Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långlagad Bolognese med Peccorino (gärna tryffel)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 bit rotselleri ca 200 gr.
800 g nötfärs
2 paket bacon, i mindre bitar
100 g champinjoner, gärna skogschampinjoner.
800 g krossade tomater
0,5 dl tomatpuré
1,5 msk konc. kalvfond eller oxfond
2 lagerblad, smulade
3 dl rött vin
2 msk tamarisoja
2 tsk oregano
2 tsk timjan
2 krm svartpeppar
smör eller kokosolja utan smak att steka i
(2 dl creme fraiche/grädde)


Instruktioner

Finhacka lök, vitlök och rotselleri. Fräs dem i lite smör tills de mjuknat. Stek nötfärsen och sedan baconet och champinjonerna, häll av överflödigt fett.
Rör ner övriga ingredienser och låt småputtra i minst 1 timme men gärna 2 timmar för maximal smak.
Smaka av med eventuellt lite mer salt och peppar.
För en krämig Bolognese, tillsätt creme fraiche eller grädde (valfri fetthalt) mot slutet av tillagningstiden.