Marinerad grillad lövbiff

7 juli, 2020

Hej hej på er!

Helsingborg visar inte sig från sin bästa sida vädermässigt nu när Vickan med familj är nere tyvärr men det hindrar inte oss 🙂
Nu är vi på väg till Jump Yard så barnen får hoppa av sig lite sedan tar vi bussen ner till stan för lite mat.

Igår vid 15 kom vår älskade bästisfamilj från Örebro och de stannar några dagar.

Cosmopolitans och plock väntade.

HÄR hittar ni mitt recept på Piadina!

En födelsedagspresent hade de med sig minsann! Gulle!

I paketet låg Herbamare örtsalt, salt och ett salt och pepparkar från Georg Jensen! 😍
Haha Vickan tyckte jag skulle ha ngt snyggt på bilderna för mitt örtsalt har jag till mina ägg och det syns ju var och varannan dag i mina stories och här på bloggen 😅

Jag grillade lövbiff på kvällen och kolla in den vackra färgen på sötpotatisen!


Bilden här är faktiskt inte från igår utan från när vi åt marinerad grillad lövbiff hemma hos Annika & Peter! men glömde ta bild igår och de såg likadana ut 🤪

Grillad Tacokyckling, såser, lövbiff och grönsaker. Ser inte så spännande ut men gott var det.

Den här marinaden mörar lövbiffen med mangochutney och vinäger då smälter den i munnen.

Lövbiffen ska i princip bara ner och vända på grillen, den blir klar efter en snabb vändning.

Lite kvällspa för kidsen efter maten och själva satt vi och pladdrade ända fram till 2 i natt. mysigt!

Skriv ut

Marinerad grillad lövbiff

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1 kg lövbiff
1/2 dl olivolja
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl tamarisoja
3/4 dl mango chutney at sweet chili
2 tsk dijonsenap
1 vitlök solo alt vitlökspulver
1 tsk malen svartpeppar


Instruktioner

Lägg lövbiffen i marinaden i kylskåpet i några timmar eller över natten. Stek dem snabbt i panna eller på grillen.


Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


12 kommentarer

Grillad lövbiff & Vintips - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 23 juli, 2020 - 10:24

[…] HÄR är en mycket bra marinad som gör köttet mört! Igår hade jag även sriracha och chiliflakes i för lite hetta. Låt marinera i flera timmar och köttet ska grillas snabbt och lätt (inte längre än 30 sekunder på varje sida i het panna eller het grill) […]

Svara
Karin 11 juli, 2020 - 09:47

Vad har du i pepparströaren? Vit- eller svart- eller annan?

Svara
Åse 11 juli, 2020 - 09:48

Salt! 😅 herbamare i salt och jodsalt i pepparströaren.

Svara
Karin 11 juli, 2020 - 10:54

Tack för ditt snabba svar! Har beställt strövarna.

Svara
Karin 11 juli, 2020 - 10:55

Ströarna!

Svara
Åse 11 juli, 2020 - 12:10

Härligt!! De är såååå söta!

Eva 9 juli, 2020 - 11:39

Du menar en femtedels deciliter va? Tänkte så det inte skulle stå 1 1/2 dl?
Tänkte annars att man skrev typ i msk istället.
Ville bara dubbelkolla så jag inte tar fel🤗
Låter jättesmarrigt😋

Svara
Åse 9 juli, 2020 - 12:05

Haha! Vet inte riktigt vad som hände där 🙈🤣 ändrat nu!

Svara
Eva 9 juli, 2020 - 18:09

Tack för svar🙏

Svara
Annika 8 juli, 2020 - 13:32

Detta lät riktigt smarrigt, så jag tänkte testa ikväll.. Undrar bara lite över måtten, en femtedels deciliter är lite udda mått? Det ska inte va 1/2?

Svara
Åse 8 juli, 2020 - 13:33

Haha jooooo 😳
Jag ändrar! 🙂

Svara
Lisa 7 juli, 2020 - 18:59

Vad Fina potatisar, var hittar man sådana? Snygga:)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.