Montes Pinot Noir

av Åse

I helgen fick jag prova en chilensk Pinot Noir, nämligen Montes!
Druvorna till detta vinet kommer från Casablanca som har ett unikt klimat och vinet har lagrats i fem månader på franska ekfat, nice!
Montes Limited Selection Pinot Noir är en varm och generös Pinot Noir från Chile med toner av solmogna jordgubbar. Finstämd men en parfymerad kryddighet och inslag av vanilj. Lång, mjuk och elegant smak. Passar utmärkt till ljust kött, kyckling, charkuterier samt kraftfullare fiskrätter.
Kryddig doft med fatkaraktär, inslag av röda bär, kanel, choklad och färska örter. 

Jag gillar egentligen fylligare och kraftigare viner och blev överraskad av att detta vinet ändå smakade så mycket. Jag kan ofta tycka att lätta viner blir så blaskiga, men det är ju ett kryddigt och mustigt vin och det är vad jag gillar. De fruktiga aromerna av körsbär och jordgubbar gillade jag mycket! Tror det är ett riktigt gott vin till BBQ.
Jag serverade en charkuteritallrik med lite ostar till och jag tyckte att vinet passade riktigt bra ihop med det faktiskt.
Jag hade Bresaola, Ridderheims salami (Magnifico), rökig parma, St agur, brie, och  en ost som påminde om Gruyere men som hette Anna ngt?! har försvunnit helt från minnet! Cocktailkapris och lite fikonmarmelad och en tomatsallad med vikentomater, mozzarella och kalamataoliver! Mumma!!
Vinet kan ni köpa på Systembolaget med artikelnummer 2179 och det får ni betala 119 kr för. Prisvärt anser jag!


Vintipsen sker tillsammans med Vinguiden.com. Omdömet är givetvis objektivt!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Louise 25 oktober, 2012 - 21:46

Den där tapastallriken såg ju väldans smaskens ut 🙂

Svara
Jenjo 25 oktober, 2012 - 19:33

Jag tänkte just att detta vinet såg lite ”blaskigt” ut, för att vara något som du brukar dricka. Det brukar se mörkare ut i dina glas… 😉
Kul om det var gott ändå! 🙂 🙂
Gillar verkligen denna kategori, men tror jag väntar till ett fylligare vin dyker upp innan jag testar… 😉
KRAMIS

Svara
Fia 24 oktober, 2012 - 21:31

Kokosnötsmjöl vart kan jag få tag i det? var på ica idag men dom hade det inte. jag fundera oxå på kokosfett/ kokosfett vart köper jag det. är oljan i vanliga ”oljaflaska”, visa ”ovanliga” produkter brukar ha ett egen hörn som jag får leta efter i affärerna

Svara
karin 24 oktober, 2012 - 15:18

Oj kan du äta marmelad i små mängder ?
Din mat och drycker ser alltid gott ut.

Svara
Åse 24 oktober, 2012 - 19:54

Jaaaaa, jag har aldrig varit svag för marmelader eller sylt.

Svara
Maria 24 oktober, 2012 - 13:15

Låter gott !! Har redan mailat maken .. 😉
🙂

Svara
Fia 24 oktober, 2012 - 11:27

Eftersom jag är rätt så ny läsare här så kollar jag igenom dina recept på bröd,ser att du har recept med vetemjöl i använder du fortfarande det ibland?

Svara
Åse 24 oktober, 2012 - 11:37

Hej! Nej jag bakar aldrig med vanligt mjöl längre så alla recept med vetemjöl etc är gamla recept.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.