Parmesangratinerad torskrygg med blomkålsmos

av Åse

Hej Hej!

Igår lagade Daniel detta efter jag kommit hem från operation!
En del tips på vägen från mig 🙈 Kan inte hålla mig utanför heeeelt 😅

Blev gudomligt gott! De söta tomaterna blev perfekta till.

En enkel rätt som inte alls smakar speciellt enkelt. Ni måste prova att göra det här .)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmesangratinerad torskrygg med blomkålsmos


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

8 filéer torskrygg
salt, peppar
3/4 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
200 gr. riven parmesan
1 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
skalet av 1 citron
1 tsk salt, 2 krm svartpeppar
400 g romanticatomater eller liknande
1 msk olivolja
Fiskkrydda, valfritt varumärke

Blomkålsmos:

2 st blomkålshuvud
12 msk smör
½ dl vispgrädde
1 dl riven parmesan
2 äggulor
Salt och vitpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr
Lägg torskryggfiléerna i en ugnssäker form. Salta, peppra och häll vinet över.
Rör ihop creme fraiche, grädde, riven ost, kryddor och citronskal. Fördela ovanpå torsken. Halvera körsbärstomaterna och lägg bredvid. Fördela olivolja över tomaterna. Krydda oströran med fiskkrydda (valfritt märke) eller lite citronpeppar.
Sätt in i mitten av ugnen i 30 minuter.
Blomkålsmoset:
Skär bort den grova stammen med blad från blomkålen.
Skölj och dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen mjuk, häll av vattnet och låt ånga av på låg värme i ca 5 minuter. Låt svalna. Vi vill ha blomkålen så torr som möjligt så lägg blomkålen i en ren handduk och dra ihop till en ”kappsäck”.
Vrid handduken och pressa ur resterande vätska, så mycket det bara går.
Mixa blomkålen i en matberedare med S-kniv tillsammans med smör, grädde, äggulor och parmesan.
Smaka av med salt och peppar.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Nancy 7 februari, 2020 - 11:45

Jaha, okej.. det har funkat förut så det var därför jag undrade. Jag ska prova att pinna via mobilen och se om det funkar bättre.
Krya på dig och trevlig helg!

Svara
Åse 7 februari, 2020 - 11:46

Ja vad skumt för jag får inte upp någon pinknapp när jag går in på bloggen. Kanske ska installera ett sådant plugin =)

TACK och trevlig helg! ❤️

Svara
Nancy 6 februari, 2020 - 10:15

Hej,

Jag undrar varför jag inte kan pinna dina recept längre. Jag får ett felmeddelande som lyder: Du måste överföra en bild eller ange parametern image_url. Vad gör jag för fel?

Mvh Nancy

Svara
Åse 6 februari, 2020 - 10:19

Hej!

Oj det vet jag inte? Jag har inget på min blogg som stödjer pin på mina bilder, det ligger nog i din egen webbläsare? Har du något plugin för din webbläsare som gör att du kan pinna?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.