinen och rör ner smeten. Har du ingen glassmaskin, häll ner i bytta och sätt in i frysen. Rör i smeten 1 gång i timmen tills glassen är färdigfryst.
  5. Servera med varma mosade lingon.

Notering

  • Per portion
  • 429 kcal
  • 5 g protein
  • 44 g fett
  • 3 g kolh

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4