Ost- och Squashplättar

av Åse

Ett gott alternativ till fisk och skaldjur tycker jag är Ost- och Squashplättar!
Gott att ha kallrökt lax och gräddfil till, mums!
Squashen rivs på det grövsta rivjärnet.
Saltas och sedan pressas vätskan ur.
012A5678


012A5679
Blanda ihop den urkramade squashen med ost, kokosmjöl, chiliflakes, salt och peppar.
Stek sedan i smör eller olja.
012A5683

Klart! Muuuuuums!
012A5689
Älskar Orientservisen från Cult Design!
012A5691
Ost- och Squashplättar
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ost- och Squashplättar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 mindre Squash/Zucchini
  • 2 tsk salt
  • 80 g riven smakrik ost
  • 2 msk Aman Prana kokosmjöl
  • 1 ägg
  • ev. salt och svartpeppar
  • smör/olja
  • chiliflakes efter smak

Instruktioner

  1. Riv squaschen och lägg på kökshandduk. Salta och låt vätska ur i ca 10min. Krama ur vätskan med hjälp av handduken (Knyt ihop som en säck och vrid om)
  2. Blanda i resterande ingredienser och forma biffar. Stek på medelvärme några minuter på varje sida, vänd försiktigt.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

I går åt jag dem med färska räkor, ägg, grösaker och en sås på grekisk yoghurt och sambal oelek.
Till det ett glas bubbel, gott & lyxigt en torsdag till ett gäng avsnitt av ”The Fall” (så bra!!)!
012A5672
012A5673

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

9 kommentarer

Janne 20 mars, 2019 - 19:27

Lagade detta idag och det blev gott men alldeles för lösa plättar. Jag tyckte jag fick ur en massa vätska, men det kanske måste kramas ur ännu mer? Mer ägg? Husk? Tips mottages tacksamt;)

Svara
Åse 20 mars, 2019 - 19:29

När du tror att du tror att du kramat ur all vätska så kramar du tredubbelt mer 😉

Svara
Liv 6 januari, 2018 - 19:54

Kan man byta bort kokosmjölet?

Svara
Annette 30 maj, 2016 - 19:13

De plättarna måste jag prova!Så himla bra med utskriftsfunktionen på din sida, så att man kan skriva ut bara receptet, det blir så mycket enklare att spara och använda igen.

Svara
Åsa 29 maj, 2016 - 11:06

Läckert! Måste prova. Squash är verkligen användbart till mycket. 🙂

Svara
Små Pärlor 28 maj, 2016 - 17:57

Plättarna ser jättegoda ut. Vill testa att göra dem, men kokosmjöl har jag aldrig hört talas om. Finns det i vanlig livsmedelsbutik?

Svara
Eva Svärd 28 maj, 2016 - 08:21

Smarrigt! Detta ska testas

Svara
Linda 27 maj, 2016 - 14:34

Åååå mums, det här måste jag verkligen testa, lät hur gott som helst!

Svara
~ Maria ~ 27 maj, 2016 - 14:19

Men jösses så gott! Både plocktallriken och plättarna.
Plocket tror jag att jag härmar efter redan i morgonkväll som lite lyx då jag har jobbkväll.
Kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.