God middag! Lika ruggigt i dag och jag är lika glad att jag måste sitta inne och jobba!
Jag har precis fått i mig dagens första mål, Kesobröd med ägg, majjo och prästost + min älskade Citron och Ingefäradryck – Mätt som bara den nu!
I går var det storstädning här hemma, helt underbart när det luktar så rent och man VET att det är rent.
Det passade extra bra, lillördag som det var.
Vi äter alltid lite extra gott på onsdag, fredag och lördag – tycker det är mysigt med helgkänsla!
Jag gjorde den glutenfria lågkolhydratpastan och så gjorde jag min absoluta pastasåsfavorit som jag gjort i snart 20 år.
Det var min syster Pia som först bjöd på den en gång. Muuuuums!!
Det är en sådan där sås som blir lite olika från gång till gång 🙂
Skriv ut
Champinjon & Baconsås till pasta
- Totaltid: 15 minutes
- Portioner: 6-8
Ingredienser
3 paket bacon
500 g champinjoner
5 dl creme fraiche
1 dl vatten/grädde/mjölk
3 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
0,5 msk kinesisk soja eller 1 msk japansk soja
1–2 msk konc. fond med smak av schalottenlök (eller valfri fond)
salt, svartpeppar
parmesan och timjan.
Instruktioner
Stek baconet krispigt, lägg ner finhackad lök och vitlök en stund. Fräs champinjonkvartar i smör.
Häll av baconflottet (om du vill) och rör ner creme fraiche och champinjoner.
Smaka av med fond, soja och salt och peppar.
Låt allt småputtra ihop en stund. Spä eventuellt med valfri väska.
Servera med valfri pasta, riven parmesan och timjan.
- Förberedelsetid: 5
- Tillagningstid: 10
Hoppas ni alla mår bra! Det är lite tyst om er! Saknar era rara kommentarer ♥
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
17 kommentarer
Hej! Hittade detta recept häromdagen. Hämtar ofta inspiration och lagar utifrån dina recept.
Lagade den, (nästan helt enligt receptet, har aldrig lärt mig att följa ett recept helt till punk och pricka😅)
Precis som du skrev så blev det en succé. Så gott, den ska vi absolut göra fler gånger.
Trevlig helg.
Tusen tack för alla recept. Nyligen börjat äta mig mot bättre hälsa och behöver bra recept och inspiration vilket man hittar massor av i din blogg. 🙂
Kram
Jag håller med Kicki S, dina recept känns fräscha och sunda och utan en massa smör och grädde. Jag har inget emot smör och grädde, men tycker lätt att det blir äckligt när maten simmar i fett…att lägga extra smörklickar på maten har jag aldrig förstått mig på. Det känns alltid så roligt att besöka din blogg, läsa dina inlägg och inspireras av dina recept! Jag har lagat åtskilliga av dina recept vid det här laget, och alla gäster har varit helt lyriska över hur goda de är…stort tack för gångna och kommande komplimanger!!!
Den glutenfria pastan fick bli tillbehör till familjens kycklinggryta igår! Helt suveränt! Lätt att göra och bra alternativ till pasta…som du skrivit. Jag saknade inte alls pastan igår!
Till skillnad från andra LCHF och liknande recept känns dina recept fräscha och inte så galet fettdrypande! Jag ÄLSKAR din blogg!!! Är så glad att jag hittat hit! 🙂
Åh vad glad jag blir! TACK och roligt det blev gott! =))
Tack för din inspirerande blogg! Så gott det ser ut! Ska prova såsen ikväll till lövbiff som jag fyller med vitlöksost.. Och välkommen till Göteborg!
Njut och ta vara på varran!
Åh vad gott brödet såg ut. Är ny på lchf (6v) och det har gått jättebra utan pasta, ris o bröd, men nu blev jag jättesugen på att prova och unna mig en skiva till helgen. Gillar verkligen dina böcker & blogg. Trevlig helg Åse!
Wow, både till maten, morgondrycken med ingefära & citron och ditt fantastiska, vackra hem 🙂
Pastan blir det definitivt till lördags-mys-middagen med ett gott glas rött till och kesobrödet ska avnjutas till helgfrukostarna.
Kram och trevlig helg <3
Hej Åse
Vad är det för märke på dina fina champagne glas ?
Tack för en bra blogg.
Oj vad gott det ser ut, och så fint ni har det hemma. Är flitig läsare av din blogg sedan några månader och har provat massor av dina recept. Dina kostråd kom vid rätt tid i mitt liv och passar mig väldigt bra. Har beställt din första bok och väntar ivrigt. Kram Camilla i Varberg 🙂
Vad roligt att höra! Välkommen hit! =)
Tack, vad trevligt
Mmmmm, ser smarrigt ut. Det får bli middag nästa vecka. Tack för fina tips och inspiration!
Ännu ett recept som passar mig ”som hand i handske”! Mums, vad smarrigt!
Detta lätt jättelockande. Ska sparas!
Vi bara suger i oss allt gott du kommer med! Jag gör ofta ditt recept till dagens middag.
Oj vad gott detta lät! tror det blir att testa detta i helgen! mums! super inspirerad 😉 kram!