När bloggandet dränerar..

av Åse

Hej fina!
Sakta men säkert börjar min blogglust komma tillbaka, gud så skönt! Jag känner mig så STYMPAD när lusten och kreativiten försvinner. Det är läskigt. Att känna att det man älskar så mycket bara tar energi från och inte ger…
Men som med allt annat: Efter sol kommer solsken, man behöver ha dalar för att uppskatta höjder, man behöver ha kontraster och jag tror att kreativitet föds på olika sätt. Jag tror dessutom att man behöver ifrågasätta för att utvecklas och jag känner att jag behövde lyfta mina händer och acceptera att jag kände mig tom och vilse. En extra stor kram till mina bästa kollegor och bästa vänner Victoria och Mats. Det är alltid skönt att kunna ventilera och hämta kraft från varandra ❤️
Jag har skakat av mig prestationspress och tänker bara ”vara” och ni ska veta att jag uppskattar er så, jag blir rörd av att märka hur ni har omfamnat och förökt dra upp mig på sistone – Blir glad ända in i hjärteroten och jag kan inte betona det nog: Den här bloggen hade inte varit något utan er. Vi ger och tar från varann ❤️ Ni är så fina!
För mig som konstnärssjäl så är det omöjligt att presetera på kommando. För att jag ”måste”, för att det är ”mitt jobb”. Det går inte. Jag kan inte maniskt pumpa ut material. Jag vill ge er fina bilder, kvalitet och 100% engangemang. Jag vill vara ärlig och transparent. 
Något annat som bidragit till att jag känner kreativ harmoni är att hemmet ger mig mer inre ro och större lugn. Vår vardagsrumsrenovering och att trädäcket är fixat ger mig så mycket.
Jag blev så stressad av vårt vardagsrum innan. Mörkt, oinspirerande och att ständigt bli påmind om allt som måste fixas, det sög musten ur mig.
Jag fotar ju så mycket som möjligt i befintligt ljus både till böcker, tidningsuppslag (recept) och till bloggen och numera så är det så mycket ljusare! Galet! Älsk på det!


Blommor från min Sara

Äääääääälskar vita liljor! Daniel tycker det luktar kattkiss men skit i det! Jag vältrar mig i dem!
Sen är jag ju tokig i doftpioner – rosa! För att vi har dem i trädgården! Dock är dessa nedan köpta, mina är överblommade.


I går gick jag in till grannarna som är i Spanien och jag och Daniel är husvakter oh ”klippa-gräsmattan-vakter” hehe
Nästan överblommade doftrosor – hjärtat brast nästan att se att de nästan blommat över så jag tog in en bunt! Huuuuuuuur vackra??

Min älskade soffhörna!
Numera är det ren AVKOPPLING! Inta soffan och plöja serier, mysa med min galna kise, gosa med kidsen, dricka ett gott glas vin, bara ha det bra!

Vårt vardagsrum svämmar över av blommor och växter och det ger mig sådan glädje! Jag går och pratar med krukväxterna och pysslar om dem 😂


Tycker svärmorstunga är så in i bombens SNYGG!??? Gillar ni?
Jag fick en planta Dr Westerlund av min Rebecca och den började spreta hej vilt – trivdes nog med mitt prat men jag klippte ner den för att få den tätare! Vad tror ni? Ska jag ta de där två långa stängerna också som spretar??
 

Min nya kompis! Finns HÄR (adlink)
Har haft såååå många sådana här handdammugare som ursäkta mitt språk – SUGIT!
Men den här är så bra! Lika kraftfull som en dammsugare!

 
Största kramen till er!
Jag ser så fram emot Spanien på måndag! Saknar min syster och svåger så!
Behöver tanka mer energi hos dem och i solen!
❤️
 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

42 kommentarer

Malin 6 juli, 2017 - 14:52

Så är det att vara en ”kreativ själ”, det kommer definitivt inte på beställning. Känner själv igen mig i det du skriver, men du behöver verkligen inte prestera något, är så glad för det du låter oss ta del av och alla recept du redan har inlagda. De räcker gott och väl för matinspiration, allt annat är ju bara en bonus! 😉 Ha en skön sommar! <3

Svara
Marthina 6 juli, 2017 - 07:27

Ville bara säga att jag tycker så mycket om din blogg och jag är glad att du skriver 💐

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 12:16

Tack Marthina! 💕

Svara
Maria 6 juli, 2017 - 06:19

Hej finaste Åse <3
Välkommen tillbaka. Man behöver en paus då och då. Bara inte vi ställer för mycket krav på
dig med blogginlägg ;P
Ha nu en underbar resa till Spanien.
Kramar till Dig och din familj <3

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 12:34

KRAMAR i massor fina maria!

Svara
Millan 5 juli, 2017 - 22:44

Hej Åse! Om du bara visste vad du har inspirerat mig och speciellt dina inredningstips, du skulle helt klart känna igen dig i mitt hem he he😉Flera av dina recept återkommer på middagsbordet också och glädjer hela min familj! Tack för att du delar med dig och du kommer alltid att vara en inspiratör och glädjespridare för mig🤗 Ta hand om dig och familjen och ha en riktig skön semester i Spanien🍹
Kramizzz

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 12:36

Vad underbart att höra Millan! Tusen tack! 💕

Svara
Roselily 5 juli, 2017 - 17:33

❤️❤️❤️

Svara
Anna 5 juli, 2017 - 15:29

Tack för en mycket inspirerande blogg!
Jag har en fråga angående lchf-kosten som nybörjare. Jag började för bara 3 dagar sedan och det har gått väldigt bra hittills och jag äter relativt strikt med endast grönsaker (inga rotfrukter) som tillbehör. Men något jag undrar över är om det är vanligt att man blir väldigt törstig i början?.. Jag har alltid varit väldigt bra på att dricka vatten men nu känner jag mig mer törstig än vanligt och slukar stora glas vatten flera gånger om dagen. Är det ”normalt” och något du känner till kan hända?
Allt gott!

Svara
Åse 5 juli, 2017 - 20:24

Det är normalt =) Kroppen kräver mer vatten i början på keto. Glöm inte att få i dig tillräckligt med salt, magnesium och kalium.

Svara
Rosa Woltersdorf 5 juli, 2017 - 13:05

Älskar alla fina bilder Åse och har alltid gjort. Hämtar massor av inspiration och tips från din blogg <3 Men du har så rätt, det är en helt annan känsla att titta in i ert vackra hem idag med det ljuset som flödar 🙂
Mattan som du har under soffbordet, funkar den bra med håriga djur..? Letar ny och har ju två långhåriga kisemisar….
Njut av dina nära och kära vännen, det går ingen nöd på oss här finns massor att hämta i bloggen så länge.:-D
Puss och bamsekram 🙂

Svara
Åse 5 juli, 2017 - 13:10

Hej vännen ❤️
Ja vi har ju två håriga hundar (som iofs inte fäller nämnvärt) men jag tror absolut inte att det skulle vara problem med långhåriga kisar!
Största bamsekramen tillbaka! <3

Svara
Rosa Woltersdorf 5 juli, 2017 - 13:15

Toppen vill ha en mjuk och gosig matta nu, haft en i ull ett tag men längtar efter en mjukare….tror du hade ett inlägg om var du köpt den så kollar upp det <3
Kram!

Svara
Åse 5 juli, 2017 - 13:36 Svara
Ann-Sofie 5 juli, 2017 - 09:08

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Tycker du gör ett fantastiskt jobb och undrar många gånger var du får all energi och alla ideér ifrån, kram kram

Svara
Åse 5 juli, 2017 - 20:47

Stor kram! 💕

Svara
mallan 5 juli, 2017 - 08:21

Så fint ni fått det. Du gör rätt i att bara vara. Hoppas du kan tanka energi o ladda batterierna nu så lusten kommer tillbaka.

Svara
Jeanette 5 juli, 2017 - 06:48

Hej fina<3
Skriver precis som jag skrev till Vickan, unna dig semester och att få koppla av, vi finns här ändå.
Ha en skön semester med familjen, det är viktigt att bara få vara och ladda batterierna.
Det ska vi göra, släppa alla måsten ett tag…
Stor Kraaaam /din blogg är underbar!

Svara
Åse 5 juli, 2017 - 20:49

Tack bästa Jeanette! KRAM!💖

Svara
Aleksandra 5 juli, 2017 - 06:29

Hej Åse! Är ny här hos dig och överhuvudtaget ny med att läsa andras bloggar. Jag tycker att det du skriver och fotar inspirerar. Tycker tex att dina bordstabletter är SÅÅÅ snygga. Vart får man tag på dessa
Hälsningar Aleksandra

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 12:38

Välkommen hit Aleksandra!
Du hittar tabletetrna hos både Cervera och på Åhléns! =)

Svara
Victoria (Matplatsen) 4 juli, 2017 - 23:50

Daaaarling <3 Min klippa! Ii samma svacka här. Bodde du lite närmre så skulle jag springa över på studs. Längtar tills vi ses! Både efter dig och att se din fina makeover. Love you. KRAM

Svara
Åse 5 juli, 2017 - 09:05

LOVE you! ❤️

Svara
Ina 4 juli, 2017 - 22:44

Fortsätt prata med blommorna Åse 😂… för då du pratar med blommorna så andas du ut koldioxid som blommorna tar upp och mår bra av 👍
Trevlig semester 🌞😎🍾

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 12:38

Hahah japps! jag fortsätter! 💕 Tack raring! P6K! 🎉☀️🥂🔝

Svara
Evelina 4 juli, 2017 - 22:40

Kul att höra att du är bloggsugen igen…..Bomba oss gärna med mer inredningsinlägg, saknar lite det. Apropå blomman jag klipper på mina hej vilt och dom tar sig som bara den….har Westerlunds lite överallt här hemma, något som min sambo inte gillar =)

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 12:40

Lovar mer inredning! Finns på min ”to-do” lista för bloggen <3

Svara
Helén 4 juli, 2017 - 22:06

Älskar svärdslilja ak ”svärmorstunga” 😊
Hade flera för många år sedan men ingen på senare tid…är väl dags igen ser jag 😃 Din är jättefin!
Älskar din vas med handtag. Vart kan jag hitta en sådan?
Kram från Helén

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 12:41

Hej! Här hittar du inlägget med vasen! =) http://56kilo.se/deval-dags-igen/

Svara
Diana 4 juli, 2017 - 21:44

Åh skönt att du börjar hitta tillbaka igen. Ibland är det ju så, att man tappar det bara, det är ju precis som vilket annat jobb som helst fast nästan lite mer slitsamt eftersom man måste hela tiden vara kreativ.
Så jädrans fint ni har det.
Och å dammsugaren, min man vägrar sån dammsugare men jag är så nyfiken. Tror de också kan vara bra, men han är skeptisk till batteritiden och att den inte suger tillräckligt bra.

Svara
Anchi 4 juli, 2017 - 20:47

Bästa Åse. Är inte alltid så bra på att stanna upp och skriva till dig men är inne dagligen och läser. Tack för alla fina tips och goda matrecept. Uppskattar det verkligen. Kram på dig.

Svara
Jenny 4 juli, 2017 - 20:45

Kram på dig 😙 jag uppskattar verkligen din blogg! Beundrar dig som jobbar så mycket mer än en ”vanlig Svensson”. Jag arbetar 280 dagar/år och tycker det känns… Du jobbar ju typ alla årets dagar, vilket jobb👍👍 imponerande och ta väl hand om dig och din familj 💚

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 12:56

Tusen tack Jenny! Ja det är ju så, man är aldrig ledig MEN sen för jobbet med sig så mycket och många fördelar så klart men ibland går luften ur en, som hos så många andra ju ❤️

Svara
Jessica Eliasson 4 juli, 2017 - 20:41

Vad skönt att det vänt och lusten finns åter. Inte sjutton är det lätt att vara på topp och spruta ut inlägg varje dag som är fantastiska, inspirerande och meningsfulla. Du lyckas och har lyckats bra. Har en stor och trogen läsarkrets. Jag är otroligt tacksam för dig, din energi, och inspiration. Kram på dig. Du är riktigt bra.

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 12:58

Jessica, tack för de fina raderna! Blir glad och tacksam!

Svara
Maria 4 juli, 2017 - 20:34

Läser din mysiga blogg och testar de jätte goda rätterna. Faktiskt den enda som jag läser, och du behöver inte ha prestationsångest, för vad skulle kunna vara bättre, Njut av sommaren. 🌞

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 13:02

Tack och kram Maria! Njut av sommaren du också! ☀️

Svara
Katarina 4 juli, 2017 - 20:15

Halloj! Skönt att du börjar känna mer blogginsperation!
Men vi har ju alla våra ”toppar och dalar”..
Erat vardagsrum blev verkligen jättefint😊!
Ha det så skönt när du åker till Spanien, njut av sol och värme 😉! Själv åker jag till Kroatien nästa helg, ska bli ljuvligt att få lapa sol..för här hemma håller den ju sig borta 😁.
Kram och tack för bästa bloggen 💕

Svara
Åse 6 juli, 2017 - 13:02

Oh njut du också! Hoppas vi båda får massor av sol! KRAM! 💕

Svara
Petra 4 juli, 2017 - 19:54

Åse, vet precis hur det känns att bli dränerad, istället för lyft. Aldrig en rolig känsla. Skönt att det håller på att vända. 💐💐
Alltid så härligt att se dina fina blomsterbilder. 🤗 Hemma hos mig överlever inte ens kaktusar. 😂
Jag avundas verkligen dina gröna fingrar. 😉
Ha en härlig kväll och tack för ditt engagemang i bloggen.
Kram Petra

Svara
Kerstin Graneli Eriksson 4 juli, 2017 - 19:53

Hej Åse.
Sänder en hälsning från semestern i USA. Läser din blogg varje dag även här. Kan behövas. Blir snart galen av allt socker i maten här. Tack för att du fortsätter att peppa via din blogg. Du är bäst!

Svara
Lotta 4 juli, 2017 - 19:51

Hej fina Åse ! Jag uppskattar verkligen din blogg ☺ det känns alltid mysigt att kika in hos dig ☺ det har blivit så fint hos dig , ljust och fräscht ! Levande blommor och en katt är det mest hemtrevligaste som finns . Önskar dig en skön semester i Spanien 😎

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.