Mozzarellakyckling i tomatsås – Snabb allt-i-ett rätt

av Åse

Mozzarellakyckling i tomatsås – Måndagar! Jag har en lite hatkärlek till måndagar faktiskt!
Jag är ju en sådan där (tyvärr) som skjuter fram saker. Det är så konstigt, jag mår liksom bra av att göra det (i stunden) men sedan.. ja då är det ju inte så kul! Så Måndagarna då pysslar jag ofta med sådana tråkiga saker som fakturor, kvitton, admin, catching-up på mail etc. Samtidigt så gillar jag att ta tag i allt efter en helg med hela familjen.
Liksom skönt att dyka in i jobbet.

Nu är det dock färdigjobbat och jag har precis slukat frunchen! (slukat är nog bästa ordet jag kan hitta, lite stressad för ska strax ge mig iväg till tandläkaren med Noel som blivit med tandställning!) Detta måste ni prova vänner! Sååååå gott och går snabbt om man har kyckling färdigtinad!
Vi skulle egentligen grillat igår så kycklingfiléerna låg i kylen – men så blev det så sent hos min Micheloppa i nya lägenheten och därför låg det i kylen.

BTW – kollat älsklingen! Så stolt <3

Tomatsåsen går snabbt att koka ihop. Filén skär jag snitt i, saltar och pepprar och trycker ner mozzarellaskivor i. Grovt hackad basilika på det., några stänk med olivoljeflaskan.

25 minuter senare är det klart! plättlätt men inte desto mindre gott!

Mozzarellakyckling

Jag hade en påse råkost (vitkål, morötter) i kylen och lite sugarsnaps, sedan lite paprika, äppelcidervinäger, salt och peppar. Gott!

Nu flippas och skruvas det och baklängesvoltas det från morgon till kväll i studsmattan ❤️☀️

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mozzarellakyckling i tomatsås – Snabba allt-i-etträtten


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-3

Ingredienser

Tomatsås:

  • 2 msk olivolja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g tomatkross (MUTTI är god!)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 23 krm salt
  • 12 krm svartpeppar

Kyckling:

  • 2 kycklingfiléer
  • 125 g mozzarella (mozzarellakula)
  • 1/2 dl basilikablad
    salt, peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2.  Fräs finhackad lök och vitlök mjuk i olivolja i stekpanna.
  3. I en kastrull lägg ner tomater, tomatpuré, lök, kryddor och låt småputtra några minuter. Sätt ner en stavmixer i botten, kör såsen slät.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rensa filéerna och salta och peppra dem. Skär 4 snitt i varje filé och fyll med mozzarella. Grovhacka basilikan.  Pressa ner basilikan i snitten. Lägg ner filéerna i tomatsåse, se till så att den blir nertryckt en del. Ringla lite olivolja över. Sätt in i mitten av ugnen i 25 minuter.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

22 kommentarer

Jenny 28 maj, 2020 - 23:40

det vart verkligen jättegott!

Svara
Jenny 28 maj, 2020 - 13:07

hej, behövs det extra tid i ugnen om man använder färdig pastasås som grund och inte delar fileerna?

Svara
Åse 28 maj, 2020 - 13:53

Hej! Dessa filéerna är inte delade de är bara skårade för att få ner mozzarellan så behåll du tiden.

Svara
Ma rianneK 10 maj, 2018 - 22:56

Har nu gjort både den långkokta italienska kotletten och mozzarella kycklingen denna vecka,. Båda otroligt goda, möra och stressfria, full poäng Åse. Så skönt att låta någon annan tänka på maten ibland.
Har ett paket köttfärs i frysen, blir nog jalapenofyllda hamburgare till helgen- jag litar på dig!

Svara
Åse 11 maj, 2018 - 08:36

Åh vad roligt att höra Marianne!! Ha en fin helg nu! KRAM!

Svara
Marianne 8 maj, 2018 - 07:23

Ser riktigt gott ut och att det är går fort att laga till gillar jag. Särskilt nu när vi har så härligt väder då vill man man ju inte stå i köket alltför länge.
Vi har en sån fin tid framför oss nu. Det händer så mycket i naturen den här tiden, det växer så det knakar.
Ha en en riktig skön dag och njut av solen😎🌼🍦

Svara
Åse 8 maj, 2018 - 08:17

Åh visst är det helt underbart nu!! Ha en fin dag Marianne! 💖

Svara
Linda Griffin 8 maj, 2018 - 06:32

Inhalera är ett orda vi brukar använda också, när vi äter eller dricker något, i en väldigt stressig fart. Typ inhalera en kopp kaffe innan ett möte börjar om en minut 😂

Det ser otroligt gott ut, mozzarellakycklingen, så den skall jag inte inhalera utan njuta av.

Svara
Åse 8 maj, 2018 - 08:18

Haha!! Inhalera funkar också! haha! Kul att se dig här Linda!! KRAM!

Svara
Ina Nygren 7 maj, 2018 - 22:21

GRATTIS till dig fina Michelle och stort lycka till i nästa steg i livet💕… det ÄR stort att flytta hemifrån 😀 jo, nog är hon vacker din dotter Åse… lik mamma 😉❤️

Svara
Åse 8 maj, 2018 - 08:19

Söta Ina! KRAM kommer här från både Michan och mig! 💖

Svara
Cecilia 7 maj, 2018 - 21:39

Har provat så många av dina recept och aldrig blivit besviken 😉och detta låter som ännu ett kanonrecept till samlingen😋Tack för att du delar med dig🌸/ kram

Svara
Åse 8 maj, 2018 - 08:19

Kul att du uppskattar! Hoppas detta smakar! KRAM!

Svara
Anna 7 maj, 2018 - 21:35

Perfekt tips på snabblagad vardagsrätt. Med tomatsås till blir det nog tummen upp även från kidsen.

Svara
Åse 8 maj, 2018 - 08:19

Det tror jag! Funkar bra med spaghetti om de äter det!

Svara
Katrin 7 maj, 2018 - 19:54

Mums, det låter gott! Vad lik hon är dig, din dotter. Så fin och ser så harmonisk ut. Hälsningar Katrin

Svara
Åse 7 maj, 2018 - 20:06

Tack! <3 Världens vackraste och finaste tjej ❤️

Svara
Anna 7 maj, 2018 - 18:51

Åse, jag undrar en sak angående vinäger: håller du med om att bara äppelcidervinäger är bra, alla andra sorter dåliga?

Jag undrar då jag älskar vinäger i alla dess former; inte bara äppelcidervinäger utan också vit- och rödvinsvinäger som jag tycker är goda smaksättare i dressingar med olivolja, salt och peppar. Men jag börjar mer och mer undra om jag bara borde använda äppelcidervinäger…?

Svara
Åse 7 maj, 2018 - 19:21

Nejdå :)) kör på det du har! Jag blandar friskt! 🙂 balsamvinäger (vit o mörk) o ACV

Svara
Anita 7 maj, 2018 - 18:24

Låter jättegott måste testa .Vill det ska gå snabbt nu när man är myckte ute i såååååååååååå fint väder.

Svara
Åse 7 maj, 2018 - 20:14

Eller huuuuuur!?? 🌟🎈💛

Svara
Maria 7 maj, 2018 - 17:45

Oj så gott och smidigt, det måste jag testa. Tack för inspirationen.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.