Hej på er!
Nu är jag hemma igen!
Det har gått i ett här sedan jag kom hem haha! Det märks man varit borta nästan en hel vecka från familjen och att de inte riktigt har samma sätt att hålla undan som jag själv 😉
Så det har packats upp, tvättats, städats och plockats och nu börjar jag få ro i själen =)
Ska dra iväg på lite ärenden.
PS! Den här klänningen hittar ni HÄR – så himla skön och jag gillar både modellen, mönstret och färgen!
Cellbes har 25% på sin kollektion med kod 2421
(Den HÄR strandkaftanen beställde jag nyss)
Blev inte så mkt shopping men kom hem med lite viner, en klocka från Mockberg och salt från Ston!
I går blev det enkelt men SÅ gott!
Sista dagen med lite liberalare semesterkost så jag gjorde en kycklingpasta med röd pesto och burrata!
From nu blir det fokus på enkla, lätta men goda sommarrecept till er.
Berätta gärna vad ni vill ha för tips! =)
Kycklingen går snabbt att tillaga.
Pestosåsen går också snabbt så det här är ett recept som funkar bra när tiden är knapp.
MUMSIGT!!
Här kommer receptet till er! Skriv utPasta med kyckling, röd pesto och burrata
- Portioner: 4
Ingredienser
4 kycklinbröstfiléer
1/2 dl olivolja
1/2 dl ljus soja
2 msk vegeta eller annan valfri kryddning
4 portioner kokt pasta (papardelle är min favorit)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2–3 dl grädde
ca 1 dl röd tomatpesto
250 g romanticatomater
salt, peppar
2 burrata
1 dl riven parmesan
några blad basilika
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa filéerna och blanda med olivolja, soja, kryddor.
Tillaga filéerna i ugnen, jag rekommenderar en termometer. Tillaga till 66 grader (tar ca 10 minuter), ta sedan ut och låt vila invirad i bakplåtspapper i 10 minuter.
Skär sedan upp, först 1 gång på längden sedan i skivor.
Dela tomaterna på hälften. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i olivolja. Rör ner grädde, pesto och tomater och smaka av med salt och peppar. Småputtra i ca 5 minuter tills tomaterna mjuknat något.
Fördela pastan, kycklingen och såsen över. Toppa med burrata, riven parmesan och basilika!
Gärna lite extra svartpeppar över också.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
3 kommentarer
Låter gott, men när går tomaterna i? Tack för en bra blogg 🙂
Uppdaterar bums! =)
Hej Åse! Gärna recept man kan förbereda på morgonen så det blir enkel att fixa middagen på kvällen. Tack på förhand 😀