Nya Atkins

av Åse

I Expressens Söndagsbilaga är det recept och info ang nya Atkinsmetoden. Detta var min inkörtsport till lågkolhydratkost 2005. Då var dieten lite striktare men nu har de anpassat dieten efter nya rön och det lustiga är att det är precis så som jag har ätit när jag kör LCHF. Dvs inte LCHF utan min kost har alltid mer påmint om Atkins. Jag skräddasydde min egen diet med inspiration från gamla Atkins som nu uppenbarligen är samma som nya Atkins ;))
Jag tycker det är ett bra sätt och har man problem att tappa vikt på LCHF så tycker jag man ska prova Atkins. Nya Atkins är i princip som GI-metoden, som ju egentligen är en kopia av Atkins.
Dieten är indelad i 4 faser och den är väldigt effektiv för viktminskning.
Man äter inte lågfettsprodukter utan fullfett men begränsat enligt riktvärden. I fas 1 tillåts inte bär, nötter eller frön och det är ju just det som nog bromsar många som inte går ner med LCHF: För mkt nötter, bär och för mkt fullfet mejeri. Bär och nötter har jag alltid tillåtit mig i begränsad mängd men har ju alltid begränsat mejeri som grädde, creme fraiche, ost. Har jag inte blivit mätt så har jag ökat på proteinet.
Så Ja! Jag slår ett slag för Atkins för det är ju det som fungerar bäst för mig!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

13 kommentarer

Inger Rozén 16 mars, 2017 - 12:40

Hej!Testar Atkins nu i 2veckor.Har tidigare prövat Viktväktarna och Lchf.LCHF var för dyrt!

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 12:48

Hej! Förstår nog inte hur du menar att LCHF är dyrare än Atkins? Båda är ju lågkolhydratkost och protein, fett, grönsaker kostar ju samma i båda kosthållningarna?

Svara
Mamma Russin 2 maj, 2011 - 22:09

hej hopp..

jag röstar på din underbara blogg varje dag..:)

ses på galan..:)

Svara
Åse 2 maj, 2011 - 22:23

Oh tack!! Ser du mig så måste du komma fram och hälsa!

Svara
Mamma Russin 2 maj, 2011 - 23:04

absolut ska jag göra det..:)

Svara
CamillaP 2 maj, 2011 - 15:04

Hm faktiskt ganska likt mitt tänk detta oxå! Jag halkar lite fram och tillbaka mellan LCHF och Atkins tror jag allt! Just nu mer åt Atkins tror jag. Testar mig fram var min gräns går med kolhydrater just nu, ganska spännande faktiskt. La till det där surdegsbrödet du tipsade om sist…SUPERgott och funkade väldigt bra som frukost för mig. Har t.o.m. experimenterat med knäckebröd på morgonen sista tiden, funkar riktigt bra det med. (Icas knäcke har typ 7 kh per skiva, tycker jag är helt OK vissa morgnar) Har jättejobbigt med frukost då jag aldrig är sugen på något särskilt OCH vi har nybakat bröd och kaffe varje morgon på jobbet…SUCK;)
KRAAAAAM

Svara
Åse 2 maj, 2011 - 20:59

Mmmmm nybakat bröd på jobb måste vara TORTYR!!! kramen!!

Svara
maja 1 maj, 2011 - 22:54

Tack för att du delar med dig av dina tips och tankar. Ska läsa på lite om atkins…

Svara
Hanna 1 maj, 2011 - 20:46

Ska ta och läsa lite om det!

Svara
ÅsaS 1 maj, 2011 - 20:24

Köpte bilagan idag och när jag läste om Atkins så kom jag att tänka på dig… ”Det här är ju Åses variant!” Klockren!

Själv är jag glad över att ha lyckats gå upp ca ½ kilot de senaste veckorna, utan att ha ansträngt mig det minsta lilla. Enda uppoffringen jag gjort är att äta en ”Åse-kesella” som sent kvälls-mellis… Vet inte om det är sådär jätte-optimalt, men det har funkat.

Gjorde även en choritzo-paj utan botten häromdagen, men tog nån annan korvvariant. Kanongott! Tack för inspirationen du ger!

Kram och ha det gott!
ÅsaS

Svara
Anna-Lena 1 maj, 2011 - 18:44

Hej, söta du!
Jag skall köra fr.o.m. imorgon ”6 kilo på 6 veckor” med Ulrika Davidsson och Ola Lauritzon. Helt underbar bok med mycket mycket goda recept. Är så himla taggad nu j… skall dom sista kilona bort ; )

Ha en skön söndag.

Kram kram

Svara
Åse 1 maj, 2011 - 19:46

Spänannde!! Det går säkert galant!! Lycka till!!

Svara
Annah 1 maj, 2011 - 14:13

För mig känns alla dieter eller vad man ska kalla det som en djungel. Och det finns så många olika nötter, bär, frukt och grönt som jag aldrig använt i matlagning. Provar lite nytt och ser om jag gillar det, men det blir nog ingen riktig strikt diet åt något håll. Kanske därför jag inte går ner i vikt heller, haha.. Men just nu hänger det nog mer på träningen.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.