Pasta Bolognese med ett Vintips!

6 april, 2019

Hej Hej!

Hoppa ni har en fin lördag!

Bland det godaste jag vet är en riktigt god och långlagad Bolognese! Och vad som blir ännu godare är om man river en herrans massa tryffelpecorino ovanpå den 😅🙈 YUM!

Så här gör jag min!
Och jag läste att ni uppskattade vintips så här kommer ett matchande vin till ♥️

Kanske något för er lördag?
Jag har alltid rotselleri i MEN jag är faktiskt tveksam om det inte ska vara blekselleri i en Bolognese (original)

Vet ni??

Hur som haver, jag älskar rotselleri och den ger myket fiber och kropp till rätten.

Jag älskar ett gott vin till en god maträtt och personalen på systembolaget är väldigt kunniga så är jag osäker så frågar jag alltid dem.
Här är ett tips som jag fick: Villa Pucin Toscana – var väldigt trevligt till.

Vi hade Better than Spaghetti  till men ni kan ha vad ni vill ha.
Det ÄR ju gott med tex färsk spaghetti om man äter det.

Skriv ut

Pasta Bolognese med ett Vintips!

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

800 g nötfärs
2 paket bacon, i mindre bitar
2 gula lökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 bit rotselleri ca 200 g
800 g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1,5 msk konc. kalvfond
2 lagerblad, smulade
3 dl rött vin
2 msk tamarisoja
2 tsk oregano
2 tsk timjan
2 krm svartpeppar
smör eller kokosolja utan smak att steka i


Instruktioner

Finhacka lök, vitlök och rotselleri. Fräs dem i lite smör tills de mjuknat. Stek nötfärsen och sedan baconet, häll av överflödigt fett. Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i minst 1 timme.
Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

7 kommentarer

Margareta 11 april, 2019 - 10:30

Åh, det här blir mums till helgen det😋. Men vad är Better than spagetti??

Svara
Maria 8 april, 2019 - 21:28

Mmm låter väldigt gott och bra kombo med vinet.

Svara
Cecilia 7 april, 2019 - 10:16

Tack för mat och vintips!
Började lördagen med att baka dina sesamfrallor från ”Åses kök”. Så ljuvliga!

Svara
MarianneK 7 april, 2019 - 09:30

Den klassiska börjar med en sofrito, morot lök blekselleri. Rotselleri och soja står väl för umamin i ditt recept. Bolognese ragu har också hackad kycklinglever. Det ger en extra dimension, nyttigt och smakar absolut inte lever, värt att prova, ung 100g till 500g köttfärs. Det är också rätt vanligt att hälla i litet mjölk eller grädde på slutet. Det viktigaste är som du säger att såsen kokas långsamt och rätt länge, så den inte är rå, och att köttet bryts ner.
Din sås är urgod, och det finns lika många variationer på ragu som det finns kockar.Tycker du har jättefin känsla för smaker och tillagning, så do your thing Åse!

Svara
Åse 7 april, 2019 - 09:47

Tack för tankar Marianne! Och rara rader 💕

Svara
ÅsaS 6 april, 2019 - 17:17

Jag älskar köttfärssås, som jag säger det, men det låter ju onekligen både godare och finare med Bolognese. 😂. Jag brukar dränka min tallrik med Parmesan, och har även fått med mig tjejerna på det.
Hoppas ni har en härligt trevlig och givande helg i Stockholm, du och din bff.
Kram ❤️

Svara
Åse 7 april, 2019 - 10:06

Haha jag gör ofta köttfärssås men då är den inte alls som min Bolognese utan creme fraiche och grädde i, chilisås, tomatpuré, inget rödvin etc =) KRAM!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.