Min allra godaste favoritsallad

av Åse

Hej måndag!

Här har vi höstlov minsann och idag är en sådan där dag med catching-up eftersom jag varit bortrest några dagar!

Tillbaka till min må-bra kost efter några dagars utsvävningar. Jag älskar att komma tillbaka till min högproteina lågkolhydratkost med fasta. Men jag älskar lika mycket att kunna njuta av det jag känner för på semester och resor. Bästa av två världar ju. Jag brukar dra parallellen med hur det är att vara ute och svänga sina lurviga en kväll, känslan när man kommer hem: trött, glad, kanske lite rund under fötterna, dansat och maxat tiden – få krypa ner i sin egen (kanske nybäddade!) säng är ju oslagbara! Samma känner jag med min måbra kost.
Såååå med det sagt! Här kommer tips på en av de godaste salladerna jag vet! COBBSALLAD!

Tror bestämt det får bli en sådan ikväll till frukost (idag fastar jag till kvällen)
Jag har en verion med lax också, HÄR

Bacon steker jag snabbt i Airfryern! Perfekt, det sköter ju sig själv! =)

Dressingen gjorde jag lite annorlunda än  jag brukar, lite mer dijon i som jag tycker var så bra!

Här kommer receptet på den här varianten på Cobbsallad!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Min allra godaste favoritsallad – COBBSALLAD


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

Dressing:
1 dl majonnäs
lite vatten
1 msk dijonsenap
örtsalt, peppar
2 tsk worchestershire sauce
salt, svartpeppar

Sallad:

1 grillad kyckling eller valfritt kycklingkött
1 paket bacon
1 romansalladshuvud, stammen bortskuren eller två nävar maché
8 körsbärstomater, halverade
2 kokta ägg, tärnade
2 avokador, tärnade,
100 g ädelost, smulad
50 g fetaost
2 salladslökar, skivade


Instruktioner

Klipp baconet i mindre bitar och stek knaprigt.
Gör dressingen, späd med vatten till rätt konsistens.
Lägg upp allt på tallrik och ringla dressingen över.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

4 kommentarer

Anna-Lena 1 november, 2023 - 12:33

Väldigt gott! Undrar över hur du gör när du fixar baconet i airfryern. Delat skivorna hur? Och på vilken värme och hur länge?

Svara
Nina 31 oktober, 2023 - 22:56

Älskar cobb sallad!

Svara
Marie 30 oktober, 2023 - 18:57

Så gott det ser ut, den måste jag göra. Ha en fin vecka. 🤗

Svara
jenny 30 oktober, 2023 - 15:37

Denna sallad är så god, en favorit hos mig 😉 Alltid kul att vara borta, men hemma är bäst… 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!