Pasta med Champinjon och Baconsås

av Åse

God middag! Lika ruggigt i dag och jag är lika glad att jag måste sitta inne och jobba!
Jag har precis fått i mig dagens första mål, Kesobröd med ägg, majjo och prästost + min älskade Citron och Ingefäradryck – Mätt som bara den nu!
012A1471
I går var det storstädning här hemma, helt underbart när det luktar så rent och man VET att det är rent.
Det passade extra bra, lillördag som det var.
Vi äter alltid lite extra gott på onsdag, fredag och lördag – tycker det är mysigt med helgkänsla! 
012A1445
012A1440
Jag gjorde den glutenfria lågkolhydratpastan och så gjorde jag min absoluta pastasåsfavorit som jag gjort i snart 20 år.
Det var min syster Pia som först bjöd på den en gång. Muuuuums!!
Det är en sådan där sås som blir lite olika från gång till gång 🙂
012A1453
012A1455
012A1465
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Champinjon & Baconsås till pasta


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Total Time: 15 minutes
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

3 paket bacon
500 g champinjoner
5 dl creme fraiche
1 dl vatten/grädde/mjölk
3 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
0,5 msk kinesisk soja eller 1 msk japansk soja
12 msk konc. fond med smak av schalottenlök (eller valfri fond)
salt, svartpeppar
parmesan och timjan.


Instruktioner

Stek baconet krispigt, lägg ner finhackad lök och vitlök en stund. Fräs champinjonkvartar i smör.
Häll av baconflottet (om du vill) och rör ner creme fraiche och champinjoner.
Smaka av med fond, soja och salt och peppar.
Låt allt småputtra ihop en stund. Spä eventuellt med valfri väska.
Servera med valfri pasta, riven parmesan och timjan.

  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 10

Hoppas ni alla mår bra! Det är lite tyst om er! Saknar era rara kommentarer ♥

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

16 kommentarer

Pixie 6 oktober, 2016 - 17:54

Tusen tack för alla recept. Nyligen börjat äta mig mot bättre hälsa och behöver bra recept och inspiration vilket man hittar massor av i din blogg. 🙂
Kram

Svara
Anna 23 oktober, 2014 - 22:02

Jag håller med Kicki S, dina recept känns fräscha och sunda och utan en massa smör och grädde. Jag har inget emot smör och grädde, men tycker lätt att det blir äckligt när maten simmar i fett…att lägga extra smörklickar på maten har jag aldrig förstått mig på. Det känns alltid så roligt att besöka din blogg, läsa dina inlägg och inspireras av dina recept! Jag har lagat åtskilliga av dina recept vid det här laget, och alla gäster har varit helt lyriska över hur goda de är…stort tack för gångna och kommande komplimanger!!!

Svara
Kicki Sjölander 22 oktober, 2014 - 08:35

Den glutenfria pastan fick bli tillbehör till familjens kycklinggryta igår! Helt suveränt! Lätt att göra och bra alternativ till pasta…som du skrivit. Jag saknade inte alls pastan igår!
Till skillnad från andra LCHF och liknande recept känns dina recept fräscha och inte så galet fettdrypande! Jag ÄLSKAR din blogg!!! Är så glad att jag hittat hit! 🙂

Svara
Åse 22 oktober, 2014 - 09:01

Åh vad glad jag blir! TACK och roligt det blev gott! =))

Svara
Katarina 18 oktober, 2014 - 15:39

Tack för din inspirerande blogg! Så gott det ser ut! Ska prova såsen ikväll till lövbiff som jag fyller med vitlöksost.. Och välkommen till Göteborg!
Njut och ta vara på varran!

Svara
Nita 17 oktober, 2014 - 19:17

Åh vad gott brödet såg ut. Är ny på lchf (6v) och det har gått jättebra utan pasta, ris o bröd, men nu blev jag jättesugen på att prova och unna mig en skiva till helgen. Gillar verkligen dina böcker & blogg. Trevlig helg Åse!

Svara
Susanne 17 oktober, 2014 - 11:10

Wow, både till maten, morgondrycken med ingefära & citron och ditt fantastiska, vackra hem 🙂
Pastan blir det definitivt till lördags-mys-middagen med ett gott glas rött till och kesobrödet ska avnjutas till helgfrukostarna.
Kram och trevlig helg <3

Svara
Helena 17 oktober, 2014 - 10:03

Hej Åse
Vad är det för märke på dina fina champagne glas ?
Tack för en bra blogg.

Svara
Camilla 17 oktober, 2014 - 06:03

Oj vad gott det ser ut, och så fint ni har det hemma. Är flitig läsare av din blogg sedan några månader och har provat massor av dina recept. Dina kostråd kom vid rätt tid i mitt liv och passar mig väldigt bra. Har beställt din första bok och väntar ivrigt. Kram Camilla i Varberg 🙂

Svara
Åse 17 oktober, 2014 - 09:22

Vad roligt att höra! Välkommen hit! =)

Svara
Camilla 17 oktober, 2014 - 13:03

Tack, vad trevligt

Svara
Helena 16 oktober, 2014 - 20:45

Mmmmm, ser smarrigt ut. Det får bli middag nästa vecka. Tack för fina tips och inspiration!

Svara
Anette G 16 oktober, 2014 - 20:42

Ännu ett recept som passar mig ”som hand i handske”! Mums, vad smarrigt!

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 16 oktober, 2014 - 15:04

Detta lätt jättelockande. Ska sparas!

Svara
Vanja 16 oktober, 2014 - 14:45

Vi bara suger i oss allt gott du kommer med! Jag gör ofta ditt recept till dagens middag.

Svara
Therese 16 oktober, 2014 - 12:19

Oj vad gott detta lät! tror det blir att testa detta i helgen! mums! super inspirerad 😉 kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!