Mer om kokosfettet

av Åse

I dag har jag och maken börjat introducera kokosfett i kosten, ska bli spännande! Jag läste på rejält i går om kokosfettet och jag fötstår inte varför jag inte börjat använda det tidigare! Det är ju så intressant hur kroppen har svårt att lagra fettet som fett i kroppen utan hur det i stället höjer förbränningen i levern och i musklerna! Kokosfettet gör oss mättare om man jämför med andra fetter. Så mao om man äter kokosfett så blir man mättare, äter mindre och fettet lagras inte i kroppen!
Men inte bara detta, utan det verkar ju vara lite av ett universalmedel för hår, hud, inflammatoriska sjukdomar etc! Kokosfettet har antibakteriella egenskaper! Kokosfettet kan bidra till en bättre tarmflora och på sikt även mag-/tarmhälsa och immunförsvar.
Den är bra för åldersfläckar, astma, eksem m.m Perfekt som massageolja, då den skapar en barriär mot infektioner, mjukar upp huden, hindrar rynkbildning och åldersfläckar. Oljan har små molekyler som gör att den lättare tas upp av huden!

Nej kokosfettn är verkligen inget hokus-pokus!

Ni som använder kokosfett som kosttillskott (1-3 msk per dag), hur får ni i er oljan? I kaffet? I smoothie? På sked?

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

49 kommentarer

Lilla huset på prärien 23 januari, 2014 - 11:12

Jag tycker den är ok att äta som den är om det behövs. Men jag kan tipsa om att använda den som ansiktskräm också. Har alltid haft problem med torr hy på vintern och kokosoljan har tagit bort det helt.

Jenny

Svara
Cecilia 30 november, 2012 - 12:23

Tack så jättemycket för snabbt svar (bara jag som inte hunnit svara innan). Mycket intressant. Har du tips på några bra sidor med fakta?

Svara
Cecilia 14 november, 2012 - 12:06

Hej!

Jag sökte på kokosfett och fick upp din sida. Är visst ett tag sen du skrev det här inlägget men jag provar att skriva ändå. Jag har precis börjat använda kokosfett. Använder det som tvål vid blöjbyte, massage och i badet till sonen och fick beröm på BVC att han var så mjuk. Har det oxå i teet till mig själv då jag läst att det kan vara bra vid IBS.

Det jag funderar på är att det står på min förpackning att det innehåller mest mättat fett och mättat fett är ju mindre bra men kokosfett ska ju vara bra. Hur går det ihop sig? Du skrev att du läst på en del. Kommer du ihåg vilka sidor? Tycker det är svårt att hitta sidor där man vet att innehållet är bra. Påen del sidor står det att det inte är bra att upphetta och på andra tvärtom. Vilka sorter använder du?

Svara
Åse 14 november, 2012 - 12:13

Hej! Det är gamla rön som säger att mättat fett är dåligt, i själva verket är det det fett som kroppen själv består av och som är stabilt och nyttigt för oss, eftersom det är stabilt så oxiderar det inte i kroppen och sänker därför inflammationsgraden. Däremot ska det mättade fettet komma i bra livsmedel som ekologiskt kött. Vegetabiliskt mättat fett i kokosfett är speciellt bra.
Mättat fett stärker immunförsvaret och skapar inga obalanser i blodfetterna.

Jag använder kokosfetten från lchfbutiken.se de är ekologiska och av högklassig kvalitet. Den naturella (med smak) använder man inte till upphettning eller stekning. Men den deodoriserade har man till stekning och är den mest hälsosamma stekoljan du kan använda.

Svara
helena 13 november, 2012 - 22:34

det låter ju toppen bra, tack för snabbt svar

Svara
helena 13 november, 2012 - 21:38

är det någon som vet om det är farligt att ta kokosfett om man har sköldkörtel problem. alltså inte långsam ämmnesomsättning utan för snabb

Svara
Åse 13 november, 2012 - 21:45

Kokosfett bidrar till balans i sköldkörteln och bidrar till att balansera vår ämnesomsättning, snabb som låg.

Svara
Josephine 9 november, 2012 - 11:17

Hej,

Tack för en superfin blogg! Tänkte bara kolla, spelar det någon roll om man använder sig av kokosfett eller kokosfett? 🙂

Svara
Åse 9 november, 2012 - 11:18

Det är samma sak 🙂 men det ska vara en ekologisk olja/fett dvs INTE Unilevers (silvriga paketet)

Svara
Josephine 9 november, 2012 - 11:38

Tack för så snabbt svar! 🙂 Då vet jag! Har läst så mycket om att Lchf och kokosfett/fett ska vara bra för mig som har Hypotyreos så tänkte pröva 🙂

Svara
Åse 9 november, 2012 - 11:39

Det har du rätt i!! Lycka till!!’

Svara
CM 25 juli, 2011 - 08:19

Försvann min kommentar?

Svara
Åse 25 juli, 2011 - 11:47

Hej! Nej den låg i modereringskön, den är aktiverad nu =)

Svara
CM 25 juli, 2011 - 08:18

Ischoklad med kokosfett kan smaksättas i många varianter. Nästa gång skall jag nog prova kaffepulver. Tack för all inspiration genom åren. Har precis avnjutit din kesellafrukost med nörmüsli.
Kram

Svara
Åse 25 juli, 2011 - 12:49

Du har helt rätt! Ett perfekt godis!!

Svara
Stina 24 juli, 2011 - 23:00

Jag fick lära mej om Cocosa på mitt jobb för ca 2 år sedan, vi gör något som vi kallar ChokladQur. Smält mörk choklad av fin kvalitet, 2/3 delar choklad. och blanda i 1/3 Cocosa. (håller sej för övrigt väldigt länge i kylen) Sen gör du din egen favorit blandning av fröer och nötter, ev frukt torkad eller färsk. Töm sedan chokladen över och du har ett perfekt mellanmål eller en underbar efterrätt. Nyttigt och gott!
Vi använder den som en del i vårt rehabiliteringprogram för de som har drabbats av cancer bland annat.
Hoppas du hittar ett sätt att äta cocosan!
//Stina AlftaQuren AlftaRehab

Svara
Åse 25 juli, 2011 - 01:24

Jätteintressant! Tack för svaret!

Svara
Monika 24 juli, 2011 - 21:29

Kanske lite för mycket info, men för mig funkar kokosfettn utmärkt mot svamp istället för Canesten & co. 🙂

Svara
Åse 24 juli, 2011 - 21:42

Haha! Här är vi inte finkänsliga :)) ja Gud ja jag har förstått att det är en mirakelolja :))

Svara
jeanette 24 juli, 2011 - 14:34

Hej! Jag köpte Kung Markattas på City Gross vet inte om det är ngn skillnad på dom?
Mvh Jeanette

Svara
Åse 24 juli, 2011 - 20:17

Nej det fungerar jättebra!

Svara
linn 24 juli, 2011 - 07:32

Jag kan slänga ner en matsked i morgongröten, smoothien eller om jag steker wokgrönsaker till exempel. Urbra livsmedel!

Svara
Åsa 24 juli, 2011 - 07:23

Hej!

Läser här varje dag men är dålig på att kommentera, du har en jättefin å bra blogg!=) Jag använder kokosfett (Cocosa) i te, jag kallar det för fett-te, jag väljer ett gott te har i en rejäl klick cocosa (smaklöst) och en skvätt grädde. Sen står jag mig mååånga timmar!=))

Kram Åsa

Svara
Åse 24 juli, 2011 - 20:19

Hej! =) tack för tipset! Jag gjorde smoothie på cocosa, kesella, bär och mineralvatten som var gott och jag stod mig i 5 timmar!! KRAM

Svara
Räkans LCHF 23 juli, 2011 - 23:22

Smoothie är bästa sättet tycker jag, man får lätt kväljningar om man äter de rent :/

Svara
Åse 24 juli, 2011 - 20:19

Jaaa jag gjorde smoothie imorse. ocosa, kesella, bär och mineralvatten som var gott och jag stod mig i 5 timmar!

Svara
hallonlove 23 juli, 2011 - 23:02

Har också nyss upptäckt kokosfettet. Använder Cocosa utan smak och har det i kaffet. Smakar inget och det smörjer läpparna. Gott! Man blir väldigt mätt också.

Svara
Sara & Busungarna 23 juli, 2011 - 23:00

Sjukt intressant! Måste genast beställa och testa!

Svara
elwira76 23 juli, 2011 - 22:26

Var köper ni kokosfettn? Något speciellt att tänka på vad gäller denna produkt?

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 23:01

Det finns länkar till inköpsställe o info i förra inlägget om kokosfettet 🙂

Svara
Coyntha 23 juli, 2011 - 22:25

Hejsan!
Tack för din kommentar på bloggen! 😉
Har du fått caseinpulvret? Du kommer att äslka det… den är verkligen gott!! Men vatten eller mjölk!!
Berätta gärna efter du provat det!

Jag kommer nu oftare till din blogg igen.

Kram

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 23:02

Nej, beställde det idag! :)) återkommer vad jag tyckte! :)) kul att du läser här! Kram

Svara
Malin Henrixon 23 juli, 2011 - 21:00

Jag kör en matsked i kaffet några gånger varje dag – ibland med en skvätt grädde.
Maken tycker att det ser äckligt ut med fettet ovanpå men jag gillar det.
Använder Cocosa utan smak och känner att min mage funkar mycket bra tack vare detta!!!
Köper tvåpack på Bodystore.se för 149kr(tror jag det var)
/MALIN

Svara
Linruz 23 juli, 2011 - 17:52

Låter spännande 🙂

Svara
ÅsaS 23 juli, 2011 - 16:33

Jaha, men då så! Då blir det till att köpa kokosfett asap… Iofs får det bli Renée Voltaire’s, då den är lättast att få tag i för min del. Men den ska väl inte vara sämre för det.

Kram ÅsaS

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 18:03

Det fungerar perfekt det också!! Även kung Markattas ska vara bra

Svara
ÅsaS 23 juli, 2011 - 18:50

Jösses vad du är påläst! Värsta uppslagsboken ju! 😉
Kram

Svara
joly 23 juli, 2011 - 16:13

Jag tar min i teet, eller i en god smoothie gjord på turkisk yogurt, grädde och lite bär. 🙂

Svara
Therese 23 juli, 2011 - 15:35

Hej! Jag har kokosfett i mitt te, eller äter med sked. Ischoklad gör jag så att sonen lättare ska få i sig det nytiga fettet. 1 dl kokosfett och 4 rutor 70-90% choklad gör jag mina på. 2 st ischoklad per dag får han. Godis varje dag, gissa om han gillar det:)

Svara
Malin 23 juli, 2011 - 15:32

Är det vanligt kokosfett ni använder?

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 15:37

Kallpressad extra virgin kokosfett, inte sådant där ”silverpaket” på ica, iofs kan det säkert duga att steka i.

Svara
susanne 23 juli, 2011 - 15:31

Jag tar min kokosfett i kaffet, har man en riktig ”bråttommorgon” så står man sig länge på en mugg kafe med grädde och en tsk kokosfett i ( eller om man e en slarvfia som jag med frullen 🙂 )

Svara
Johanna 23 juli, 2011 - 15:24

Åhh, kokosfett är da shit! Nemen, skämt å sido så är det jättebra! Jag dricker det på morgonen i mitt chaitea med en skvätt grädde och en stor sked kokosfett. Mättar bra och lagom frukost för mig. Har även en stor sked i eftermiddagsteet eller kvällsteet. Min mage mår väldigt bra av det då jag har inflammatorisk tarm. (kan inte äta gluten eller laktos) Sen att hud och hår även mår bra av det är ett +. Jag har provat göra inpackning med kokosfett och håret blir jättefint av det! Så bara ät ät ät. Dessutom blir ämnesomsättningen lite bättre 😉

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 15:38

Bra tips! tack!! =)

Svara
Trillian 23 juli, 2011 - 14:44

Vad kul att du upptäckt kokosfettn. Själv använder jag det i smoothien eller blandar ner den i kesellan. Ibland även i kaffet men Renée Voltaires supergoda kan man faktiskt äta som den är. Har funderat på att göra lite snacks i form av chokladpraliner med mörk choklad och kokosfett. Ischoklad helt enkelt, då går ju fettprocenten upp samtidigt.

Här skrev jag ett inlägg i maj om 33 intressanta fakta om kokosfett om ni vill läsa mer.
http://trillianshorna.blogspot.com/2011/05/kokosfett-gor-oss-smala-33-intressanta.html

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 14:54

Ischoklad har jag gjort, triggar inte mig och är ju gott och nyttigt =)) Bra tips att lägga det i kesellan! Hade jag ingen tanke på! TACK för länken!!

Svara
Chrissan 23 juli, 2011 - 14:42

OJ, detta med Kokosoljan är ju spännande. Så intressant. Ska försöka införskaffa det nu när jag far iväg till sverige.

Svara
Anna 23 juli, 2011 - 14:37

Hej jag använder den i smoothie eller tar en tesked. Men smakar gott i smoothie ¨å där använder jag den mest.

Anna

Svara
Åse 23 juli, 2011 - 15:04

Tack för tips!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.