Ingredienser
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 bit rotselleri ca 200 gr.
800 g nötfärs
2 paket bacon, i mindre bitar
100 g champinjoner, gärna skogschampinjoner.
800 g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1,5 msk konc. kalvfond eller oxfond
2 lagerblad, smulade
3 dl rött vin
2 msk tamarisoja
2 tsk oregano
2 tsk timjan
2 krm svartpeppar
smör eller kokosolja utan smak att steka i
(2 dl creme fraiche/grädde)
Instruktioner
Finhacka lök, vitlök och rotselleri. Fräs dem i lite smör tills de mjuknat. Stek nötfärsen och sedan baconet och champinjonerna, häll av överflödigt fett.
Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i minst 1 timme men gärna 2 timmar för maximal smak.
Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar.
För en krämig Bolognese, tillsätt creme fraiche eller grädde (valfri fetthalt) mot slutet av tillagningstiden.