Mjuk pepparkaka utan vetemjöl och socker

5 december, 2019

Innehåller annonslänkar till Bodystore

Hej hej!

Nu börjar jag bli sugen på att baka lite nyttigare sötsaker inför jul!
I går bakade jag mjuk pepparkaka till fikat efter gymnastikavslutningen.
Gjorde den på mitt uppdaterade recept på tårtbotten / sockerkaka.
Är såååå saftig och god och jag lovar att få känner att det inte är vetemjöl i. Filmjölken gör den extra saftig och god. Jag hade ingen filmjölk hemma så tog gräddfil, går lika bra! Om inte bättre 😉

Jag sötar Med Nick’s, tycker det är i särklass den godaste sötningskällan som inte är strösocker.
HÄR beställer jag mitt.


Påminner mig att jag måste lägga en beställning på nytt! Kommer gå åt nu i jul.

Så gott med lite lingongrädde eller varför inte tillsätta 1 dl frysta lingon i smeten?
MUMS!

Skriv ut

Mjuk pepparkaka utan vetemjöl och socker

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

4 ägg
1,75 dl sötning (motsvarar 1,75 dl socker )
75 g smör
3/4 dl filmjölk eller gräddfil
1 dl Aman prana kokosmjöl 
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
12 msk pepparkakskryddor
1 nypa salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 g vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Lägg ett bakplåtspapper i en liten avlång sockerkakksform (1 liter) och häll upp smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna under duk.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

24 kommentarer

Mia Nilsson 22 december, 2019 - 22:15

Åh, ÄNTLIGEN en mjuk pepparkaka som smakar som den SKA ”trots” LCHF!!😀 Det här receptet är perfekt, det bästa jag provat på mjuk lchf-pepparkaka, och jag har provat MÅNGA! Även maken (som är skeptisk till det mesta) och 85-åriga grannen (som aldrig ätit LCHF) tyckte att den var toppen! Jag tog det lite försiktigt med pepparkakskryddan då jag inte gillar om det blir för skarp smak och drygt en matsked blev perfekt. Jag använde gräddfil istället för vanlig fil och serverade kakan med lingongrädde till.😋 Tack för ett toppenrecept!💖🙏

Svara
Åse 23 december, 2019 - 13:48

Tack snälla för din fina feedback! Den gjorde mig så glad!🌟🌟🌟🌟

GOD JUL Mia! ❤️

Svara
Sara 21 december, 2019 - 09:04

Hur rekommenderar du att man förvarar den?

Svara
Åse 21 december, 2019 - 10:38

jag fryser alltid in allt bröd för att hålla fräscht och tar bara fram när det ska ätas.

Svara
Madde 11 december, 2019 - 21:21

Hej,
Vegan! Alltså varken ägg eller mjölk/fil.
Ska experimentera med alternativ… Har du tips?

Svara
Åse 12 december, 2019 - 07:29

Hej! Tyvärr inte! Filen kan bytas bort men är inte erfaren kring att byta ut ägg.

Svara
Agneta 11 december, 2019 - 14:45

Funkar det med daddelsocker? Isf i vilken mängd?
Tack på förhand!😊

Svara
Åse 11 december, 2019 - 14:49

Ja det ska funka, känner inte till hur det doseras men misstänker att det sötas som vitt socker? Då är det samma mängd som i receptet.

Svara
Sinikka 9 december, 2019 - 10:52

Vad använder Du som sötning?

Svara
Åse 9 december, 2019 - 10:52

Hej, det står i inlägget =)

Svara
Margareta 8 december, 2019 - 13:39

Åh, den här vill jag prova men har varken fil eller gräddfil hemma😩
Undrar om det funkar med yoghurt: här har jag både turkisk och rysk hemma..

Svara
Åse 8 december, 2019 - 13:42

Ja det gör det absolut!

Svara
Kikki 8 december, 2019 - 12:58

Gjorde denna kaka precis och OH MY GOD! Himmelsk! Helt perfekt, mättande och underbar konsistens och smak!

Svara
Åse 8 december, 2019 - 13:00

Vad roligt att höra!!😍

Svara
Chatarina Sjölund 7 december, 2019 - 21:24

Tack för ett bra recept, har bakat i dag och är jätte nöjd med smaken, konsistensen blev lite, lite för lös men det beror nog på min ugn. Tack igen kommer göra den här flera gånger

Svara
Emma 7 december, 2019 - 16:08

Hej! Denna ska bakas i helgen, helt klart! Jag har en fråga om Nicks sötningsmedel… Jag har spanat lite på denna men inte vågat köpa då den innehåller xylitol. Jag har märkt att jag triggar sötsug av Xylitol och om jag t.ex. köper xylitolsötat choklad slinker gärna hela ner på en gång. Så jag brukar undvika det. När man läser innehållsförteckningen på Nicks så verkar det ju vara en salig blandning av polyoler. Jag blir mest fundersam när man inte får någon form av uppfattning i vilken mängd saker är tillsatta. Känner du av xylitolen i denna blandning? Jag fortsätter nog med sötströ som nummer ett vid bakning, men får kanske testa och se med denna framöver.

Svara
Åse 7 december, 2019 - 16:13

Jag är väldigt xylitolkänslig och ogillar rent björksocker för smakens skull. Upplever inte den alls i denna.
Att en xylitol chokladkaka åker ner kvickt och även tabletter etc av xylitol är inte konstigt, tror inte det har med just xylitolet att göra utan den söta smaken i kombi med fettet i chokladen. Det är svårt att söta choklad med annat än xylitol och maltitol.

Svara
Emma 7 december, 2019 - 23:44

Tack för input! Har nu bakat en kaka och använde då gräddfil. Använde bikarbonat (och lite bakpulver) eftersom det var en sur smet (är väl kemiläraren i mig som inte kan låta bli). Min krävde 50 minuter i ugn och blev väldigt fin i konsistensen. Den kommer att bakas igen, men om barnen ska gilla den så får jag nog testa med 1,5 msk pepparkakskrydda istället. Denna var väldigt god, men misstänker att smaken är lite väl vuxen för mina små😉

Svara
Åse 8 december, 2019 - 12:24

Kul att det smakade! Ja pepparkaksmaken kan man ju variera! Tack för betyget!

Svara
Ulrika 6 december, 2019 - 19:42

Älskar mjuk pepparkaka, ska baka den här i helgen! Har du LCHF recept för julen samlade någonstans, lite lätt att hitta?!

Svara
Randi 6 december, 2019 - 09:32

Så himla bra recept ,måste absolut testa denna,kan man inte blanda egna kryddor,dom som används till pepparkakor?

Svara
Åse 6 december, 2019 - 09:33

Javisst kan man göra det! Jag är lat så jag köper färdigt =)

Svara
Anna B 5 december, 2019 - 20:05

Åh, älskar mjuk pepparkaka! Satte genast igång o bakade en!

Svara
Charlotta 5 december, 2019 - 18:33

Den blev supergod, var snabb att slänga ihop också. Jag tog nog ut den liiite för tidigt, kunde gott ha stått inne 50min i min ugn. Men god ändå!!! Sonen tyckte den var lite för stark i smaken så lite mindre pepparkakskrydda får jag ta i nästa gång, men jag tyckte den var smaskig. Kommer garanterat baka den fler gånger!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.