Paleo Challenge vecka 1 avklarad.

av Åse

Åh jag känner mig helt vilsen i dagarna! Med alla barn hemma känns det ju som helg varenda dag!
I förmiddags försvann maken i väg till Stockholm hastigt och lustigt i jobb och jag och syster tog barnen och åkte till tennishallen.
Nu har jag äntligen fått lite frukost i mig!
Jag har i princip (lite ost etc i helgen när vi åt borta och ute) uteslutit all mejeri från kosten i drygt en vecka nu. Första dagarna hade jag en grym huvudvärk och det kan visst bli så enligt Anna (Hallén) som jag smsade och frågade.
Jag känner mig riktigt bra i kroppen! Pigg och alert. Det känns utrensande och fräscht! Och roligt utmanande! Träningen känns rolig och nu har jag ju syrran som träningskompis också, det är alltid peppande! En challenge är ju alltid kul för det utmanar en mot där man var innan och man skärper sig lite extra där man annars kanske varit lite slappare.
Personligen så kommer jag inte att utesluta mejeri sedan när dessa 30 dagarna är över, men fortsätta dra ner på det kommer jag göra. Det har jag iofs gjort i över 1 år nu.
Jag skulle vilja ha tag i gräsbetes smör! Men verkar sååååå svårt att få tag i.
Nä hörrni, nu ska jag fixa i ordning receptet på maten vi åt i går! jag är redan kär i min Crockpot!!! =)
Kommer sedan.
IMG_7382
Dagens frukost: Rödbetsjuice, ägg, cashew, blåbär och avokado

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Maria 18 februari, 2014 - 18:52

Jag brukar göra ett paleo-bröd som är jättegott…gjort på frön,nötter,ägg,olivolja och lite salt…jättegott ! 🙂
Men nu till min fråga…vad är en CrockPot? Känns som jag har missat något här?
Undrar också vad T3 (som du rekomenderar) har för inverkan på kroppen?
Lycka till med Paleo-kosten!

Svara
Caroline 18 februari, 2014 - 15:37

Spännande med Paleo! Men màste fràga; inga mejeriprodukter utan istället mer frukt och inte bara ,ovanjord’-grönsaker?? Tack för svar! Och tack för din underbara blogg! Caroline

Svara
Åse 18 februari, 2014 - 15:45

Jag tycker att denna pyramiden visar på en sund paleokost! http://eatdrinkpaleo.com.au/paleo-diet-food-list/

Svara
Kattis 18 februari, 2014 - 15:06

Jag har en fråga nu i Paleo-tider. I många recept står det Blomsterhonung – vad är skillnaden mellan blomsterhonung och vanlig honung?
Sen undrar jag generellt gällande honung – jag äter idag LCHF och undrar då hur detta kommer påverka min kropp om jag adderar honung till kosten?
//Kattis

Svara
Åse 18 februari, 2014 - 15:41

Blomsterhonung är ett samlingsnamn för honung som kommer från blommor. En del honung kommer från rent socker (bina har fått göra honung på socker!)

Svara
Carina 18 februari, 2014 - 14:40

Det stämmer att du kan beställa Ovikens gårdssmör gjord på grädde från opastöriserad mjölk i vår webbutik, vi packar och skickar i kyllådor över hela Sverige. Eller varför inte passa på att besöka oss i Helsingborg, vi har ingen ”riktig” butik men du är välkommen in att handla eller bara prata riktigt mat, ring innan bara så att vi finns på plats. 042-311 04 40
Ovikens smör är en delikatess och vi får ibland vänta lite på leveranserna, mängden smör dom kan producera beror helt på mjölkens fetthalt. Tillgången beror också på hur mycket som blir över efter att Oviken har levererat till kockarna på Noma och Fäviken får vi vår leverans.
http://lindegards.se/index.php?route=product/product&path=98_101&product_id=233

Svara
Chatrine 18 februari, 2014 - 13:53

Här finns det att beställa 🙂
http://www.ovikenost.se/?p=9853&m=2426

Svara
Åse 18 februari, 2014 - 14:00

Wooooooow!! TACK!!!

Svara
Chatrine 18 februari, 2014 - 14:05

Såg dessutom att de samarbetar med Lindegårds Mat&Delikatesser så du har dem nästgårds 🙂

Svara
Åse 18 februari, 2014 - 14:07

Men åh vad bra!! Då mailar jag min kontakt på Lindegårdhs och åker och hämtar helt enkelt! =)) TUSEN TACK!!

Svara
Cavewoman 18 februari, 2014 - 13:37

Gräsbeteskött köper jag av Gröna Gårdar. Djuren är enbart uppfödda på gräs och örter och ensilage av gräs och örter på vintern. Tror inte dom har utlämningsställe i Skåne, utan bara i Västsverige och Stockholm.
Jag har också en CrockPot, samma modell som du. Min man säger att det är den bästa köksmaskin som vi har köpt. Just nu går det tacokött i den tills i kväll, barnen tycker att det är godare än tacofärs.

Svara
Åse 18 februari, 2014 - 13:41

Ja gräsbeteskött vet jag men gräsbetes smör? Verkar otroligt svårt att få tag i.
Ja det ska bli kul att prova nya recept i den! =)

Svara
Cavewoman 18 februari, 2014 - 13:59

Jag läste lite för fort, såg nu att du skrev gräsbetessmör. Det tror jag är väldigt svårt att få på. Läste någonstans att man kunde beställa det från Norrland.

Svara
Åse 18 februari, 2014 - 14:01

Fick svar här nedan =) Har mailat dem och frågat om det går att beställa.

Svara
Alice 18 februari, 2014 - 13:35

Har också börjat med Paleo, ett bra alternativt till LCHF då jag är mjölkallergiker. Verkligen förvånad över hur bra jag mår, vad jag kan äta, hur gott det är och ändå har jag gått ner mina överviktskilon! 🙂
Och det finns verkligen hur många enormt goda recept på t.ex. Pinterest, som helst! Ikväll blir det sötpotatisgnocchi med kokosolja, salvia, bacon och lite agave. Ser fram emot det! 🙂

Svara
Emma 18 februari, 2014 - 13:31

Jag körde paleo i två veckor, och även om jag inte gick ner så mycket i vikt så kände jag mig ”lättare” på något sätt. Jag har efter dessa veckor slutat gå på en strikt paleodiet, men jag uteslutet fortfarande en del saker som inte ingår i paleokosten. Det är helt underbart hur mycket rolig mat man kan göra ändå! Lycka till med resterande veckor 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.