Mör Currykyckling (Crockpot Express)

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren & Kocken

God middag!🥰

Tidig morgon i dag då jag låg och rullade ner mot Lomma redan innan 7.
Michelle skulle lämna sin kanin Cleo på operation (örat) så hon följde med hem sedan och slappar framför Netflix nu 😉
Mysigt när de stora komme rhem och chillar!

Jag gjorde min yoggibowl som ni såg i gårdagens inlägg till henne – smaskigt tyckte hon!

Jag sliter på kontoret så håller mig kort, ville bara dela med mig av gårdagens middag som jag gjorde i min Crockpot Turbo Express (love it! Typ ett av mina bästa köp!)

Vi kör lite frystömning här som så många andra kanske så jag tog fram två paket kycklinglårfilé igår.
Kycklinglårfilé som får gå läänge (eller tryckkokas) blir ju såååååå saftiga! Man behöver ingen crockpot eller turbo express för detta receptet men låt det gå tillräckligt länge på spisen åtminstone! Kycklingen ska inte falla i sär helt, men lätt kunna dras i sär, då är den mör och god.
Vill man göra detta i vanlig crockpot rek jag 2 h på hög eller 3-4 h på låg

Barnen ÄLSKADE detta! (ja vi också!)
Gillar man curry så kommer man älska detta receptet!

Kycklingen stekte jag på hög värme i smör och kryddade i stekpannan.

Man kan steka i innergrytan men jag gjorde det snabbt i stekpanna sedan lade jag det i crockpot grytan.
I med 2 dl vatten + 3 msk koncentrerad kycklingfond.

På med locket och stäng ventilen.
Sätt på crockpot express på 15 minuter (manuell hög) och har ni en turbo så tryck på Turbo då går tiden ner ytterligare!
När tiden är ute låt luften gå ur automatiskt i ca 5 minuter.
Rör ner philadelphia eller annan naturell färskost och smaka av. Red eventuell med valfri redning och tryck på ”sauté” och låt allt puttra ihop några minuter.

Klart! Servera med valfritt tillbehör och gärna lite jordnötter och kanske koriander?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Mör Currykyckling (Crockpot Express)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1,5 kg kycklinglårfilé
smör att steka i
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
24 msk gul currypulver (vanlig indisk)
lite salt, svartpeppar
2 dl vatten
3 msk konc. kycklingfond
2 msk soja (japansk ljus – gärna tamari)
300 g naturell färskost


Instruktioner

Rensa kycklinglårfiléerna så ingen brosk slinker med.
Stek i smör på båda sidorna i het panna.
Krydda men börja med 2 msk curry och smaka senare av med mer curry.
Lägg över i crockpot express och häll över vatten, fond och japansk soja.
Stäng locket och ventilen och sätt på Manual och High 15 minuter. Vid turbo express, tryck in turbo.
När tiden är ute släpp ut trycket automatiskt i 5 minuter, sedan resterande manuellt.
Rör ner philadelphia eller annan naturell färskost och smaka av. Red eventuell med valfri redning och tryck på ”sauté” och låt allt puttra ihop några minuter.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Cissi 2 februari, 2023 - 13:54

Har du testat både crockpot express och turbo-varianten? Är det i så fall stor skillnad mellan dem?

Svara
Åse 2 februari, 2023 - 14:00

Det går snabbare att bryna och steka i turbon än i expressen skriver många, jag har ju bara turbon så kan inte jämföra.
Turbon tillagar maten 40% snabbare än expressen även om expressen är tillräckligt snabb.
Jag använder oftast turbo knappen på min express men i en del maträtter är det ju snabbt nog med expressen.

Svara
Cissi 3 februari, 2023 - 23:33

Tack för att du tog dig tid till ett så utförligt svar 🙂

Svara
ÅsaS 1 februari, 2023 - 16:39

Än en gång ett recept helt i min smak! Mammas blåa gjutjärnsgryta från 60-70-talet ska få jobba ser jag! Älskar curry, och har gjort sedan jag var liten! Tror nog att detta kommer att gå hem hos alla här!
Kram 💕

Svara
Åse 2 februari, 2023 - 13:46

Jag också!!! Kokt höna i mammas currysås och ris – såååååå gott!
Mamma hade ingen krämig sås utan ganska så tunn med mycket currysmak, vilka smakminnen!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.