Pasta med färska tomater och buffelmozzarella

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar

Hej hej!

Jag ska strax iväg och handla lite inför kvällens middag, funderar lite på vad vi ska äta, denna KÄRLEKENS dag!
Här kommer ett galet gott recept!
Äter ni inte pasta? Då kommer mina favoriter här! Tänk på att skölja nudlarna ordentligt och sedan värma genom att hälla saltat kokande över nudlarna eller blanda med varm sås som i detta receptet.

HÄR hittar ni Core shiratakinudlar!

HÄR hittar ni Better than spaghetti!
Jag tycker de är likvärdiga! Använder båda.
Bönpasta är också ett bra alternativ, jag föredrar att klippa lasagneplattor av bönor (tex Risenta) i breda remsor likt papardelle.

Pasta är ju galet gott men jag äter inte vetemjölspasta så ofta. Men när jag äter så njuter jag!
Jag är svag för pasta med mycket vitlök, olivolja, gärna tomatbaserat!

Den här rätten går fort att göra så kanske kan vara ett laternativ kväll om ni vill äta extra gott så här på Alla hjärtans dag?

Man kan servera den vegetarisk eller som här med lite prosciutto (tryffelprosciutto hade vi)
MÖMS!

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta med färska tomater och buffelmozzarella


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

3 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1/2 dl olivolja
1/2 tsk chiliflakes
400 g romanticatomater
1 dl torrt vitt vin
1 dl tomat/pastasås (Mitt recept HÄR)
1/2 dl röd pesto på soltorkade tomater
1 dl grädde
salt, svartpeppar, ev pastakrydda
4 dl riven parmesan
2 st buffelmozzarella
1 kruka färsk basilika
200 g Tryffelprosciutto
Valfri pasta eller pastasubstitut


Instruktioner

Koka pastan eller skölj lågkolhydratnudlarna. Om pasta kokas, spara ca 1 dl av pastavattnet sedan.
Finhacka vitlöken och schalottenlök och fräs med chiliflakes i stekpannan i oljan. Löken ska inte bli brun. Lägg ner tomaterna och häll i vinet. Låt allt puttra ihop, tomaterna ska mjukna och spricka något. Rör i tomatsås och sedan grädde. Salta och peppra.
Blanda pastan med såsen. Lägg upp på fat och blanda i basilika och en del av parmesanosten. Fördela bubbelmozzarellan i bitar över, garnera med resterande parmesan och basilika på tallrikarna.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Helgen som gick! Aw, Mellomys och Akuten - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 19 februari, 2023 - 19:19

[…] Jag gjorde pastan jag lade ut för någon vecka sedan, blev så uppskattat! Pasta med färska tomater och buffelmozzarella […]

Svara
Sandra 16 februari, 2023 - 22:01

det ser väldigt gott ut men vad är det för pizza/pastasås ?

Svara
Åse 17 februari, 2023 - 08:28

Det är valfritt, finns många olika tomat/pizzasåser ute eller så gör man en egen, mitt recept hittar du HÄR

Svara
Marie 14 februari, 2023 - 14:28

Kram till dig på Alla hjärtans dag!.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.