Myskväll

av Åse

I kväll hade vi en dejt med twinsen (14 år).  7-åringen hade ätit hos en kompis och småtjejerna utfodrades och lade sig vid 19 sen var det fritt fram för oss att inta kvällsmaten framför en spännande film.
Bubbel till oss och päroncider till barnen och så räkor och lax med tillbehör, åh vad jag älskar det! Kan man äta något nyttigare? Jag hade bakat LCHF formbröd också som vi hade till. Gottigt! Nu ska jag sussa sött och i morgon innan lunch åker jag till hufvudstaden. Höres!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Mamma M 19 oktober, 2011 - 11:23

Mmmm…den tallriken såg riktigt god ut!

Svara
mammaspring 16 oktober, 2011 - 11:18

Är så himla glad att jag äntligen hittat din blogg!!! Pga hälsoskäl undviker jag vete och med dina recept blir det en enkel match!! Tack

Svara
Katja 14 oktober, 2011 - 16:02

Hej Åse!

Jag prenumererar på ett nyhetsbrev från en amerikansk läkare som heter Joseph Mercola (med livsstil som specialitet, tydligen en stor grej i USA…). I det senaste nyhetsbrevet skriver han om fruktos (som genomsnittsamerikanen konsumerar förfärliga mängder av, ofta i form av läsk) och kallar det ”det största enskilda hotet mot hälsan, vikten och midjemåttet”. Han avråder från att äta mer än 25 g fruktos om dagen (frukt inräknat) och rekommenderar max 15 g om dagen för den som vill gå ner i vikt. Om man kollar sockerhalten i olika frukter inser man snabbt att det inte blir särskilt många frukter som får plats inom den ramen…

Dr Mercola skriver att fruktosens inverkan på kroppen är det bästa beviset på att tesen ”en kalori är en kalori” inte funkar för viktnedgång. Om vi får i oss 100 g fruktos genom maten kanske vi inte har fått i oss särskilt många kalorier, men fruktosens inverkan på kroppen kommer att göra att vi lägger på oss fett ändå – insulinutsöndringen stimuleras, med ökad fettinlagring som följd, levern (som är det enda organ som kan ta hand om fruktos) överbelastas och den mängd fruktos levern inte kan bryta ned omlagras i stället till fett. Fruktos dämpar också produktionen av hungerdämpande hormon som ghrelin, vilket gör att sötsuget kommer som ett brev på posten efter ett par timmar – varpå man äter igen, gärna något sött för att dämpa sötsuget. Så är man inne i en ond cirkel!

Alla vet väl att läsk inte är så bra för viktnedgång, men fruktos finns också i några av våra vanligaste bantningspulver, – soppor och -barer. Det vi äter för att bli smala kan m a o vara det som gör det omöjligt att gå ner i vikt, trots att kaloriantalet är begränsat eller t o m lågt…! Anna Hallén granskade ett tag olika bantningsprodukter på sin blogg, och det var skrämmande läsning.

Jag har ju hört talas om fruktosens mindre bra egenskaper tidigare, men att se det här så här svart på vitt och dessutom vetenskapligt presenterat gjorde intryck må jag säga! Nu förstår jag ännu mindre Viktväktarnas strategi när de i sitt senaste program gjort alla frukter pointsfria och uppmanar sina medlemmar att äta frukt som mellanmål för att motverka sötsug. Man kan äta 10 bananer om dagen för 0 PP, samtidigt som man får i sig 18×10 = 180 gr fruktsocker.

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 12:37

Katja! Jag råkade läsa denna kommentaren nu och insåg att jag inte svarat! Du har så rätt, tack för en informativ kommentar!!

Svara
Annette 14 oktober, 2011 - 14:07

Vad gott det ser ut, mums! Ha en trevlig helg!

Svara
Karolin 14 oktober, 2011 - 12:31

Oh vad det ser gott och mysigt ut… Det är fantastiskt så mycket gott men kan stoppa i sig soam faktiskt oxå är nyttigt och gott… Att det skulle ta 36 år att komma på det. Älskar din ljuslykta, så himla fin…. Hadet underbart i Stockholm…// Karolin

Svara
Sara 14 oktober, 2011 - 10:46

Yumyum!!

Svara
FrökenNilsson 14 oktober, 2011 - 09:42

Ser fantastiskt gott ut!!
Har bakat brödet men inte själv smakat men sambon gav betyget VG 🙂
Ha en härlig helg

Svara
Maria B 14 oktober, 2011 - 08:58

Mums! Och vilken härlig myskväll mitt i veckan!

Svara
Soulsister 14 oktober, 2011 - 08:31

Ser supermysigt (och smarrigt) ut!

Svara
Sthlms tjej 14 oktober, 2011 - 07:43

Ser gott ut!! 🙂
Åse: har en fråga. Vad har du gör åsikt gällande tomater, lök, majs osv. Jag
Vet att många lchf:are undviker detta.har sett i recepten att du använder detta, men i små mängder?
Idag har jag gjort en chark tallrik till lunch o la i 6-8 små soltorkade tomater. Är det ok tror du.
Hade tänkt att äta hallon smootie till frukost, men skippade det o tog ägg röra istället. Tänker jag rätt eller ska jag skippa tomaterna helt?

Svara
Åse 14 oktober, 2011 - 08:42

Tomat, lök är späckade med nyttigheter! Att de innehåller marginellt mer kh tycker jag är en petitess, vi vinner fler fördelar genom dess nyttighet och förmåga att höja en måltid. Dock ska man vara på sin vakt med tex körsbärstomater, är man sockertriggad så kan man få i sig ganska många om de ligger framme 😉 Majskorn är rent socker! Dvs sådana i burk. En majskolv med mkt smör är mkt bättre! De flesta LCHF:ar jag hör talas om använder både tomat och lök, men mängden är ju väsentlig!

Svara
Sthlms tjej 14 oktober, 2011 - 12:32

Tackar för svaret 🙂
Bloggen är jättebra!! ha det så kul i stora staden. 😉

Svara
felicia 13 oktober, 2011 - 23:03

det där såg riktigt gott ut!! Älskar och köra massa god plockmat, riktigt mysigt en härlig helgkväll!

Svara
Åse 14 oktober, 2011 - 08:46

Visst är det en höjdare! man kan plocka det man vill =)

Svara
Fnulan 13 oktober, 2011 - 22:58

Hello honey!
Ses i morgon =)=)=) Mitt tåg är framme i Stockholm 17.10 så tyvärr är det inte samma som ert 🙁 Jag åker från Norrköping. Ska ni ta taxi ut till hotellet så kanske vi kan dela, jag har ingen aning om vad som är bäst!
PUSS

Svara
Åse 13 oktober, 2011 - 23:32

Hej bäjbi vÅrt är inne 16:50!
Plinga mig:

Svara
Fnulan 13 oktober, 2011 - 23:40

Jag ringer på vägen upp! Jag har sparat ditt nummer så du kan ta bort det här om du vill!
Love ya

Svara
Åse 13 oktober, 2011 - 23:41

Löv!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.