Pannacotta i fyra färger

av Åse

På nyårsafton bjöd Patrik på Panacotta i en rolig version, nämligen pannacotta i fyra olika smaker!

Grundreceptet:
5 dl grädde
2 msk sukrin + 0,5 krm stevia. Det ska motsvara 50 gram socker. (Går givetvis bra att utesluta sötningen!)
1st vanilj stång
2-2,5 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädden och låt sjuda i ca 10 minuter. Dela vaniljstången och gröp ut innanmätet med en kniv. Lägg ner vaniljstång + innanmätet i grädden tillsammans med sötningen. Dra åt sidan och lägg i gelatinbladen. Låt stå ett tag och svalna lite sila sedan bort vaniljstången och portionera upp i glas.

Smaksättning Choklad:
100 g mörk choklad, minst 70%
Lägg ner chokladen och låt smälta tillsammans med allt det andra när grädden kokat upp – ställ åt sidan för att svalna en stund.
Häll upp i mindre glas till knappt hälften.
Ställ in i kylen och låt stelna.

Smaksättning hallon:
3 dl färska hallon som pressas i ett finmaskigt durk-slag/sil för att pressa ut saften och undvika få med kärnorna.
Kan även använda frysta osockrade hallon.
Smaka gärna av  hur mycket hallonsmak du vill ha.
Jag använde lite av saften som blir av de frysta bären när de tinat.
Blanda ner i grädden och låt puttra en liten stund. ställ av för att svalna. Häll sedan upp i mindre glas och in i kylen och låt stelna..

Smaksättning Lime
2 st lime
Riv all skal, och all saft ska blandas ner i grädden och låt puttra en liten stund. ställ av för att svalna. Häll sedan upp i mindre glas och in i kylen och låt stelna..

Lager två till chokladen:
Grundrecept men med två vanlijstänger.
Häll över chokladpannacottan när denna har stelnar (ca 1-1,5 tim)

Limemarinerade bär
1 påse frysta jordgubbar (osockrade)
1 påse frysta hallon (osockrade)
Blanda dessa tillsammans med skalet och saften från 1 lime , 2 msk sukrin och 0,5 krm stevia.
Låt stå och dra i kylen i minst 2 tim.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

14 kommentarer

Sara Forsberg 9 mars, 2013 - 07:28

Hur många portioner blir det av det receptet? Tänkte bjuda fem personer på det med ett hallonlager och ett jordgubbslager ikväll. Vore så gulligt om du kunde svara innan dess! Tack för en fin blogg med många goda recept!

Svara
Åse 9 mars, 2013 - 07:32

Man brukar räkna sammanlagt 1-2 dl per portion annars med pannacotta men här är det ju lite mer så kanske sammanlagt 2,5 dl per person så grundreceptet räcker nog till två personer. Det är tyvärr inte jag som gjort receptet därför står det inte utskrivit antal portioner.

Svara
Annika 7 mars, 2013 - 20:45

Supergott blev det. Körde grundreceptet bara.
Jag undrar om det går att undvika det där ”skalet” som bildas ovanpå?

Svara
Åse 7 mars, 2013 - 20:59

Ja, lägg på ett plastfolie ovanpå när du ställer in i kylen 🙂

Svara
Annika 7 mars, 2013 - 22:35

Det var en enkel lösning 😀 Tack!

Svara
Vaniljpannacotta « 5 mars, 2012 - 17:05

[…] hittade receptet hos 56 kilo, och det lyder […]

Svara
LCHF pasta / tagliatelle | 5 6 k i l o . s e - en annorlunda livsstilsblogg, lchf, hälsa, mat, familj och shopping! 11 januari, 2012 - 10:40

[…] gamla vanliga och för mig är det fröknäckena, pannkakorna och det är pizzan. Sedan ligger ju pannacotta som en klar […]

Svara
Jennifer Ingvaldsson 6 januari, 2012 - 16:11

Hej Åse,

Tack för alla goda recept!
Jag undrar dock var jag kan få tag på sukrin och/eller stevia? (Jag har en syster i Helsingborg så om de finns i någon butik där så har jag inga problem att handla där.)

MVH
Jennifer

Svara
Sara & Busungarna 2 januari, 2012 - 23:34

Så sjukt rolig efterrätt! 😀

Svara
Malin 2 januari, 2012 - 21:57

Åh! Jag ÄLSKAR Pannacotta! Dessa ska jag absolut testa, har letat efter lite recept på Pannacotta mot LCHF, och dessa blir det nog helt klart =) Har du testat att ta bort sötningen helt, smakar det ändå bra?

Svara
vickan 2 januari, 2012 - 19:02

SNYGGT!!!!!!! vilken var godast? 🙂

Svara
Åse 2 januari, 2012 - 19:14

Lime!! Alla var sååå goda, smakade krämigt och lagom sötat (inte syntetisk sötma men sukrin och stevia smakar ju inte kemiskt) men du vet, jag älskar ju syrliga drinkar och efterrätter ;))

Svara
Dagarna 2 januari, 2012 - 18:48

Detta måste jag testa, ser så gott ut!

Svara
Maria 2 januari, 2012 - 17:21

Så gott det ser ut & så SNYGGT !!! Kul idé ..
=)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.