Måndagspepp vecka 2!

av Åse

Hej hopp!
Nu är det en vecka sedan vi körde igång utmaningen med att satsa på att få in bra mat & träningsvanor under 30 dagar from 19/8!
Hur har veckan gått?? Är ni nöjda? Vad kunde ni gjort annorlunda om ngt?
Om kosten inte fungerade som ni velat – försök att skriva ner de tillfällena och fundera på vad ni borde gjort annorlunda och hur ni kunde gjort det. Varför blev det inte som ni tänkt er?
Här har motionen gått galant! Jag satsade på 3 dagar med träning och jag fick ihop 4 kan man väl säga om man räknar in de 5 km i Kullaberg i lördags =)
Tisdags löpning 3 km (tid 6:40) och i torsdags löpning 2,40 och indoor walking i fredags 45 min.
Så jag nådde mina motionsmål!
I dag måste jag jobba nonstop och fokusera på det (blir ju hundpromenader) men i morgon blir det löpbandet och BODYBALANCE och på onsdag löpbandet och CXWORX. Fredag löpbandet och YOGA FLOW.
Jag är såååååå peppad nu! Nu har jag kommit dit hän att jag längtar till träningen och ser till att den blir gjord. För mig är det det som varit problemet, jag har så lätt att skjuta på det under dagen för att annat behöver göras och det går ju inte!
Jag väger mig inte men det känns bra i kroppen! Mina pleaseschorts som satt åt efter sommaren kan jag nu dra av med knappen stängd, haha
Som jag skrivit innan, jag vill inte bli ”smalare” utan vill bara bli av med överskottsfett som brukar sätta sig på ryggen och stussen på mig. Så mer ”shaping” och det är jag övertygad om att det kommer bli nu när jag introducerat träning. Jag gör inga förändringar i kosten förutom färre undantag.
I eftermiddag kommer en ny spännade tävling med kost och träning i fokus! Kika in då!!
KRAMAR!!
2013-08-23 21.25.49
Min gode vän efter Indoor Walking passet! One Celadrin haha

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Camilla 28 augusti, 2013 - 13:57

Träningen går kanonbra, löpning varannan dag och däremellan PW. Nästa vecka smygstartar jag yogan som efter några veckor trappas upp till de planerade 3 ggr/vecka. Är inne på min andra vecka med 5:2 och idag testar jag att fasta ända fram till kvällen då det blir vanlig middag (idag dillkött), däremot blir det helt vilodag utan varken löpning eller promenad. I måndags var det vägning och vågen stod på -1,8 sedan 15/8.
Underbart!

Svara
Mia 26 augusti, 2013 - 20:50

Min första fastedag någonsin i mitt liv, jag behöver hjälp av nån här inne. ska äta 500 kalorier men vet inte vad jag ska äta??? är vegetarian???? Kan jag få råd?????

Svara
Karin 26 augusti, 2013 - 19:46

Hej Åse
Vad det där för spännande produkt?
Min trbäning börjar nu har varit förkyld i ca 2 veckor.

Svara
Pernilla 26 augusti, 2013 - 13:44

Har haft en stressig vecka så fokus låg på maten, men fick ändå ihop tre styrkepass och två PW’s. Denna vecka ligger fokus på träning och mat!

Svara
Henny 26 augusti, 2013 - 13:38

Bra jobbat alla! Jag ska komma igång idag tänkte jag. Är van att träna 4-5 dagar i veckan, men efter semester och sedan halsinfektion i 4(!!) veckor är kroppen mer än degig. Har också ätit dåligt i helgen, men då är det ju enklare att vara pepp på måndagen. 🙂 Ska äntligen få gå på favoritpasset zumba ikväll och innan dess testa PT i grupp. Misstänker att jag kommer vara död sen, men det ska nog gå. 😉 Nästa vecka ska jag på träningsresa till Bulgarien, så det gäller nog att försöka få upp flåset lite före dess. 😀 Heja alla!

Svara
Mariann 26 augusti, 2013 - 13:20

Hej hej. Ser ut som en toppenvecka =)
Jag är hyfsat nöjd med min träning, 2 st löprundor/intervallträningar samt en golfrunda igår och pw på luncherna med kollegan =). ’Unnade’ mig mörk choklad och jordnötter i helgen men måste nog sluta helt med jordnötter… de triggar för mycket. Annars funkar kosten bra – lågkolhydratkost och 5:2 fasta är ju en perfekt kombination. Ha en bra dag =)

Svara
Lotta 26 augusti, 2013 - 13:14

Hej. Tack för inspirerande blogg! Jag kör 5:2 sedan fyra vecko tillbaka. Jag mår väldigt bra av den men skulle önska lite viktminskning också. Första fastedagen tappade jag 1,5 kilo men det var nog mest vätska men sen har det tagit stopp, står helt stilla. Vad tror du, finns det hopp att det kan börja hända något på vågen? Skulle så gärna vilja….! (Äter normalt övriga dagar). // Lotta

Svara
Sofia 26 augusti, 2013 - 13:02

Det har gått bra! Jag är toknöjd! Har gått PW varannan dag på ca 50 min och vägrat bussen. Är mammaledig och vi far runt en hel del. Och denna tunna har förut tagit bussen JÄMT! Men inte nu. Många mer lugna promenader med dubbelvagnen blev det.
Och vet du; sen den 3 augusti så har jag tappat 10,8 kg!!!! Av att bara ha läst din blogg och tagit recept därifrån =)

Svara
Ann-Marie 26 augusti, 2013 - 11:42

Vad du är duktig! Det är skönt när kommit till att man vill göra sina träningspass och inte tar till undanflykter. För egen del har veckan som har gått har flutit bra, går till gymmet, det blev fyra gånger crosstrainer och styrketräning blandat. Så några längre promenader ute i friska luften, skönt. Vill gå ner några kilon så jag kör 5:2 och det fungerar bra, idag är det fastedag och det känns fint.
Ha en fin fortsättning på veckan, kram

Svara
Ann-Sofie 26 augusti, 2013 - 11:26

Så härligt att höra!!!
Träningen förra veckan gick bra, 1 löppass om 9,2 km och ett spinningpass och 2 st PW i helgen. Jag är nöjd:)
Dock spårade jag ur med kosten i helgen, åt godis, för mycket mat och chips….har ont i huvidet och är stentrött idag…
Men äggröra och en kopp te i morse och efter jobbet blir det backträning i skogen, så nu är jag på G igen!!
Kramen

Svara
Lindali 26 augusti, 2013 - 11:09

Jag har kämpat på, med daglig smärta är det de små stegen som gör mig stolt. Jag har promenerat, tänkt på maten – mitt problem är att jag inte äter ordentligt de 5 dagarna (fasta 2) så jag antar att för att kroppen skall börja reagera på förändring måste jag äta mer de dagarna.
Kram

Svara
Åse 26 augusti, 2013 - 11:25

Ja det är viktigt! Kroppen måste få bra med energi de dagarna! Är du dessutom värkpåverkad så brottas du tyvärr med kortisolpåslag och det kan vara tufft med viktminskning. Små steg. Lycka till! Kram!

Svara
Anna 26 augusti, 2013 - 10:44

Har tränat mina 3ggr jag bestämt mig för varje vecka. Kör uppvärmning på cykel ca 20 min och sedan 25-30 min styrka (som jag eg tycker är sååå tråkigt)….hoppas få lite resultat av det. Är på en platå och står stilla sedan början av sommaren. Nu rivstart med träning och 16:8….så hoppas. Tack för en inspirerande blogg 🙂

Svara
Caroline 26 augusti, 2013 - 10:16

Hej! Kul att läsa vad alla gör. Så duktigt!! Själv har jag haft svårt att ta tag i det här med träning. Men har i alla fall lyckats köra min Jillian Michaels DVD (hon är grym!!) 6 gånger sen förra måndagen. Det lilla får räknas. Kan ju bara bli bättre! LCHF och 16:8 på det. Men ingen stor skillnad på vågen sen 4-5 veckor ;-( . Så idag blir det fasta… Vad tror ni om lite buljong under fastedagen??? Har så svårt att gå genom dagen utan något salt. Blir så hängig av det… Tack!!! Caroline

Svara
Åse 26 augusti, 2013 - 10:20

Det är OK med buljong om du har en halvfastedag men som sagt räkna in energin.

Svara
Stinelina 26 augusti, 2013 - 09:39

Hurra!
Har haft en toppenvecka!
Gått en extra lunchpremenad varje dag på jobbet, cyklat varje dag, sprang tre dagar och var också en sväng på gymmet i måndags.
När det gäller löpningen har jag kört ett program från iForm som låååångsamt har hjälpt mig att trappa upp från ingen löpning alls till att orka 30 minuter.
I lördags morse tidigt sprang jag mitt livs första 30-minuters sammanhängande löprunda.
Gissa om jag är stolt?!?!
Som en extra bonus fick jag med mig maken ut på en 4-kilometers promenad sent i går kväll.
I dag får det bli en kilometer i simbassängen, tror jag.
Lycka till allihop!
Kan jag så kan ni!

Svara
Åse 26 augusti, 2013 - 09:59

BRA JOBBAT!!!!

Svara
Stinelina 26 augusti, 2013 - 10:01

Tack Åse!
Du är en stor inspiratör!

Svara
Martina 26 augusti, 2013 - 09:31

Visst är det härligt när man kommit igång! Själv har jag tränat 4 ggr denna veckan, två löppass i skogen, ca 4.4 km per gång och 2 pass med functional training (hemma-dvd). Jag äter lågkolhydratkost, kör periodisk fasta 16:8 och tycker det funkar bra. I helgen unnade jag mig dock lite vin, 2 bitar godis från dotterns godispåse 😉 och mörk choklad. Jag går ner i vikt och tajtar till mig men tyvärr går det lååååååångsamt…men…jag ger inte upp!! Ha en bra dag!

Svara
Åse 26 augusti, 2013 - 09:34

Bra jobbat!! Låt det gå långsamt, inte stressa kroppen =) KRAM

Svara
Lotte 26 augusti, 2013 - 09:02

Heja Åse!!!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.