Marinerade grillade kycklingspett

av Åse

Kikar in med ett tips till er! För nu kommer det komma mycket fler recept till er när denna månad med mycket firande nu är över! Känns som jag inte lagat mat på eeeeeevigheter men det har jag ju så klart.

Det här älskar hela familjen! Jag gör dessa ofta när vi grillar.
Kycklinglår är ju så mycket saftigare och godare än kycklingfilé och den här marinaden blir så himla god!

På min tallrik har jag en feta- och melonsallad med kalamataoliver, rödlök och ruccola. Olivolja, balsamvinäger och lite salt & peppar. Icas Aioli till.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Marinerade grillade kycklingspett


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kg kycklinglårfilé
2 påsar Fajitakrydda (eller hemmagjord)
1 dl japansk soja
1 dl sweet chili
1/2 dl olivolja
1/21 msk sambal oelek
2 finrivna klyftor vitlök


Instruktioner

Lätt träspetten i blöt i ca 30 min annars använd spett av stål.
Putsa och skär kycklingen i bitar om ca 3 cm.
Blanda ihop marinaden, spara ca 1,5 dl till grillningen.
Låt kycklingen marinera minst 30 min gärna längre.
Grilla sedan på grill på medelvärme tills kycklingen fått fin färg. Ca 10 minuter.
Om de tillagas i ugn: 225 gr i ca 20 min.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Ulrika Hultberg 26 juni, 2023 - 20:37

Mums det ser gott ut.






Svara
Åse 28 juni, 2023 - 10:07

Ja det är såååå enkelt men gott <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.