Nu måste det vända

av Åse
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Ellos, Bagaren och kocken och Cervera

Halloj på er ♥️
Jag har precis satt i mig den sedvanliga ostpanerade omeletten (idag fylld med skinka och mjukost) men faktiskt krupit ner i sängen igen med snarkande hundar bredvid mig på golvet och en sussande katt bredvid mig i sängen. 
Jag har dragits med en förkylning som inte brakat loss ända sedan mitten av december och senaste veckan har jag känt mig trött, energilös och låg och det kulminerade i går. Dåligt humör, stressad, irriterad och omotiverad.
Sovit som en gris i natt och kunde knappt komma ur sängen i morse, dyngförkyld, klibbiga ögon med feber. Jaha, var ju väntat, nu bröt förkylningen ut! Inte konstigt att jag varit så energilös. 
Jag drabbas typ 1 gång per år av förkylning, och det är ofta kring den här tiden.
Inte riktigt läge nu när recepten och fotograferingen hänger över mig. Men jag har blivit så mycket bättre på att använda alla de verktyg jag lärde mig i Nerja under stresscoachutbildningen, är oerhört tacksam över det jag lärt mig!
Så istället för att som jag annars hade gjort, stressat upp mig över det som hänger över mig och låta det få onödigt stora proportioner så behåller jag lugnet, accepterar, strukturerar upp, väljer bort negativa energier och tankar och väljer att säga nej när det behövs.
Jag hade ju önskat kunna peppa er med träningspepp och den energin jag önskar att jag hade men det kommer, jag hoppas detta toppar nu och vänder under helgen.

Även om jag just nu mer än någonsin längtar efter sol och värme och ljumma vindar så är det ändå mysigt med alla ljus inomhus. Halva lönen går till värmeljus typ! Haha!

I helgen var jag på Royal Design och Cervera och köpte lite nytt, dels inför bokfotograferingen men även för att det behövdes nytt efter att julen plockats undan.
Älskar fatet! (från Aida i serien RAW)


Ljustaken kommer från Ellos – de har fortfarande 20% på hemsortimentet! Passa på! T.o.m 15/1!
Jag köpte ny skärbräda på Cervera, älskar Anders-Petters produkter! Ni hittar den här.


Kan man ha för många kuddar i soffan? Nä, eller hur!? =) Kuddarna kommer alla från Ellos (utom de grå), märke Littlephant och Ellos home (den rosa i mitten)


Find the beauty in every day – exakt så!
Ljuslyktan passade jag också på att klicka hem på rean, så söt!!

Största kramen till er! ♥️
Det kommer ett smarrigt recept senare som jag gjorde i nya grymma multicoockern! (sous vide, slow cook, stekgryta allt i ett!!)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Nina 12 januari, 2018 - 18:19

Krya på dig! Hoppas det vänder snabbt! Aldrig roligt att vara sjuk, men ibland skönt när det bryter ut och man slipper gå och vara sådär halvdan.
Ostpanerad omelett – ett av många fantastiska tips du delat med dig av. Den har blivit ny favorit här, och serveras ofta när det är lunch hemmavid.

Svara
mallan 11 januari, 2018 - 21:26

Krya på dig Åse! ❤️
Kram!

Svara
Camillapa 11 januari, 2018 - 17:25

Åh, din stackare! ❤️ Men det kanske lika bra att den bröt ut, så att du kan vara frisk på riktigt, istället för halv hängig! 😉
Passa på och sköt om DIG och gosa med djuren, din lyckost! Samla kraft och energi, så tar du nya tag, när kroppen har fått ta igen sig!🙏
Vi är här under tiden, så ta den tid som behövs. 😊
Ska bli så kul och se vad för spännande du sitter och lurar på, det med stressen lätt också intressant! 👍
Kram

Svara
ÅsaS 11 januari, 2018 - 15:59

Men då… Krya på dig! Bästa medicinen när man är sjuk är nätshopping. 😉 Finns inte mycket annat som höjer humöret då..
Här har jag *peppar peppar* äntligen blivit frisk efter influensan som slog till runt All Helgona Helgen. Det är ju en halv evighet sedan.. Seglivat skit.
Är 56-kilo-appen uppdaterad med nya recept? Var in och kikade för nån dag sedan, och tyckte jag hittade sånt jag inte sett tidigare. Eller är det mitt minne som sviker?
Krya på dig, och ha det gott! Kram ÅsaS

Svara
Åse 12 januari, 2018 - 09:08

Hej Åsa! Nej appen är inte uppdaterad än, den håller på att göras om helt så jag gissar på att nya kommer i mars =) KRAM!!

Svara
ÅsaS 12 januari, 2018 - 09:37

Åh vad kul! Ser med spänning och nyfikenhet fram mot det!
Hoppas du är piggare idag!
Kram!

Svara
Ina 11 januari, 2018 - 15:52

Krya på dig Åse 💐💖

Svara
Kristina 11 januari, 2018 - 14:22

Hej!
Först: krya på dig!
Sedan undrar jag om du inte kan dela med dig lite av det du lärde dig på stresscoachutbildningen? Vi vet alla att vi behöve stressa ner, men HUR gör man? Kortsiktigt? Långsiktigt?

Svara
Åse 11 januari, 2018 - 14:30

Tack!
Nu är jag ju inte klar med min utbildning än (mars) men visst kan jag skriva ihop lite och utgå vad jag lärt mig hittills och framför allt utifrån mig själv 🙂

Svara
Paula 11 januari, 2018 - 13:51

hej Åse ! Det var tråkigt att du har blivit sjuk, tänkte då direkt detta fantastiska recept som jag nu tänkte ge dig. Hoppas att det hjälper dig som det hjälpte mig. Har själv nämligen en gång om året svår hosta mm.. ! När jag känner det minsta symptom, så tar jag detta och fick ingen hosta eller något annat heller förra året, när jag hade det här recept som kommer från boken Food Pharmacy . Bokens författarna hade själv fått receptet från Stig Bergmark ! (alla kryddorna, malen så klart) Här kommer det ; * **1 dl vatten (eller valfri juice)*** 1 rågad msk torkad gurkmeja *** 1 msk äppelcidervinäger *** 1 knivsudd svartpeppar ***1 knivsudd kryddnejlika *** 1 tsk kanel *** 1 msk olivolja och citronsaft 🙂 Där var det ! Jag brukar själv även ta *** 1 tsk ingefära.** till satsen. Detta är starkt, men jag tycker att det hjälper. Krya på dig <3 Kram/Paula

Svara
Laila 11 januari, 2018 - 13:47

Så skönt att du fått verktyg att hantera stressen! Jag är sugen på att gå stresscoach-utbildningen med. Kanske kan få till det till hösten.
Hoppas din förkylning vänder snabbt. Under tiden kan du ju passa på att nörd-glo på nån serie 🙂
Kryakram
Laila

Svara
Karin 11 januari, 2018 - 13:28

Äh, året har ju precis börjat, det är ju många veckor kvar att peppa oss! 🙂 Fokusera på att bli frisk istället så kan du gå ”all in” med peppandet sedan. När du också hunnit göra allt annat som står på din agenda. Bra att du har verktyg mot stress för det kan verkligen kännas hopplöst när man blir sjuk vid ”fel tillfälle”…som det alltid är 🙂
Krya på dig! // Karin

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.