Pecannöt- och kolaglass LCHF

av Åse

Jag gör sällan desserter eller sötsaker, inte ens på helgen – har liksom inget behov av det längre.
Men ibland är det gott och då gör jag oftast pannacotta eller glass!
När det gäller sötning så får du själv välja vad du vill använda! Det enda jag INTE rekommenderar är Hermesetas strö, tvi! Ett sötningsmedel som är fullt av skräp som maltodextrin, då hade jag t.o.m hellre använd vanligt vitt raffinerat socker.
Jag blandar personligen oftast Xylitol med Erythritol/Stevia + steviadroppar. Då kommer man ifrån bismak och de är i mitt tycke bra sötningsmedel.
För att komma bort från det knastriga som det blir av t.ex Ica Stevia Strö så mixar jag strövarianter i mixern så det blir som florsocker.
012A8033


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pecannöt- och kolaglass LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 4 msk sötning i strövariant
  • Några droppar Toffee Sweetdrops Stevia
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 tsk ekologisk vaniljextrakt
  • 1 dl rostade hackade pekannötter
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Rosta pekannöterna i lite smör. Låt svalna och grovhacka.
  2. Mixa sötningen till ett pulveriserat puder. Vispa gulorna pösiga och rör ner sötningen.
  3. Vispa grädde lagom hård och rör ner i glassmeten. Smaka av med steviadropparna.
  4. Kör i glassmaskin och när det är 10 minuter kvar, rör ner nötterna.
  5. Häll upp glassmeten i en bytta och frys in.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

16 kommentarer

Anna-Karin 6 april, 2015 - 22:49

Halloj!
Åh vad jag önskar att jag oxå kunde känna att jag inte har något behov av desserter eller för den delen all sorts sötsaker!
Men är man en sockerråtta (sockerberoende) så är det svårt eller näst intill omöjligt att låta bli. Försöker ändå äta bättre desserter och försöker begränsa mig till helgerna åtminstone. Nu ska jag iaf prova denna glass som lät himmelskt god. Tur att du finns och inspirerar med bilder och bästa recepten.
Ha det gott.
Kram

Svara
Marie Grell 30 mars, 2015 - 15:04

Hej
Jag undrar var du köper de olika sötningsmedlen du rekommenderar?

Svara
Åse 30 mars, 2015 - 20:22

Xylitol finns på xylitol.se, steviadropparna är länkade i inlägget och sedan eryhtritl/stevia finns i lite olika märken bla ica stevia strö.
jag rekommenderar dock alltid främst naturlig sötning som honung men för de som absolut inte vill ha så rekommenderar jag de i inlägget.

Svara
Anna 29 mars, 2015 - 15:31

Hej, Är Icas sötströ ok? Blir förvirrad av att det står 100 g kolhydrater i innehållsförteckningen.

Svara
Åse 29 mars, 2015 - 15:43

Det är sockeralkoholer, dvs kolhydrater som kroppen inte kan ta upp därför räknas det som noll kolhydrater och noll energi.

Svara
Helena W 29 mars, 2015 - 13:27

Åh, vilken bra idé att mixa sötströ (ICAs) så det inte blir så knastrigt! Jag använder helst det för jag kan inte känna någon direkt bismak av det. Speciellt inte om man har någon smaksättning i glassen (bär eller så alltså). Köpte Stviadroppar för ett tag sedan men de tycker jag inte alls om. Tycker det blir alldeles för tydlig ”sötningsmedelsmak” med dem. Men smaken är ju så olika! Tror jag ska göra blåbärsglass för jag har rätt mycket hemplockade blåbär i frysen. Tack för alla ”braiga” recept!

Svara
Mia 16 januari, 2016 - 16:12

Det finns jättebra essencer på te.x ”strössel och annat”. De är utan sött ??

Svara
Pernilla 28 mars, 2015 - 23:08

Hej, kan du inte ta bilder på de olika sötningsmedlen du har och ge mängdförhållandena. Vill själv komma bort ifrån den metalliska smaken. Tack för Fin inspiration.

Svara
Anna-Karin 28 mars, 2015 - 22:30

Hej!
Jag undrar vilka mängdförhållanden du använder när du blandar Xylitol med Erythritol/Stevia?

Svara
Åse 29 mars, 2015 - 14:31

Har inga mängdförhållanden utan blandar i lite av allt till uppmätt sötma.

Svara
Ekofilosophie 28 mars, 2015 - 18:10

Undrar också hur man gör glassen utan glassmaskin 🙂 och varför inte använda sukrin melis som redan är som florsocker? Eller är det bättre med sukrin strö som man mixar? 🙂

Svara
Åse 28 mars, 2015 - 19:05

Jag gillar inte enbart erythritol (sukrin) – tycker inte det är gott 🙂 (bismaken)
Man kan göra all glass utan glassmaskin. Bara ställa in i frys och röra 1 gång i timmen i ca 4-5 timmar.

Svara
Anna Lanner 28 mars, 2015 - 17:42

Hej Åse!
Den här glassen låter och ser ljuvlig ut,, måste provas! Var kan man köpa sötningen, Xylitol med Erythritol/Stevia?
Tack på förhand för ditt svar!
Med vänlig hälsning
Anna

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 28 mars, 2015 - 16:28

Det här är ett recept som passar mig! Det låter underbart gott!

Svara
kickan 28 mars, 2015 - 15:26

Hej. kan man gora glass utan denna glassmaskin ? Ser sa gott ut men har ingen glassmaskin 🙁

Svara
monika 28 mars, 2015 - 14:04

Hej! Vilken glasmaskin har du? Jag har en obh och min glass blir stenhård på kanterna hur jag än gör. 🙁

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.