Öppen ostpanerad laxomelette med färskost

4 april, 2019

innehåller annonslänk

Halloj igen!

Nu är jag hemma från gymmet och är helt mör i kroppen. Känns i kroppen att det var en hel del ben och core igår också haha!

Jag och Noel har gjort omeletter till lunch! En stadig omelett är det bästa jag vet efter styrketräning!
Vi gjorde båda ostpanerade omeletter men Noel hade spenat, körsbärstomater och grillad kyckling pålägg på sin.
Han antecknade noga i sin mobil så han kan göra själv sedan 🙂

Jag slog på stort och gjorde en rejäl ostpanerad laxomelett med spenat och färskost – det är såååååå gott!

Fullproppad med protein, nyttigt fett och så my fav SPENAT! Läs HÄR varför spenat är så grymt! Jag äter generellt ca  2 liter spenat om dagen (det är drygt två stora nävar bladspenat)

Receptet!

Skriv ut

Öppen ostpanerad laxomelette med färskost

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1-2 1x

Scale

Ingredienser

3 ägg
1 msk vispgrädde
salt, peppar
lite smör i pannan
2 skivor ost (jag tog lagrad cheddar
1 stor näve bladspenat
3 skivor kallrökt lax
45 g cantadou pepparrot (3 msk) eller naturell färskost av valfritt märke
ev. lite extra riven pepparrot


Instruktioner

Vispa ihop omelettsmeten.
Smält smöret i en stekpanna (gärna keramisk)
Lägg i två ostskivor och när osten börjat bubbla något och brett ut sig, sänk till 50% (5:an på min induktion som går till 10 /P boost) Häll i omelettsmeten. När omelettsmeten börjat stelna, lägg på spenat, laxskivor och färskost. Lägg på ett lock och  låt omeletten gå klar på låg värme.
Servera


PS! Mer shoppingtips kommer här!

Ellos kör just nu en kampanj som ger 30% rabatt på dyraste varan från Ellos Home inklusive möbler.
HÄR är erbjudandet!
Kod: 395710

 


Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

9 kommentarer

Nina 5 april, 2019 - 14:48

Receptet låter himla smarrigt! Och glastallrikarna – så fina!

Svara
ÅsaS 4 april, 2019 - 21:52

Jag får inte heller till konsistensen på mina omeletter.. Antingen blir det äggröra eller så blir den rinnig på ovansidan men bränd på undersidan. De jag ätit ute, på frukostbufféer, är ju ”alltid perfekta” i form och konsistens. Jag får nog gå i omelettskola hos dig och Noel.. 😂 Har ju äntligen, efter dina tips, lärt mig koka de perfekta äggen. Äggen som det råder delade meningar om på jobbet – för hårt, för löst, rinnigt, studsboll..
Ser framemot att läsa Noels egna ord om prao-veckan här i bloggen, för visst får väl han ta över bloggen ett tag? 😉
Kram

Svara
Jenjo 4 april, 2019 - 16:34

Jag är värdelös på omeletter. Tycker det är gott, men det blir bara typ äggröra av allt. Ska följa ditt recept här ovan till punkt och pricka för att se om jag lyckas bättre. 😉😏
Men alltså… Omeletter blir jag inte mätt på. Äter jag tre kokta ägg blir jag mätt, men inte omeletter på tre ägg. Det problemet måste väl bara sitta i min skalle va? Nog bör man väl bli mätt på det?
Kram! 🤗❤️

Svara
Åse 4 april, 2019 - 16:37

Ja gud ja! Denna omeletten är på 800 kcal 😂 tre ägg på 300 knappt 😅 så du får ju i dig mer energi.
Men jag förstår faktiskt vad du menar men tror det handlar mkt om hur konsistensen är mm. Tex fast föda mättar alltid mer än flytande och varm mat mättar mer än kall. Kram! 🥰

Svara
Jenjo 4 april, 2019 - 16:41

Ja, det kan du ha rätt i. Konsistensen… Den är lurig den. 😉
Jag ska försöka tänka på det nästa gång jag äter omelett.
Ha en fin kväll. Kram 🌷💕

Svara
Bodil 4 april, 2019 - 14:21

Jag älskar också spenat. Men, nu undrar jag … hur stora nävar har du? 2 nävar=2 liter???

Svara
Åse 4 april, 2019 - 14:22

Japps en stor näve blir 8-9 dl i min bringare 🙂 bladspenat är skrymmande!

Svara
Åse 4 april, 2019 - 14:30

Här ser du 🙂 (litermått)
https://ibb.co/kKdK3KV
https://ibb.co/d0TS9jD

Svara
Linda 4 april, 2019 - 22:07

Haha, jag tänkte också att det var rejält ”krydd” … 2 l!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.