10,K
På pizzan i går hade jag MUTTIS pasta sauce (sååååå god!) och lite ost (behövs inte så mycket ost eftersom det är ost i botten!)
Jalapenos, röd spetspaprika, gräddädelost och så toppade jag med ruccola vid servering.
Skriv ut
Det är så längesedan jag åt mina populära ostbröd nu!
Jag äter ju sällan frukost och när jag bryter min fasta så äter jag riktig mat men just ostbröden använder jag alltid som pizzabotten numera!
Frågar du mig så tycker jag att det är DEN GODASTE PIZZABOTTEN av alla mina bottnar här på bloggen!
Enkel att slänga ihop och det blir en bra konsistens.
Jag skippar dock chiafrön i pizzan och adderar till mandelmjöl eller kruskakli istället (pofiber fungerar också, men ta mindre mängd då)
På pizzan i går hade jag MUTTIS pasta sauce (sååååå god!) och lite ost (behövs inte så mycket ost eftersom det är ost i botten!)
Jalapenos, röd spetspaprika, gräddädelost och så toppade jag med ruccola vid servering.
Skriv ut
PIZZA på ostbrödsbotten LCHF, Low Carb
Ingredienser
- 4 ägg
- 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
- 1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
- 2 tsk bakpulver
- 3 msk mandelmjöl/kruskakli
- 5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med en t.ex. gouda)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 g.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, goudan och de torra ingredienserna.
- Bred ut smeten på smord plåt och låt stå och svälla i ca 10 minuter.
- Förgrädda botten ca 5 minuter.
- Lägg på pizzaingredienserna och grädda i ugnen tills pizzan ser klar ut!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
21 kommentarer
[…] lite rosébubbel och så hade jag gjort lite gott plock. MUMS! Löjromspizzan gjorde jag på min ostbrödspizzabotten – blev så […]
Hej. Alltid kört receptet med mandelmjöl å cocosmjöl på pizzadeg. Som jag gillar skarpt. Men nu när jag testat detta recept så blir det detta framöver. Testade pizzabullarna först sen en pizza.. gott som tusan:)))
[…] är denna pizzabottnen, min egen favoritbotten (jag har ju några olika […]
[…] Ingredienser, fyllning 1-2 dl tomatsås Riven ost 1 spetspaprika Champinjoner Skinka Musslor Oregano Receptkälla på pizzabotten: https://56kilo.se/ostbrodspizza/ […]
[…] lite rosébubbel och så hade jag gjort lite gott plock. MUMS! Löjromspizzan gjorde jag på min ostbrödspizzabotten – blev så […]
Hej Åsa
Jag grunnar alltid på det där med dl och riven ost. Hur mäter du? Är det packad riven ost eller ost som ligger luftigt i måttet? Jag hade tyckt det varit tydligare om riven ost angavs i gram i stället. Men det är kanske bara jag som upplever det som ett ”problem”?
Allt man anger i dl är aldrig packat utan luftigt i mått, gäller även mjöl etc.
Vill testa pizza lchf.. men grilla de på grillen.. de borde väl funka med dina recept? ?
Hej! Dum fråga kanske, men skall hårdosten i smeten oxå, eller ska den på botten sedan? //Louise
Gjorde den här i kväll, så gooooood!! 🙂
[…] Ni vet att bröden blir perfekta som pizzabotten också […]
Hejsan Åse!
Undrar bara om det är nån av dina bottnar som funkar på pizzasten i grillen??
Tack för en fantastisk blogg och hemsida?❤️
Yes, själv hade jag denna förra sommaren: https://56kilo.se/pizza-blanco-med-spenat-och-kronartskocka-low-carb-glutenfri/
Jag och min sambo provade detta igår men upplevde att pizzan blev ganska degig, seg och ganska ”äggig” om du förstår vad jag menar. Supergod smak med konsistensen blev lite knasig. Vi förgräddade bottnen ordentligt och utifrån bilderna ser det ut som våran var ungefär samma tjocklek. Blir din också ganska mjuk eller mer lik vanlig pizzabotten? Undrar vad vi kan ha gjort för knasigt 😉
Hej Linnéa! Ostbottnar blir sällan brödiga men seg ska den inte vara!
Kolla gärna hur ostbrödet ser ut (originalreceptet).
Du kan prova någon av de andra pizzabottnarna jag har här istället, de kan upplevas brödigare. T.ex: https://56kilo.se/rakpizza-lchf-glutenfri-low-carb/
OMG! Den ser jättesmarrig ut. Och jag som hade tänkt att hoppa middagen ikväll. Kanske kan ta den som lunch istället ….?
Min dotter har valt bort kolhydrater i sin kost och hon kommer älska detta recept. Ska genast skicka det till henne! ??
Ja, visst är pizzasåsen från Mutti god?!? 🙂 Förr gjorde jag alltid egen pizzasås men sedan jag hittade denna har jag slutat med det. Så enkelt och så gott! Köper f ö alltid Mutti när det gäller tomat i konservburk, så överlägset bäst!
Mums så gott! Den måste definitivt provas. ?
Jag har aldrig gjort lchfpizza – skandal! Det här låter och ser fantastiskt gott ut!
Den bottnen använder jag oxå nuförtiden – kanongod. Ska oxå prova att skippa chiafröna.