Mätt, ja tack!

av Åse

I går bakade jag mitt filmjölksbröd och bestämde mig för att äta två skivor till frukost idag istället för turkyoghurt (alt kesella)/nötter/bär.
Bredde Philadelphiaost Original på, men besvikelsen var stor när jag blev hungrig igen bara 21/2 timme senare! Jag håller mig ända fram till lunch med mina mer kolhydratsnåla frukostar! Så näääääää, jag fortsätter med mina vanliga frukostar. Man är ju så bortskämd nu att man i princip aldrig är hungrig.

I går hade vi en killkompis på besök som också gått ner med GI/Low carb så jag stekte stora nötfärsbiffar och serverade ugnsrostade grönsaker och gorgonzolasås till – en klassiker som alltid är populärt!

Jag har ju vågstopp nu (ja ärligt!!) men längtar till september då jag ska börja köra stenhårt igen – utan fest på helgen! Då tar jag sista kilona! Nu är ingen idé att satsa på viktminkning. Står still i vikt gör jag, det känns ju på kläderna och jag är nöjd med det.

Roligt att så många bekände att de också var lite semesteralkisar! ;)) Tur vi har en kort sommar i Sverige *S*

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

34 kommentarer

Ingela 7 augusti, 2009 - 09:14

Jag har alltid tidigare ätit grötfrukost, alternativt knäckebröd med keso eller ägg, men jag står mig faktiskt längre på 10% kesella och bär. Däremot har jag inte gjort din nötblandning ännu men skall prova den – nötter är ju annars lite dyret i points men om man står sig länge på det spelar det ju ingen roll, man tar ju igen det på att det sröjer tills man äter igen…

Svara
Hanna 6 augusti, 2009 - 18:44

Hello! Tänk, man får ju abstinens när man inte kan komma åt dator på ett par dagar!

Är ju som sagt utanför Åhus (furuboda) med jobbet och maten går fint! Gör bra val och hittils har jag inte trillat dit. Väljer de bästa alternativen vid varje måltid. Tur att det är buffé!

Svara
vickan 6 augusti, 2009 - 13:33

liten fråga: ungsgrönsaker, kan man inte köra morötter o palsternacka i? eller är det för mkt kolisar?

Svara
Åse 6 augusti, 2009 - 23:10

ja lite morötter kan du allt ha, men inte för mkt. palsternacka vet jag inte – kolla i kolhydrattabellen här till vä.

Svara
katharina 6 augusti, 2009 - 13:16

hej hej! ja kroppen är märkligt funtad…eller är det kanske knoppen?=)
lämnade oxå bort allt bröd ris o pasta i sommar men det blev en massa kalas o grillfester så det gick inte så bra…grr=)
med den följd att vikten gick upp så klart men här i finland börjar skolorna nästa vecka o allt går till normala gängor=) så nu känns det som att nu äntligen får jag tänka på mig själv igen…du är duktig som har stått still iallafall!!

Svara
jessica 6 augusti, 2009 - 12:19

Så kul att du hittat ett sätt som funkar för dig! Du kommer säkert att minska även om du inte räkna med det i alla fall:)) för det brukar du..hihi. Go girl! Du är bäst!
Jag hörde ett nytt namn för baginbox(lägger detta privat så inte någon känner det stötande)
”Kicki Danielsson Festis”
Ja o jag ska vara glad att mitt rosévin är slut för denna sommaren! fniss..
KRAAM

Svara
isabeli 6 augusti, 2009 - 11:19

Jag älskar det brödet! Ska baka det igen, tack för att du påminde mig.. Bara hoppas att jag håller mig mätt på det till lunch, annars är det ju inte så bra..!

Svara
susanne karlsson 6 augusti, 2009 - 10:21

nötfärsbiffarna lätt toppen gör dom i dag, tack i genen för en toppen sida

Svara
Åsa 6 augusti, 2009 - 09:55

Hej Åse,
Jag skrev ett meddelande till Ola Lauritszon angående magsmärtorna några av oss upplevt. Du kan läsa svaret på min blogg! Mår du bättre nu?

Svara
Åse 6 augusti, 2009 - 10:11

Hej Åsa!

Ja jag har inga problem längre, men jag äter inte kesella/turkyoghurt varje dag, varvar med omelette, äggfrukost etc.

Jag tror inte att mina problem är relaterade till fettet efetrsom jag bara fick lite magknip efter frukosten, jag tror det är relaterat till anting yoghirten/kesellan alternativt nötterna. Mysko!!

Svara
Ida.O 6 augusti, 2009 - 09:20

Jag blir också hungrig efter mackor. Har inte provat din kesellafrukost, får prova den tror jag 🙂

Svara
Beata 6 augusti, 2009 - 09:03

Hej!

Känner också att jag håller mig mättare med mer proteinrik frukost. Det har jag kört med rätt länge nu och det gör verkligen skillnad.

Är inne på min femte dag och mår sisådär, ont i huvudet, illamående (har tom kräkts!) men jag har dessutom lyckats få halsfluss så det kanske beror på det…

Hursomhelst så undrar jag över antalet kolh om dagen. Är 40 gram gränsen (som i fas 1 i GI) eller är det mindre när man kör LCHF? Skriver du upp och håller koll på antalet kolisar om dagen eller kör du på?

Läste på ett annat ställe om Finn Crisp. Åt igår och blev överlycklig över nåt som kändes som knäckebröd… Är det okej enligt dig? Varje skiva innehåller 4 g kolh så om jag har förstått det hela rätt skulle jag, rent teoretiskt, äta 10 såna om dagen om jag inte åt nåt annat med kolh i. Ska givetvis inte göra det, vill bara kolla om jag fattat rätt…

B

Svara
Åse 6 augusti, 2009 - 09:32

För en LCHF:are skulle jag säga att 40 är generellt väldigt högt. Jag ligger oftast på 15-20 ungefär.
När jag är i Fas 1 på GI så rekommenderas ca 20 kolhydrater, står t.o.m i stapeln, kan det bero på att jag väger mindre än dig?
Gränsen 20 är ganska generellt i LC sammanhang, Atkins har också det, även South Beach om jag inte minns fel.

Jag skriver inte upp men använder ju Viktklubb emellanåt till att komponera recept etc och där ser jag på ett ungefär hur jag ligger (procentuellt)

Ja Finn Crisp kan du äta, men skulle nog rekommendera dig att lägga de flesta kolhydraterna på grönsaker istället – det är nyttigare.

Svara
Camilla 6 augusti, 2009 - 07:49

Hej!

jag kör ju viktväktarna, men jag bestämde att under semestern är målet att inte gå upp, man vill ju ”unna” sig lite extra.

Under mina 4veckor gick jag ned 0,2kg.

Har haft lite kortare perioder då jag stått stilla, och då blir man ju besviken om man vet att man ätit bra, men håller man ut så brukar man få ett minus ett par veckor senare.Det svåra är bara att behålla motivationen.

Tycker du är jätteduktig! Grattis till din viktminskning,snart är du i mål!

Själv ser jag det som min största utmaning att försöka hålla min vikt när jag når mål.Du har ju gått jämnvikten innan,hur är det?

/ Camilla

Svara
bebbin 5 augusti, 2009 - 21:51

Håller med dig om att man står sig så mycket längre på lågkalhydratkost. Inte konstigt man gått upp innan, har ju varit hungrig konstant och ständigt sugen på ngt!

Nää, det här är ju bara såå underbart!

Kram på dig!
Alexandra

Svara
carolina 5 augusti, 2009 - 21:45

Jag är väldigt förvånad att jag står mig på grötfeukost ända till lunch. Fast jag tror det är en kombo av LC. Jag menar, nu är jag ju mätt på mina två stora måltider! Skönt att du inte känner hets inför att stå still i vikt, kom ihåg att vi är många som skulle kunna döda för just det 😉 På fredag har jag min vägdag efter sommaren. Håll tummarna!!

Svara
Cornelia 5 augusti, 2009 - 21:22

Jag längtar också till jag ska få köra igång, det måste ju vara en positiv känsla när man har Time-out.
Kram och pepp

Svara
Sofia 5 augusti, 2009 - 21:04

Åse hjälp mig! Jag var upp till stugan, till mamma och hundarna och hälsade på i tre dagar. Jag har fuskat så in i skogen! Blev så himla sugen bara helt plötsligt, vad gör man när suget slår till? Tidigare har jag klarat mig men då har jag inte varit med mamma (som är en riktig godisgris). Jag har ätit kebab med bröd, ballerina, godis och chips. Vet inte vad som föll mig in eftersom jag aldrig fått ett sådant här bakslag förut, har hållt på med detta sen april. Jag jobbar och står i mycket nu så ”äggdieten” blir svår. Ska till Turkiet på onsdag och är väldigt orolig för nu litar jag inte riktigt på mig själv!

Svara
Åse 5 augusti, 2009 - 21:09

För det första, se inte tillbaka!! Stryk ett streck och sudda bort det från minnet. De värsta fällorna jag ramlat i har varit när jag ser tillbaka och ska försöka reparera. Det slutar med att man äter för lite, ända tills man är så hungrig och uttråkad att man sätter i sig en pizza, 1 kg godis och lite till.
Se framåt!! Ta en dag i sänder och faller du i Turkiet, så reser du dig nästa dag! Varje dag ger dig nya möjligheter!

KRAM, detta grejjar du!!!

Svara
Sofia 5 augusti, 2009 - 21:24

Tack för ditt svar! Du är riktigt bra på att peppa måste jag säga. Klart jag kommer klara detta, bara att glömma och köra på igen men det känns tungt just nu. Imorgon är en ny dag som börjas med ordentlig frukost och ska dra ner på frukten igen nu, tror den är en stor bov i dramat!

Svara
Anna-Karin 5 augusti, 2009 - 20:53

Själv äter jag 1-2 kokta ägg på morgonen och håller mig mätt ända till lunch. Såg ditt inlägg tidigare om ”snabbdiet” kokt ägg med smör…. tänkte tanken i morse att njaaa jag ska nog köra som du sa 2 ägg och 20 g smör 3ggr/dag men bara tanken fick mig att börja må illa! Alltså allvarligt ska man blanda ihop äggen med smör och äta det? Jag tackar iaf för alla otroligt goda och lätta recept du delar med dig av, jag kan knappt laga mat längre ännu mindre skriva handlingslista utan din sida på nätet uppe. Ha det gott.

Svara
Åse 5 augusti, 2009 - 21:12

Haha alltså det låter nog mkt äckligare än det är! Jag menar aromsmör på en köttbit är det ingen som fnyser åt men smält smör och hackat ägg låter äckligt tycker en del 😉

Svara
Cicci 5 augusti, 2009 - 20:50

Kom in här av en slump precis, fin blogg du har 🙂
Måste också erkänna att jag är lite av en semesteralkis, det är ju sååå gott ett glas … =)

Svara
Jennie 5 augusti, 2009 - 19:08

Jag håller absolut med om att man står sig mycket längre med low carb. Jag blir aldrig ”panikhungrig” med lite kolhydrater. (Åt gröt några frukostar förra veckan och var sååå hungrig efter någon timme igen)

Är just nu inne på mitt andra glas rosé 😉

Svara
Viktvaktaren 5 augusti, 2009 - 19:04

Ja det e verkligen tur….jag gör ju andra hemska saker oxå i semestertider som e gott till vinet o drinkarna….ska kasta de små vita pinnarna nu….fyyyyy på mig!

Svara
sarah 5 augusti, 2009 - 18:38

Haha. Ja systembolaget har gått extra med vinst här oxå=)

Svara
~ Maria ~ 5 augusti, 2009 - 18:14

Nyfiken på denna frukosten – tänker hur man kan bli mätt på lite kesella vs 2 mackor?

Svara
Annica 5 augusti, 2009 - 16:21

Tänkte när jag hade läst första raden av ditt inlägg hur du skulle hålla dig mätt på 2 mackor, men svaret fick jag ett par rader senare 🙂
Visst är det gott med en macka, men yoghurtfrukosten är så himla god att den vinner över mackorna, och att man dessutom håller sig mätt längre är också en stor fördel.

Det där med biffarna låter mums, så enkelt men såååå gott! 😛 Det får det blir till middag imorgon!

Svara
Madda 5 augusti, 2009 - 16:19

Skippar vågen jag med ett tag tror jag…
Började mitt LC-liv i måndags och vågen visade 1,3 kg MER imorse!!! :O

Får väl hålla ut några dagar och se vad som händer, lika bra att gömma vågjäklen. 🙂

I värsta fall visar det sig att jag verkligen är praktexemplet för att ingen ”diet” funkar på mig. 🙂

Svara
Therese 5 augusti, 2009 - 15:56

Jag håller med dig! Har börjat dra ner rejält på kolhydraterna igen och inser faktiskt att det håller mig mättare! Jag var grymt skeptiskt till en början men tack vare din peppande blogg och min man har jag nu testat på riktigt.
Glad är jag för det!
Önskar ditt recept på ugnsrostade grönsaker, nötfärsbiffen och din sås? Hittar inte det i receptmappen.
Jag får aldrig till grönsakerna i ugnen, du kanske har nåt tips?
Må gott!
Tessan

Svara
Åse 5 augusti, 2009 - 15:59

Vad roligt att det fungerar!

Nötfärsbiffarna tar jag helt enkelt bara 10% nötfärs, saltar och pepprar och formar biffar och steker i mkt smör!!

Såsen: 2 dl creme fraiche, 150 g gorgonzola, en skvätt vitt vin, halv buljong och koka upp på svag-medelstark värme. Muuuuuums!!

Grönsakerna: Zucchini, paprikor, rödlök, vitlöksklyftor. Klyfta och blanda i långpanna, häll olja (gärna vitlöksolivolja) över och in i ugnen på 225 grader tills de är mjuka och fått fin färg!

Svara
Therese Carlsson 6 augusti, 2009 - 04:51

Tack så mycket, nu vet jag vad jag ska laga ikväll!

Svara
Anna 5 augusti, 2009 - 15:37

Det är konstigt det där. Jag blir superhungrig strax efter en kesellafrukost, medan mackorna håller mig mätt längre!

Svara
Åse 5 augusti, 2009 - 15:40

Fast har du 10% kesella/turk och nötter i också?
Men givetvis är det säkert olika från person till person.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.