Hej vänner och skön söndag på er!
Ja det händer som sagt inte så mkt i mitt liv just nu pga 🤧 (men det är sluttampen nu så i morgon anser jag mig vara frisk igen) men positivt är ju att det ramlar in lite fler recept här inne!
Men senare idag så kommer det lite andra tips och rabattkoder till er! Kika in igen senare i eftermiddag och kväll!
I fredags så blev det det här på middagsbordet! Tipsade er ju på min 56kilo Facebook om långlagade kotletter och bestämde mig att det fick det bli även här! Långlagat i mitt fall blir tvärtom kortlagat då jag kör i min Crockpot Turbo Express!
30 minuter så har man ”långlagade möra kotletter!”
Har man ingen Crockpot Express kan det bräseras under lock i gryta i ca 60-90 minuter – alt. köras i vanlig Crockpot på LÅG i ca 4-5 timmar. Det beror lite på hur möra ni vill ha dem, jag ville inte att mina skulle gå sönder utan ha kvar en del tuggtillstånd.
Kockvin!
Här är kotletterna stekta hastigt i mörk fibersirap, salt, peppar, paprikapulver och lökpulver – blir såååååå god smak!
Om man inte är så brydd om socker så kan man ha farinsocker eller sirap istället. Men just den karamelliserade sötman gör liksom smaken i den här rätten!
Fräs lök ovh vitlök och lägg kotletterna i crockpoten (eller i grytan) och lökfräset ovanpå.
Jag hällde på skyn från köttet och 1 mörk oxbuljongtärning, 1/2 msk Worchestershiresauce också.
På med locket, ventilen stäng och körde manuellt i 15 minuter (ej turbo men det kan man sätta på så går det snabbare)
När tiden är ute, 15 minuter naturligt ventilutsläpp.
Jag hade gärna velat ha champinjonerna i såsen men Alice gillar inte champinjoner så då stekte jag det vid sidan om.
Kotletterna klara!
På skyn som blev gjorde jag en god sås! SMARRIGT verkligen!
Till det ugnsrostade morötter och potatis!
Alltså ugnsbakade morötter är ju så galet gott.
Här kommer receptet till er!
Skriv utMöra kotletter i mustig gräddig skysås
- Portioner: 4-6
Ingredienser
6 fläskkotletter utan ben, putsade
2 msk mörk fibersirap, eller farin eller sirap
1 tsk salt
1 tsk svart peppar
1 tsk paprikapulver, rökt (viktigt!)
1 tsk lökpulver
smör att steka i
2 gula lökar, finhackade
3 hela vitlöksklyftor, finhackade
2,5 dl vatten
1 oxbuljong, tärning eller motsvarande fond
½ msk Worcestershiresås
Valfritt: 250 g stekta champinjoner
Sås:
3 dl syrad grädde
2 msk soja
salt, peppar
Instruktioner
Stek de putsade kotletterna ca 1-2 minuter på varje sida. Lägg upp på fat och spara skyn.
I samma stekpanna stek lök och vitlök.
Lägg ner kotletterna och lökfräset, vatten, buljong/fond, worchestershiresås.
Kör i Crockpot express I 15 minuter sedan 15 minuter naturligt utsläpp, alternativt 60-90 minuter i gryta under lock, eller 4-5 minuter på LÅG i vanlig Crockpot.
När tiden är ute och köttet är så mört som man vill ha det, ta upp köttet och vispa ner syrad grädde (eller crème fraîche + grädde) och soja. Koka ihop på låg värme tills såsen tjocknat.
Servera med valfritt tillbehör. Gör eventuellt en champinjonsås av såsen genom att röra ner stekta champinjoner.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
8 kommentarer
[…] HÄR godingarna åt vi sedan till middag! Blir såååå […]
Testade detta igår. Supergott och kotletterna blev verkligen möra. Körde 90 min i min järngryta med lock
4-5 minuter i vanlig crockpot????
Det var självklart tryckfelsnisse som varit framme 😉 Stod 4-5 timmar i den beskrivande texten i inlägget men har korrigerat även i receptkortet.
Påminner en hel del om de kotletter mamma lagade. De fick gå minst 45 min på låg värme, i panna med lock. En massa sky, som hon sedan redde av och gjorde sås på! Och alltid pressgurka och vinbärsgelé till. En typisk söndagsmiddag i mitt barndomshem.
Nu var det längesen jag stekte kotletter, men det kan hända att det blir nästa söndagsmiddag här!
Kram och fortsätt krya på!💕
Alltså dina recept blir alltid så himla goda 😋 Brukar säga till maken ”det här är ett recept av hon som alltid har så goda recept”, då blir han glad 😊🤗
Det finns ingen matblogg som jag uppskattar mer…
Blir alltid på gott humör när jag går in här
Tack!!!
Men vad go du är, TACK! 🥰