Morsdag och Tapas!

av Åse

Vi gick här i flera timmar i går och funderade på vad vi skulle äta! Jag hade en liten flaska av mitt favvoamarone stående och tänkte att den kunde vi ju ta och till slut kom jag på att jag tidigare i veckan hade fått ett paket från Buzzador, deras Tapas från Santa Maria!
Det var Cherry Peppers med, en burk med Escabeche (röra av oliver, paprika, soltorkade tomater etc) , en burk med Mango mojo (Mango + kryddor som ingefära, jalapneo, lime, vitlök) och så en påse med Tostaditos (friterade vetetortillas) och så ett paket med Quesadilla bröd (Små tortillas med kryddor som spiskummin, chili etc)
Rörorna i burkarna var helt OK, inte mkt skit i (tillsatser, konstiga stabiliseringar, socker etc) men påsen med Tostaditos struntade jag i. Friterat i solrosolja etc – nej tack! I stället hade jag surdegsknäcken hemma som dög lika bra! Quesadillan tog jag.

Det blev jättebra!! Jag hade:
jalapenohalvor fyllda med chevreost, creme fraiche och lite honung + valnöt.
Cherry peppers fyllda med hackad parma + philadelphiaost, salt och peppar
Marinerade oliver och parmesankuber
Quesadilla med ost och skinka
Escabeche med lite brie på ett surdegsknäcke
Guacamole med räkor och lite Mango mojo på ett surdegsknäcke
Chorizos på tandpetare
Och så lite goda ostar och lufttorkad skinka!

Till fördrink gjorde jag en Frozen strawberry daiquiri!

4 cl vit rom
1 dl krossad is
2 cl färskpressad lime
4-6 frysta jordgubbar
1 tsk ica stevia strö
Blanda allt i mixer och häll upp!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

maja 29 maj, 2012 - 22:46

Mmm gott! den där drinken ser MYCKET frestande ut=)

Svara
Marguerite 28 maj, 2012 - 21:51

Jag är lite nyfiken på surdegsknäckebrödet! Kan du inte berätta lite om det och om surdegsbröd för övrigt! Är det ok att äta? Skulle gärna vilja se hur paketet med knäckebrödet ser ut och var man hittar det! Just nu så är det finn-crisp jag tuggar på här, men skulle gärna testa något annat LCHF-vänligt!!

Svara
Åse 29 maj, 2012 - 07:05

Hej, jag tror märket är Wilma och finns bl.a. på Ica maxi och Willys.
Surdeg är bättre än vanligt då man får bort fytinsyran som inte är hälsosamt 🙂

Svara
Jennie Börjhagen 28 maj, 2012 - 20:06

Hej Åse!
Tack för en mysig å inspererande blogg! Hittade hit via Matplatsen, jag älskar att du har så många recept å tips. Har börjat köra lite LC å nu i grill å vin tider undrar jag hur tänker du kring vin å drinkar? Jag tycker ju om att unna mig ett gott glas vin då å då:)förstår att du oxå gör det,drar du ner på något annat de gånger eller tränar du extra eller hur kan man tänka kring det?
Hälsningar Jennie

Svara
Åse 28 maj, 2012 - 23:55

Hej! Söta drinkar går fetbort 🙂 gör jag drink så blir de sockerfria. Annars njuter jag av några glas vin i veckan med gott samvete 🙂 1 glas vin innehåller varken mkt kolhydrater eller kalorier men problemet är nog oftast att det är lätt för många att ett glas blir fler så man gör gott i att begränsa glasen till max tre i veckan vid viktminskning annars måste man dra in på något annat och det är ju inte bra att äta mindre för att kunna dricka ett glas extra. :))

Svara
Mia 28 maj, 2012 - 12:11

Ååååh guuuud vad gott!! Jag ääälskar plockmat! Mums! Och tack för drinktipset, strawberry daquiri är sååå gott! Funderade också länge på vad vi skulle äta igår, blev tillslut hamburgare på grillen, med guacamole, blev supergott det med! Önskar dig en fin dag i det härliga vädret 🙂 Kram

Svara
www.kaffeutansocker.se 28 maj, 2012 - 11:25

Tapas är bland det godaste som finns!

Svara
Åse 28 maj, 2012 - 11:31

Ja och går ju att variera efter smak i all oändlighet!

Svara
Annika 28 maj, 2012 - 11:16

Det paketet fick jag också!

Och nu vet jag hur jag ska fixa till det.

Man tackar, man tackar! 🙂

Ses!

Svara
Åse 28 maj, 2012 - 11:31

Ät och njuuut! =))

Svara
Magdaweenasgiblogg 28 maj, 2012 - 10:42

Min granne hade läst på din blogg om periodisk fasta. Vi har kört LCHF/GI i sex veckor men det går rätt segt gällande viktnedgången, så något måste till för en nytändning! Jag är lite skeptiskt eftersom jag tränar så pass mycket och att träna hårt på fastande mage strider mot allt som jag har lärt mig om kostlära tidigare, men jag ska läsa på lite mer. Kanske man kan få lika bra resultat som du!

Svara
Åse 28 maj, 2012 - 10:48

Ja läs på! Tror du hade gillat det! =) Många som tränar mycket får fantastiska resultat genom att fasta och avsluta fastan med ett hårt träningspass. Titta tex på denna killen: Han fick goda muskeltillväxter, minskad fettprocent och stora hälsofördelar! Han specar vilka också! http://artofmanliness.com/2012/01/25/intermittent-fasting/

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.