God middag!🥰
Tidig morgon i dag då jag låg och rullade ner mot Lomma redan innan 7.
Michelle skulle lämna sin kanin Cleo på operation (örat) så hon följde med hem sedan och slappar framför Netflix nu 😉
Mysigt när de stora komme rhem och chillar!
Jag gjorde min yoggibowl som ni såg i gårdagens inlägg till henne – smaskigt tyckte hon!
Jag sliter på kontoret så håller mig kort, ville bara dela med mig av gårdagens middag som jag gjorde i min Crockpot Turbo Express (love it! Typ ett av mina bästa köp!)
Vi kör lite frystömning här som så många andra kanske så jag tog fram två paket kycklinglårfilé igår.
Kycklinglårfilé som får gå läänge (eller tryckkokas) blir ju såååååå saftiga! Man behöver ingen crockpot eller turbo express för detta receptet men låt det gå tillräckligt länge på spisen åtminstone! Kycklingen ska inte falla i sär helt, men lätt kunna dras i sär, då är den mör och god.
Vill man göra detta i vanlig crockpot rek jag 2 h på hög eller 3-4 h på låg
Barnen ÄLSKADE detta! (ja vi också!)
Gillar man curry så kommer man älska detta receptet!
Kycklingen stekte jag på hög värme i smör och kryddade i stekpannan.
Man kan steka i innergrytan men jag gjorde det snabbt i stekpanna sedan lade jag det i crockpot grytan.
I med 2 dl vatten + 3 msk koncentrerad kycklingfond.
På med locket och stäng ventilen.
Sätt på crockpot express på 15 minuter (manuell hög) och har ni en turbo så tryck på Turbo då går tiden ner ytterligare!
När tiden är ute låt luften gå ur automatiskt i ca 5 minuter.
Rör ner philadelphia eller annan naturell färskost och smaka av. Red eventuell med valfri redning och tryck på ”sauté” och låt allt puttra ihop några minuter.
Klart! Servera med valfritt tillbehör och gärna lite jordnötter och kanske koriander?
Skriv utMör Currykyckling (Crockpot Express)
- Portioner: 4-6
Ingredienser
1,5 kg kycklinglårfilé
smör att steka i
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
2–4 msk gul currypulver (vanlig indisk)
lite salt, svartpeppar
2 dl vatten
3 msk konc. kycklingfond
2 msk soja (japansk ljus – gärna tamari)
300 g naturell färskost
Instruktioner
Rensa kycklinglårfiléerna så ingen brosk slinker med.
Stek i smör på båda sidorna i het panna.
Krydda men börja med 2 msk curry och smaka senare av med mer curry.
Lägg över i crockpot express och häll över vatten, fond och japansk soja.
Stäng locket och ventilen och sätt på Manual och High 15 minuter. Vid turbo express, tryck in turbo.
När tiden är ute släpp ut trycket automatiskt i 5 minuter, sedan resterande manuellt.
Rör ner philadelphia eller annan naturell färskost och smaka av. Red eventuell med valfri redning och tryck på ”sauté” och låt allt puttra ihop några minuter.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
5 kommentarer
Har du testat både crockpot express och turbo-varianten? Är det i så fall stor skillnad mellan dem?
Det går snabbare att bryna och steka i turbon än i expressen skriver många, jag har ju bara turbon så kan inte jämföra.
Turbon tillagar maten 40% snabbare än expressen även om expressen är tillräckligt snabb.
Jag använder oftast turbo knappen på min express men i en del maträtter är det ju snabbt nog med expressen.
Tack för att du tog dig tid till ett så utförligt svar 🙂
Än en gång ett recept helt i min smak! Mammas blåa gjutjärnsgryta från 60-70-talet ska få jobba ser jag! Älskar curry, och har gjort sedan jag var liten! Tror nog att detta kommer att gå hem hos alla här!
Kram 💕
Jag också!!! Kokt höna i mammas currysås och ris – såååååå gott!
Mamma hade ingen krämig sås utan ganska så tunn med mycket currysmak, vilka smakminnen!