Parmesangratinerad torskrygg med blomkålsmos

5 februari, 2020

Hej Hej!

Igår lagade Daniel detta efter jag kommit hem från operation!
En del tips på vägen från mig 🙈 Kan inte hålla mig utanför heeeelt 😅

Blev gudomligt gott! De söta tomaterna blev perfekta till.

En enkel rätt som inte alls smakar speciellt enkelt. Ni måste prova att göra det här .)

Här kommer receptet!

Skriv ut

Parmesangratinerad torskrygg med blomkålsmos

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

8 filéer torskrygg
salt, peppar
3/4 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
200 g riven parmesan
1 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
skalet av 1 citron
1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
400 g romanticatomater eller liknande
1 msk olivolja
Fiskkrydda, valfritt varumärke

Blomkålsmos:

2 st blomkålshuvud
12 msk smör
½ dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
2 äggulor
Salt och vitpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 g
Lägg torskryggfiléerna i en ugnssäker form. Salta, peppra och häll vinet över.
Rör ihop creme fraiche, grädde, riven ost, kryddor och citronskal. Fördela ovanpå torsken. Halvera körsbärstomaterna och lägg bredvid. Fördela olivolja över tomaterna. Krydda oströran med fiskkrydda (valfritt märke) eller lite citronpeppar.
Sätt in i mitten av ugnen i 30 minuter.
Blomkålsmoset:
Skär bort den grova stammen med blad från blomkålen.
Skölj och dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i ca 5 minuter. Låt svalna. Vi vill ha blomkålen så torr som möjligt så lägg blomkålen i en ren handduk och dra ihop till en ”kappsäck”.
Vrid handduken och pressa ur resterande vätska, så mycket det bara går.
Mixa blomkålen i en matberedare med S-kniv tillsammans med smör, grädde, äggulor och parmesan.
Smaka av med salt och peppar.


Annonslänkar via APPRL

Dagens shoppingtips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

4 kommentarer

Nancy 7 februari, 2020 - 11:45

Jaha, okej.. det har funkat förut så det var därför jag undrade. Jag ska prova att pinna via mobilen och se om det funkar bättre.
Krya på dig och trevlig helg!

Svara
Åse 7 februari, 2020 - 11:46

Ja vad skumt för jag får inte upp någon pinknapp när jag går in på bloggen. Kanske ska installera ett sådant plugin =)

TACK och trevlig helg! ❤️

Svara
Nancy 6 februari, 2020 - 10:15

Hej,

Jag undrar varför jag inte kan pinna dina recept längre. Jag får ett felmeddelande som lyder: Du måste överföra en bild eller ange parametern image_url. Vad gör jag för fel?

Mvh Nancy

Svara
Åse 6 februari, 2020 - 10:19

Hej!

Oj det vet jag inte? Jag har inget på min blogg som stödjer pin på mina bilder, det ligger nog i din egen webbläsare? Har du något plugin för din webbläsare som gör att du kan pinna?

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.