Macau – Matlagningskurs

20 december, 2019

Vår sista hela dag i Macau var jag och Victoria iväg på Matlagningskurs på Macau Torism Institute.
På institutet har de bla en restaurangskola som leds av mycket duktiga macaofödde danske kocken Hans Lee Rasmussen.
Han är som sagt född i Macau av kinesisk mamma och dansk pappa men uppvuxen i Köpenhamn där han under många år arbetat som framstående kock.

På skolan fick vi lära oss göra Minchi som är en variant på pyttipanna och Serradura som är en dessert gjort på grädde och Mariekex! Båda rätterna är typiska från Macau.

Minchi består av både fläsk och biff och finhackas fint för hand.

Vilket perfekt stekt ägg! Ser ju nästan fake ut.

Här ser vi Hans Lee i action!
Han har tagit med sig mycket av den skandinaviska matlagningen till Macau, både uppskattat och mindrew uppskattat av dem som gillar det traditionella 🙂

Voila!
Rätten ska sedan blandas ihop.

Lite synd för den är ju snyggare när den serveras med ett helt ägg ovanpå, hehe!

Nu var det dags för Serradura!

Om vi säger så, vi var inte lika duktiga som kockarna på att spritsa upp smeten haha

En helt osötad dessert! Enbart mariekexen som så klart bidrar med sötma.


Mycket god och fräscht!

Vincent igång igen med sina selfies haha

Mycket trevligt!


Vi åt sedan en grym lunch i restaurangen på skolan som drivs av kockarna och kockeleverna och blev serverade av eleverna som gick där.
Ytterligare en WOW lunch!

En del av det vi blev serverade:

Inte förvånande så har restaurangen på skolan fått rekommendationer och nämns bla i Michelin guiden!

Våra kompisar Vincent och Joao bar våra väskor, för det gör männen i Macau – ska nog börja införa det här hemma hehe =)

En grymt intressant och givande dag!
På kvällen blev det sedan rustik portugisisk middag på O Manuel och lite pubhäng med hela gänget.

En helt fantastisk resa som ni nog förstår när ni läst inläggen.

Alla inläggen hittar ni i mina kategori MACAU

 

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

Anette 21 december, 2019 - 06:56

Wow, wow, wow!! 🤩 Vilken fantastisk resa och upplevelse. Ser helt magiskt ut. Kul att ni fick göra det tillsammans.

Svara
Åse 21 december, 2019 - 10:39

Ja det var en helt magisk resa! Så glad att jag fick vara med om den ❤️

Svara
Birgit 20 december, 2019 - 22:46

Hej kära Åse,

Ett stort TACK för att vi fick vara med på en del av dina upplevelser i Macau🙏!
Väldigt bra läsning och kul att resa lite med dig på detta sätt🤗.
Det är minnen för livet💞. Så härligt yrke du har!

Önskar dig och din familj en riktigt God Jul och allt gott för det Nya Året🎄✨🎄✨💫

Bästa hälsningar
Birgit🌷

Svara
Åse 21 december, 2019 - 10:40

Hej Birgit! 🌟❤️
Vad roligt att du uppskattar! Är ju så roligt att kunna dela med sig av det som jag uppskattar och tycker om 💕
Önskar även dig och de dina en riktigt god Jul och ett Gott Nytt 2020! 😍🎄🌟

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.